Logo Image

‘De blok’

16.04.2014

’t Is paasvakantie,… voor veel studenten het signaal dat het studeren stilaan serieus dient genomen te worden. Ook voor mij… Volgende week heb ik examen psycho neuro somatiek. Ik ben vandaag beginnen studeren… Een serieuse cursus en ik heb bijna geen tijd… Maar het gaat er heel vlot in, ook al staat de cursus vol moeilijke termen en heb ik soms het gevoel dat ik codetaal aan het decoderen ben.

 

Als ik zo eens kijk hoe ik nu door mijn examens en studies ga ten opzichte van vroeger… Wat een verschil! In het secundair had ik zoveel faalangst, ik sliep niet, had black outs, ja, ik lag zelfs vele nachten tussen moeder en vader in bed omdat ik niet kon slapen, en mijn wekker stond steevast op 2 à 3 uur om s morgens vroeg nog te studeren,….Wat maakt het verschil?

Mijn zelfvertrouwen is sterk gegroeid. Ja, dat speelt zeker. Ik geloof ook niet meer in falen, enkel in kansen om te groeien en te leren.  Ik heb ook heel bewust gekozen voor de studies die ik nu doe. Ik heb een grote interesse in praktisch alle vakken. En vooral dat maakt dat ik alles veel gemakkelijker onthoud…

Tijdens  het studeren gaat mijn aandacht nu en dan naar al die kinderen met zogenaamde ‘leerstoornissen’…. Mocht ik nu verplicht worden om een cursus automechaniek te studeren, dan zou ik zeker een concentratiestoornis hebben. Of als ik verplicht in de studie zo moeten blijven waar ik stil moet zijn, dan zou ik bovenop mijn concentratiestoornis ook ADHD hebben denk ik.

Ik studeerde vandaag buiten, ik stapte rond, ik zei mijn leerstof luidop, ik koos zelf wanneer ik pauzeerde, hoe ik studeer… allemaal manieren die het voor mij aangenaam en gemakkelijker maken om de leerstof te onthouden. En nee, ik zou het niet gepikt hebben moest iemand mij zeggen dat ik misschien toch beter aan mijn bureau zou zitten, dat ik teveel afgeleid wordt als ik buiten zit, dat ik stil moet zijn, dat ik pauze mag nemen om 15u en 17u,…

Ik wens alle studenten een zinvolle, doelgerichte en ook aangename, ontspannende blokperiode toe!

En ik wil nog iets vertellen… onze 3 neefjes zijn hier deze week op logement. Samen met onze drie jongsten gaan ze op sportkamp, met 6 dus. Gisteren heeft Minne haar voet serieus omgeslagen, maar ze heeft nog een hele dag verder gewandeld (dagtocht), er is een stukje bot af. Op het moment dat ik in mijn cursus aan het lezen ben over het cyclisch terugkeren van gebeurtenissen krijg ik telefoon dat ons neefje gevallen is,… dubbele polsbreuk, hij moet naar het ziekenhuis,… zou de cyclus doorgaan? Sturen we de overige vier nog op kamp morgen? Tuurlijk wel, geen angst induceren,… Ik zie wel of de theorie praktijk wordt en hou jullie op de hoogte.

Studentengroet,

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer