Logo Image

Afgestudeerd en geblokkeerd

25.06.2014

Vorige week de laatste les gehad aan de Levensschool, alle examens afgelegd, 4 jaar studie afgerond. Erkend als dienstverlener voor de KMO portefeuille voor advies en opleiding aan bedrijven , zondag examen afgelegd voor toetreding tot de beroepsvereniging voor gezondheidsbegeleiders,…

Ik ben zo goed als ‘afgestudeerd’,…

Onmiddellijk nadat mijn examen zondag afgerond was voelde ik heel duidelijk mijn spieren in onderrug samentrekken, zonder de minste concrete aanleiding. Geen verkeerde beweging, ik zat zalig in de zon na te genieten,… Sindsdien loop ik lichamelijk ‘geblokkeerd’ rond. Ik ben niet gevoelig voor rugpijn, ik voelde geen stress voor examens, audits en dergelijke,… Maar nu het allemaal achter de rug is, ‘spreekt’ mijn lichaam toch. Mijn rugpijn nodigt me uit toch eens ‘in de spiegel te kijken’,… en ja, eigenlijk voel ik dat ik me toch veel druk op leg. De zaak ‘moet’ goed draaien, ik ‘moet’ mijn afbetalingen kunnen doen, ik wil mijn gezin perse tonen dat het alle bloed, zweet en tranen waard geweest is en wil terug kunnen ‘geven’,…

Mijn rugpijn ‘nodigt me uit’ de druk die ik me, wellicht grotendeels onbewust, opleg, te verminderen. Dank u rug, ik luister graag en ik laat me toe te genieten van alles wat we intussen hebben kunnen opbouwen en realiseren. Ik ga in mijn vertrouwen staan en laat alles verder organisch groeien. Ik heb nog een lange ‘zakelijke’ to-do lijst af te werken, maar leg die even aan de kant…

Opleidingen, diploma’s, certificaten, getuigschriften….  wat zeggen ze echt? Wat houden ze in? Wat betekenen ze echt? … De ‘universiteit van het leven’ is mijn enige échte weg. Op deze universiteit wordt je niet beoordeeld of veroordeeld, mag je vallen zoveel als nodig, een universiteit met oneindig veel geduld en oneindig veel kansen! Een universiteit waar je nooit afgestudeerd bent, … gelukkig maar…

Rugpijn in  ‘mijn universiteit van mijn leven’ … Wat komt dit mij leren? Wat zou ik er veel voor geven me op mijn tafel te kunnen leggen en door mijn handen behandeld te worden. Door zelf de pijn te voelen, waardeer ik wat ik doe precies zelf nog meer. Een mooie aanleiding om op zoek te gaan ‘bevrijdende’ handen in de buurt. …Ik heb een afspraak, 9 juli, nog een tijdje wachten, ik kijk er naar uit!

Van Harte, Barbele

Graag geef ik jullie nog onderstaande zaken mee:

1) Mijn e-mailbestand is heel sterk aan het groeien, waar ik jullie dankbaar voor ben.  Blijkbaar heb ik op dit moment zoveel adressen dat ik op een maximum zit om te versturen op een dag.  Wellicht valt hier een mouw aan te passen, ik bekijk dit. Intussen zullen sommigen onder jullie mijn communicatie met een dag vertraging ontvangen.

2) Voor we de zomervakantie echt ingaan geef ik op zondag 29 juni nog een laatste info-avond ‘luister naar je lichaam’ van 14u tot 17u. Wil je er bij zijn? Je bent welkom. Inschrijven kan via deze link.

https://www.menssanahealth.be/events/info-luister-naar-je-lichaam-vrije-toegang/

3) De thema-avonden en totaaltrajecten worden vanaf september terug opgestart. Meer info volgt tijdens de zomermaanden.

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer