Logo Image

Als het te veel wordt…

11.09.2013

Ik had gisteren geen afspraken gepland. Een dag om orde te brengen in alles waar ik  vertraging in aan het oplopen ben. Ik begin vol goede moed. Mails beantwoorden, telefoons doen, orde brengen in allerlei paperassen,… hoe meer ik bezig ben, hoe meer er vanalles in mijn hoofd komt van wat ik nog allemaal wil en ‘moet’ doen. Het stapelt  op en ik begin inefficiënt vanalles door elkaar te doen. Intussen allerlei telefoons, onverwachte problemen,…  Het wordt teveel en mijn hoofd en lichaam zeggen te stoppen. Ik stop, doe mijn regenjas aan en ga wandelen in de gietende regen.

Ik neem afstand en probeer alles weer wat helder te zien. Ik zit in deze fase van mijn leven in zo veel verschillende rollen en breng ze voor mezelf wat in kaart.

Rol als mama van 5 kinderen die straks van school  thuiskomen. Joran die een toch wel grote stap naar het secundair onderwijs gezet heeft. Hij maakt zich nog veel zorgen. Helemaal zijn mama toen ze zijn leeftijd had. Seppe die op daguitstap is. Ik heb zonet de achterstallige mail gelezen waarin staat dat ze zeker laarzen moeten aanhebben. Seppe is weg zonder laarzen. Josse, Minne, Annabel,… elk met hun verhaal, vragen, huiswerk, briefjes, agenda’s, te kaften boeken, een lijstje met te kopen gerief,….  en grote honger. Weer zicht krijgen op wie wanneer welke activiteit of training volgt. Opruimen, wassen, koken, kuisen,…

Rol als student die weer elke donderdag en 11 maandagen naar Tongerlo vertrekt, om 4u uit bed. Examens, taken, stage, eindwerk, klasverantwoordelijke, lid van de studentenraad.

Rol als bouwheer van mijn centrum. De werken opvolgen, telefoons, mails, aanemers op elkaar afstemmen, werfvergaderingen, beslissingen nemen, zelf dampscherm leggen, kaleien, lemen, isolatie leggen, meehelpen waar mogelijk,…   Processen en rechtszaken….

Rol als zus van één van mijn  broers die de weg kwijt is en  het nu heel moeilijk heeft, door een crisis gaat…. met als doel terug op zijn levenspad te komen.

Rol als dochter  van mijn ouders om hen hierin zoveel mogelijk te ondersteunen en er te zijn.

Rol als free lance zelfstandige om in opdracht studiedagen te geven

Rol als ondernemer, Mens Sana uitbouwen,… bijkomende opleidingen in ondernemen volgen, nieuwe trainingen en thema-avonden uitwerken, powerpoints maken,  beurzen, bryo-lid,  administratie, marketing, bouwen aan vertrouwen, kennis delen, website optimaliseren, blog schrijven, e-mails, contacten leggen, netwerken, deelname Unizo-event…

Rol als partner van Consciente.

Rol als mede-eigenaar  van Consana. Netwerken, meetings, vergaderingen, programma’s op maat uitwerken,…

Rol als lid van Unizobestuur, Atremis, Voka

Rol als auteur van mijn eerste boek dat ik deze week af wil hebben.

Rol als vrouw van Paul. …Ik vul onmiddellijk mijn to do lijstje aan met ‘dagje weg met Paul’ nadat we 2 maanden geen dag zonder kinderen zijn geweest en we elkaar in de drukte van de eerste school- en werkweken nauwelijks gezien of gesproken hebben.

Rol als verantwoordelijke voor mijn eigen leven…

Ik breng in kaart en kijk er naar. Stuk voor stuk rollen die ik graag opneem en waar ik zelf voor kies. De combinatie lijkt mij nu op een hoogtepunt te zijn. Bepaalde rollen zullen na verloop van tijd wegvallen. Andere zullen steeds meer focus krijgen. Maar nu is het allemaal heel veel. Alle rollen vragen momenteel veel aandacht en telkens een andere vorm van aandacht. Ik ga constant van de ene in de andere wereld en dien ook mentaal constant te switchen.  Het voelt aan als een grote test. Net alsof het leven mij zegt ‘Wel Barbele, als jij een expert wil zijn in stressbegeleiding, dan mag je er eerst zelf eens goed door!’.

Ik neem deze uitdaging met beide handen aan!

Ik kom thuis, speel wat met de hond (ook nog een bijkomende rol!), maak en gezonde maaltijd, adem  en begin met deze blog te schrijven om daarna alle ‘to do’s’ één voor één gefocust aan te pakken en te genieten van mijn keuzes en mijn weg.

Kijk eens naar de rollen die jij hebt in je leven. Heb je voor elke rol bewust gekozen? Kan je genieten van elke rol? Zijn er rollen die je liever niet of minder wil? Kan je hier wat aan doen? Deel je ervaringen in het kader hieronder.

Op jouw vervullend leven!

Barbele

Komende gratis thema-avonden bij Mens Sana

25/09/2013   Luister naar je lichaam  19u30-22u

inschrijven :  https://www.menssanahealth.be/events/luister-naar-je-lichaam-vrije-toegang/

30/09/2013   Als zwanger worden moeilijk is… 20u-22u

inschrijven: https://www.menssanahealth.be/events/als-zwanger-worden-moeilijk-is-vrije-toegang/

14/10/2013   Bewust ouderschap   20u-22u

inschrijven: https://www.menssanahealth.be/events/succesvol-opvoeden-vrije-toegang/

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (3)

 • Barbele says:

  Dank je voor jullie reacties en tips Birgit en Sarah. En ja,ik verdiep nog verder in de voetreflexologie. Ik heb er al zoveel mooie resultaten mee behaald dat ik er alles over wil weten.

 • Sarah says:

  Herken ik … maar met één verschil: ik dacht dat ik al veel deed … jij zit nog een graadje hoger
  Ik heb vandaag dit ontdekt: https://kanbanflow.com Helpt met TO DO lijstjes en ze positief bekijken (omdat er ook een DONE lijstje is)
  Veel succes nog ! En als die 11 dagen een verdieping voetreflex zijn, dan zie ik je binnenkort op een maandag ! Joehoe !

 • Brigitte says:

  Zo herkenbaar !
  Een aantal rollen zijn bij mij in de loop van de tijd ook weggevallen en dat komt meestal net op tijd. Soms kies je ervoor om iets af te stoten (als het meer negatieve energie geeft dan positieve) en soms kiezen de anderen ervoor (en dan blijkt dat het zo moest zijn).
  Mijn rol als moeder zal ik altijd behouden maar toch is het een zalig gevoel dat de jongste ondertussen ook haar diploma (en werk) heeft. Ze gaan nu allemaal hun eigen weg. Zorgen maak ik mezelf af en toe, we blijven moeders hé, maar het is nu aan hun om het leven te ontdekken en als ik jouw blog lees dan ben ik blij dat die van mij groot zijn want oud ben ik nog niet (!), maar als je ouder wordt dan merk je toch dat het goed is dat de kinderen ondertussen ook groter zijn en hun plan kunnen trekken.
  Proficiat ! En tot één van de 11 maandagen denk ik

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer