Logo Image

De stilte werkt door …

01.03.2022

De stilte werkt door …

Ik merk dat ik stil blijf en steeds meer ‘gewoon kijk’.

‘In neutraal’ (proberen) blijven.

In steeds meer situaties.

Het lijkt misschien zinloos om kalm naar gebeurtenissen in de buitenwereld te kijken, maar net zo blijf je in de essentie. .

Dat voelt niet als afstand nemen of vluchten.

De kluizenaar in mij schuwt niets en vlucht voor niets.

Integendeel.

Ik ben helemaal aanwezig in het zijn.

Vanuit dat zijn, kan de stilte spreken.

De stilte spreekt duidelijk tot mij.

Van hieruit kom ik tot doen wat ik te doen heb.

Van hieruit kan ik spreken tot een ander.

Momenteel blijkt dat vooral te zijn met en tot metgezellen op mijn pad.

Op mijn letterlijke pad.

Met mensen die onderweg gaan met mij.

En Route.

In het echte leven.

En ik ben nogal wat op pad momenteel.

Vorige week was ik op pad met Iele. We werkten onze set rond soevereiniteit uit en stelden deze reeds in ‘avant premiere’ voor aan de metgezellen die meereisden. De feedback was zeer motiverend om ook onze andere elf sets uit te werken. Het kader, de inhouden van die sets zijn ook reeds allemaal uitgezet.

Ik sliep die week weer elke nacht in mijn tentje in het bos. Het deed me goed. Zelfs bij hevig storm- en regenweer.

Deze week ben ik hier met Paul en drie van onze kinderen. En slaap ik terug in een bed 😉.De stilte, ja ook al zijn we hier met vijf, doet me heel goed. De winterroute krijgt zijn ‘definitieve’ inhoud en vorm.

Er zijn nog drie plaatsen voor de eerste editie van deze route die doorgaat van 17 tot 21 maart 2022. Via mijn stil zijn nodig ik je uit om tot rust te komen en werkelijk te luisteren naar wat je jezelf te vertellen hebt. Vanuit de stilte in jou. In elk van ons zit een kluizenaar en daarmee bedoel ik vooral iemand die spontaan bij zichzelf is en blijft.

Innerlijke stilte is de sleutel tot uiterlijke kracht. Stilte zegt alles en heeft geen woorden nodig.

De stilte, de leegte is vol, ze is vol-ledig. Leegte en volheid zijn in wezen hetzelfde. Stilte en spreken ook.

Er zal, voor alle duidelijkheid ;), ook gesproken worden. Maar ook woorden hebben geen enkele betekenis zonder de stilte die hen verbindt.

Woorden hebben stilte nodig om tot hun betekenis te komen.

Voel je je uitgenodigd of aangesproken?

Je vindt meer info via deze link.

Voel je je aangesproken maar heb je geen tijd? Ook daarover zullen we het hebben in deze route. Over het feit dat tijd in wezen niet bestaat, enkel tijdloosheid. Tijd of althans leven op een tijdslijn is een illusie die ons heel veel stress en zorgen baart. Ook dit kan je overstijgen. Ook hier tracht ik woorden aan de geven, … met stilte als verbinding.

 

En dan nog iets … met een agenda vol routes, ben ik zowaar een route uit het oog verloren🙈. De meest diepgaande en transformerende dan nog… De vaarroute werd namelijk verplaatst van september naar april. De boot is al even geboekt, maar ik liet dit nog aan niemand weten. Ik ben dus benieuwd wie mee aan boord gaat van 2 tot 9 april. Gezien ik hier pas heel last minute mee naar buiten kom bied ik, geheel uitzonderlijk, deze editie van de vaarroute aan de snelle buikvoelbeslissers aan aan meer dan 50% korting. Normaalgezien bedraagt de investering in deze zeer diepgaande, levens-transformerende route 5700 euro (excl 21% btw). Uitzonderlijk kan je deze editie deelnemen aan 2500 euro (of 3000 euro als je een kajuit voor jou alleen wenst), respectievelijk 1750 of 2100 euro indien je via de KMO-portefeuille betaalt. Ik laat deze route doorgaan bij minimum 3 en maximum 6 deelnemers. Als dit niet ‘de bedoeling’ is, wordt het een familie-vaarroute 😉. Ik ben benieuwd. Meer info over deze route (die in totaal 90 dagen duurt en nadien levenslang blijft doorwerken, vind je via deze link.

Zo, heel wat route-nieuws dus. Ik ben precies zelf wat onder de indruk als ik mijn eigen route-kalender aanschouw 🙈(zie hieronder). Je zou misschien denken dat ik dan wel een heel druk leven moet leiden. Eerlijk gezegd is of voelt dat helemaal niet zo. Ik leef in flow met mijn leven en dan flowt het. Het is net dat dat ik via de routes door- en meegeef.

Forceren doe ik niet (meer), op geen enkele manier. Ook niet bij de marketing of verkoop van routes. Elke route staat één maal per jaar op de kalender. Ik heb ze vanuit ervaring en dus helemaal door-leefd en onderbouwd ‘op de kaart’ gezet en maak de kalender en de inhoud kenbaar. Via de websites (waarvan sommige nog ‘in wording’ zijn), af en toe een post op sociale media en verschillende webinars. Wie zich aangesproken voelt, voelt het wel, kiest ervoor en maakt het mogelijk. De gevormde groep, groot, klein of heel klein, klopt op die manier altijd. Dat heb ik en route al talloze keren mogen ervaren.

En route groet,

Barbele

Overzicht van de rijkelijk gevulde Compagnon de route route-kalender 😉

17-21 maart 2022 | Lanceereditie Winter-route | Frankrijk

2-9 april 2022 | Vaarweek van de Vaarroute | start met ontmoet je lot-genoten op 28 maart (Frankrijk, op de Lot-rivier)

25-29 april 2022 |Lanceereditie Lente-route | vasten onder mijn begeleiding (Frankrijk) (gedetailleerde webpagina nog ‘in wording’)

16 mei 2022 | Route Mind (Marke) | (gedetailleerde webpagina nog ‘in wording’)

11-18 juni 2022 | Luchtroute (Frankrijk)

1-5 juli 2022 | Lanceereditie Zomer-route | Frankrijk | (gedetailleerde webpagina nog ‘in wording’)

30- juli tot 4 augustus 2022 | Keer-e-keer-were-luchtroute (enkel voor wie reeds eerder deelnam aan de Luchtroute) | Frankrijk (Gedetailleerde webpagina nog ‘in wording’)

 

 

 

 

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer