Logo Image

De illusie van vrijheid spat uiteen

27.07.2022

De illusie van ‘vrijheid’ spat voor steeds meer mensen uiteen

Een in-zich-t die al jaren steeds dieper en bewuster tot ons doordringt. Tegelijk beseffen we ook steeds dieper dat we in wezen vrij zijn. Dit ten volle in-zien, voelen en ernaar handelen is de basis van ons pad, van onze levende en levendige weg.

Steeds meer mensen zien, ervaren en (h)erkennen(!) de manipulatie, de programmering, de corruptie en de controle binnen systemen op vele domeinen: politiek, media, wetenschappen, rechtspraak, onderwijs…

Tegelijk zien en (h)erkennen velen steeds meer dat we ook en vooral intern onbewust ‘onvrij’ zijn, dat we ook sterk bepaald en ingeperkt worden door onze eigen interne ‘controle’  onder de vorm van patronen, gedachten, geloofssystemen, trauma’s, verwachtingen, emoties, gedragingen…

We realiseren  steeds meer hoe we zowel intern als extern gecontroleerd en gestuurd worden en wat de impact hiervan is. We hebben ons los te maken van (de impact van) hele diepe en hardnekkige programmeringen.

Deze ‘ontdekking’ of eerder ‘confrontatie’ kan pijnlijk en verwarrend zijn, maar is nodig, zelfs noodzakelijk om te kunnen her-inner-en wie we werkelijk zijn. Ons ware wezen, niet gemanipuleerd noch gecontroleerd van buitenaf of van binnenuit.

De illusie van vrijheid en het bewustzijn van controle in vele vormen is niet noodzakelijk iets ‘slechts’, het is gewoon een bewustzijn van waaruit je bewustere, vaak andere, keuzes kunt maken.

De mogelijkheid creëren om (anders) te kiezen, start met je ‘licht’ durven schijnen op de manipulatie, overheden, politiek, corruptie, mindcontrol, … Eerst heb je je te realiseren dat je gecontroleerd werd/wordt in deze realiteit. Dan pas kan je starten met de weg van vrij ZIJN.

Dit is net hetzelfde met je interne realiteit. Wanneer je beseft dat je gedachten, gedragingen, overtuigingen en emoties het enkel nodig hebben om gezien en gehoord te worden, kom je al los van de (beperkende) impact ervan. Observeer hen. Geef hen ruimte zonder je ermee te identificeren, zonder erin mee te gaan, zonder je erin te verliezen, zonder er bang van te zijn, zonder het te willen veranderen …

Geef het podium aan zowel je interne als externe ‘realiteit’. Zo kan je er bewust van worden en heeft het al minder grip op jou.

We zijn in essentie altijd al vrij geweest, dat is onze natuurlijke staat. We zijn enkel overtuigd gemaakt dat we vrij zijn in een gecontroleerde staat. Dat toont hoe sterk programmering is.


Om ons ware wezen te her-inner-en is het nodig dat we zelf voelen en kiezen wat op dit moment klopt voor ons in onze huidige context en ontwikkeling, om ons eigen kompas terug te ontdekken en te gebruiken. Alles, ook alle verandering en groei, start in jou. Het start met te (h)erkennen hoe we hebben toegelaten om systemen controle over ons te laten hebben en onze realiteit laten bepalen via het sturen van onze gedachten, overtuigingen, emoties, gedragingen…

Doordat we zo sterk in een gecontroleerde staat werden/worden gehouden, zijn we vergeten hoe krachtig we in wezen zijn. Systemen doen ons geloven dat we hen nodig hebben en maken ons er afhankelijk van. Dat maakt het voor velen zo moeilijk om er los van te komen.

Hoe ‘juist/correct/kloppend’ voelt het financieel systeem echt voor jou?
Hoe ‘juist/correct/kloppend’ voelt het rechtssysteem echt voor jou?
Hoe ‘juist/correct/kloppend’ voelt het politiek systeem echt voor jou?


Durf je daar echt eerlijk naar kijken … en handelen?


Je kan ook kiezen voor een realiteit waarin je je kracht niet weggeeft aan die externe systemen.
 Dat staat vaak gelijk aan kiezen voor een andere realiteit. Dit start met bewust worden van wat jij toelaat jou te controleren. Zowel intern als extern.

Dit is de opzet van ‘mijn levende weg’. Dat je zelf voelt wat informatie met je doet, welke inzichten je krijgt, welke veronderstellingen je ontdekt die je aannam als waarheid,… van waaruit je terug je eigen keuzes maakt, terug steeds meer het ‘stuur’ van jouw leven in handen neemt.

De levende weg bestaat uit 14 thema’s/kits. Elke kit bestaat uit een ‘mijn levende weg’ notitie-schrift, dat de kern is van jouw eigen weg met  jouw inzichten, jouw gevoelens en jouw acties, de hartleiding, een levende weg balpen en 120 kaarten met input en reflectievragen over dit bepaald domein.

In onderstaande video’s lichten we toe hoe je mijn levende weg gebruikt. We maakten los van elkaar en zonder elkaars mede-weten een ‘instructie-video’. iele een korte versie, barbele een langere 😊

 

Meer info over mijn levende weg vind je op onze website via deze link. Je kan er onze hartleiding ook gratis downloaden.

Het levende weg proces is een proces dat nooit stopt en ook niet hoeft te stoppen. Ook wij blijven vele illusies die controle over ons hebben ontdekken en blijven hierin en hieruit ont-wikkelen. Het ontdekken en transformeren ervan  wordt echter steeds makkelijker, lichter, vrijer … en plezanter 😊

Velen zijn echter ook gaan geloven dat de realiteit waar je echt naar verlangt te mooi is om waar te zijn, dat je het niet waard bent, dat dit veel inspanning vraagt, dat je ervoor moet vechten, dat het leven een strijd is… Allemaal programmeringen om je klein te houden. Zolang je dit gelooft, zal het ook zo zijn.
We zijn hier niet om klein te zijn, maar om ons te herinneren wie we werkelijk zijn en van hieruit te leven.
Er is niets mis met jou en er hoeft niets wezenlijk aan jou veranderd of ‘gefixt’ worden.

Kom laag per laag los van alle illusies die nog tussen jou en de her-inner-ing van je ware wezen staan en ont-dek steeds meer jezelf en je ware mogelijkheden. Dat wat heden mogelijk is. Dat wensen we je oprecht en van harte toe

vurige groetjes,
iele en barbele

 

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer