Logo Image

Barbele verwacht een antwoord….

09.09.2014

Ook mijn uitnodiging via LinkedIn ontvangen? Was helemaal niet mijn bedoeling….

Ik was aan het zoeken om 1 iemand toe te voegen aan mijn netwerk. Terwijl ik bezig was kwam er steeds opnieuw een vraag van LinkedIn. Op een bepaald moment heb ik blijkbaar onbewust ‘ja’ geantwoord om ervan af te zijn…. met als gevolg dat al mijn contacten door LinkedIn in mijn naam werden uitgenodigd om zich toe te voegen aan mijn netwerk.  Met 1 druk op de knop…. heb ik hen blijkbaar toegang gegeven tot mijn volledige mailbestand!

Ik voelde me erin geluisd, erin ‘gelinkt’,   gebruikt…

Blijkbaar zijn er mensen die de vraag steeds opnieuw krijgen maar zich geen lid willen maken. Blijkbaar ‘verwacht Barbele een antwoord’,… Barbele verwacht helemaal niets, Barbele verwacht dat LinkedIn jullie niet blijvend mails blijft sturen. Is dit bij jou ook het geval? Laat het me weten. Is er iemand die weet hoe je deze mails kan stoppen/blokkeren? Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder. Dank je wel. Ik kan vrijdag wat tijd maken om LinkedIn te proberen bereiken, maar blijkbaar gaat dat ook niet zomaar…

Bij deze mijn oprechte excuses aan allen die ongevraagd lastig gevallen worden door LinkedIn in mijn naam ….

Wat ik wel moet zeggen is dat mijn netwerk op LinkedIn bij deze bijna verdubbeld is. Of al die connecties echt met me contact willen of ook ‘ja’ geantwoord hebben om niet meer lastig gevallen te worden, dat weet ik niet…

Alweer een uitnodiging om bewust te zijn, bewust om te gaan met al wat op je pad komt, met uitnodigingen, met adviezen, met vragen,…. Een uitnodiging om in het NU bewust te handelen. Altijd. Een uitnodiging om niet als een computer te denken en handelen. In deze tijd waar onze gedachten, ons leven – meestal onbewust-  zo sterk bepaald worden door allerlei beïnvloedingen is het zo belangrijk dicht bij jezelf te staan, in het nu en van hieruit heel bewuste keuzes te maken. De mogelijkheden van het digitale maken dat we het gevoel beginnen krijgen dat computers als mensen gaan denken en handelen. Hier schuilt echter niet het gevaar. Het gevaar schuilt erin dat wij als computers gaan denken en reageren.

In dit digitale tijdperk gaat het allemaal zo snel. 1 klik op de knop kan zoveel gevolgen hebben. Je hebt het wellicht ook al meegemaakt: terwijl je op ‘send’ duwt, beseffen dat er tussen de geadresseerden mensen zitten waarvoor het bericht helemaal niet is bestemd. Geen weg terug…. En  je bericht gaat een eigen leven leiden, waar je vaak geen vat meer op hebt.

Gelukkig geeft het werkelijke leven zelf ons meer respijt, meer kansen, mogen we missen zonder dat de hele wereld het weet, mogen we proberen, mogen we vallen en eruit leren,…

Zonet een postpakketje opgehaald. Ik had oranje bloemetjes besteld om op te spelden bij mijn medewerkers tijdens open bedrijvendag. Ik ontving net het pakketje met bloemetjes in alle kleuren van de regenboog,… ik had alleen oranje besteld. Of toch niet?… Alweer een ‘rinkelbel’,… om bewust en voorzichtig om te gaan met digitale bestellingen.

En al zo’n dingen zijn vormen van ‘stress’, zowel voor mij als voor de ontvangers.  Stress omdat ik mensen niet ongevraagd ‘lastig’ wil vallen, omdat ik niet ‘gebruikt’ wil worden door LinkedIn om meer leden te hebben, omdat ik niet weet hoe je dit ongedaan kan maken,…  Op naar donderdag 11 september, voor de info-avond ‘geen stress, wel energie’ . Wil je erbij zijn? Van harte welkom

Hartelijke groet,

Barbele

Komende activiteiten

Geen stress, wel energie! | 11 september | 19u30-22u |10 euro

Stressvrij opvoeden  | 30 september | 19u30 – 22u | 10 euro

Open Bedrijvendag | 5 oktober | doorlopend van 10u tot 17u

Luister naar je lichaam | 13 oktober | 19u30 – 22u | 10 euro

Cholesterol, vriend of vijand? | 13 november | 19u30 – 21u  | 15 euro

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer