Logo Image

Alles krijgt vorm

03.12.2014

Toen ik Mens Sana opstartte stonden op mijn website wel 30 verschillende soorten opleidingen die je kon volgen of boeken. Intussen zijn die gereduceerd tot 3 totaaltrajecten.  Mijn totaaltrajecten werken goed, een teken dat ik de juiste vorm gevonden heb. Ik maak deze week ook graag gebruik van mijn blog om dit even toe te lichten.

Tijdens mijn individuele begeleidingen merkte ik dat ik bepaalde zaken aan bijna iedereen individueel aan het toelichten was. Ik merkte ook dat het bereiken van echte diepgaande verandering ook wel wat tijd vraagt. Hierbij aansluitend schrok ik ook telkens hoe snel een uurtje begeleiding voorbij is. Zo groeide de idee om die gemeenschappelijke inzichten en tools te bundelen in een vorm van opleiding en was het zaadje om totaaltrajecten te ontwikkelen gepland.

Ik sta voor echte verandering, niet voor oppervlakkige truckjes of oefeningen. Ik sta niet in voor de verandering, mijn klanten doen het zelf. Ik sta wel in voor het motiveren, inspireren, inzichten en tools bieden. Ik sta in om in te spelen op wat er heerst en nodig is.  Niet vanuit theorie, maar vanuit ervaring en doorleefdheid.  Het doel van mens sana bestaat erin de ruimte, structuur, kennis, inzichten, tools,… te bieden om die individuele verandering mogelijk te maken. In zijn totaliteit. Vandaar de totaaltrajecten die staan voor een totaalaanpak en bestaan uit opleiding, individuele begeleiding en online coaching. Een traject duurt gemiddeld 3 maanden zodat je echt ondergedompeld wordt in de thema’s. Dat bad, die onderdompeling is nodig om bestand en weerbaar te zijn tegen het dompelbad van stress, verwachtingen, zorgen, angsten, … dat ons dagelijks overspoelt. Een onderdompeling die nodig is om je transformatie te kunnen maken.

Aanvankelijk kon je apart inschrijven op 1 van de 3 trajecten. Ook dat is intussen gewijzigd. Mensen die ervoor kiezen om de weg naar een stressvrij, vervullend leven aan te vatten  starten met het traject ‘van stress naar energie’. Mensen die dit gevolgd hebben kunnen als ze dat willen hierop aansluitend het traject ‘de weg naar jezelf’ volgen. Nog een stap verder is het traject ‘realiseer jezelf’.

Het geeft me rust dat de trajecten zo mooi vorm aan het krijgen zijn en ik op die manier ook een heel mooi totaalpakket te bieden heb. Hiervoor wil ik dan ook heel oprecht alle mensen die de trajecten volgen of gevolgd hebben danken voor het vertrouwen dat ik van hen kreeg. Al deze mensen hebben geïnvesteerd in iets waarvan ze geen garanties kregen, in iets waarvan het niet zo duidelijk was wat het precies inhield. Zelfs ik wist het niet want het is gaandeweg dat ik alles heb ontwikkeld. Vanuit wat leeft in een groep en in individuën creëer ik de volgende sessie.

Maar het is niet tastbaar, niet meetbaar. We zijn zo gewoon om te weten wat we krijgen voor ons geld. Hier weet je het niet. Het gaat om het proces, niet om de bestemming. Ook voor mij is het nog steeds spannend of ik de beoogde doelen kan bereiken en tot hiertoe kan ik zeggen dat mensen heel tevreden zijn.

Niet alles wat gemeten wordt is waardevol en niet alles wat waardevol is, kan gemeten worden. (Einstein)

Wat hier gebeurt meet je niet, maar ervaar je. En ervaring is vaak een veel sterkere graadmeter van kwaliteit dan meten.

Om toch een beetje hoogte te krijgen van ‘wat je krijgt’ kan je via deze link enkele citaten terugvinden uit mails die ik spontaan van mensen ontvang.

Wil ook jij 2015 jouw ‘veranderingsjaar’ laten zijn? Wacht niet met goede voornemens tot 1 januari en kom al eens luisteren en kennis maken tijdens de thema-avond ‘van stress naar energie’ op vrijdag 12 december om 19u30. Je bent welkom. Inschrijven kan via deze link.

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (1)

 • michel vandeweghe says:

  Barbele, ik ben blij bij het lezen van je evaluatie, van de ontwikkeling die je maakt en hoe jet het ziet ! Bloemengeur kun je niet via een lineaaltje meten, dat is het wonder en het mysterie. Het mysterie dat we nooit uit het oog mogen verliezen …maar we kunnen er wel wat aan doen om die bloemengeur te leren apprecieren, te delen, ervan te genieten … de “waarde” ervan opnieuw en dieper te voelen ..; jij verstaat de kunst , het geduld, de techniek om mensen dat bij te brengen, hun leven te verbeteren ! Wij hebben hier gisteravond afscheid diner gehad met de manager van de organistatie waarmee we nu al 4 jaren optrekken. Bhisnu, een vegetarier, een boudhist, een heerlijk man … het is sterk te ervaren hoe in zo’n arm land, waar de hel door de mensen en de armoede is gecreerd, hoe mensen in staat zijn met zoveel menselijk energie, liefde, toewijding, nederigheid … dingen te doen die het leven levenswaardig maken. Het is niet alleen die bergtocht die ons aan Nepal bind, maar de ziel van zo’n mensen en van dit land … Bhoudhistisch geinspireerd.
  Het ga je verder goed, blij je te volgen.
  Michel …en vele warme groeten van Rita

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer