[Logo] cdr_jouw-kompas-voor-onderweg_fg-compass_bg-heart

Duisternis in het licht. Licht in de duisternis.

16.04.2023

Deze zonne-wijzer…

fotocredits: Circle of live, Ankie DierickIk heb er wat mee.Me de weg laten wijzen door de zon…De zon, bron van alle leven op aarde.En dus ook bron van wijsheid voor leven en groei.De zon. Diezelfde zon waar we ook bang voor zijn of gemaakt worden.De zon waartegen we ons ‘beschermen’.Met crèmes en donkeren brillen.En er ons op die manier ook van ‘afschermen’…Ik kijk haar liever ‘recht in de ogen’.Ik neem dat wat ze te bieden heeft liever letterlijk in me op.

Zonnestaren (in de ochtend- en avondzon), via het toelaten van direct zonlicht via de ogen is een oeroude genezingsmethode.Het bewust in contact zijn met de zon en zonlicht voor bewustzijn, gezondheid en geluk, is gaandeweg ‘uit het zicht’ van de mens geraakt. Hiermee komt tevens de genezende werking van zonlicht in de duisternis.Het licht in de duisternis. En de duisternis in het licht. Zo voelen de tijden nu aan voor mij.Naast de zon, wijzen nog meer natuur-elementen en natuurwetten me de weg. Zowel naar binnen en van hieruit naar buiten.De ‘wereldse’, aangeleerde, opgedrongen en maatschappelijke ‘wetten’ zijn mijn weg niet.Steeds minder.Niet in het leven. En niet in (mijn leven) ondernemen.Wat deze dan wel zijn?En vooral: hoe ik deze concreet vorm geef?Daar neem ik je in mee tijdens de inspiratiesessie ‘onderneem je leven, met het universum als jouw vennoot’.Je bent welkom in Marke, komende donderdag 20 april van 19u-21u30bijdrage: 25 euro

Wat ook een heel belangrijke wegwijzer voor me is, is me bewust zijn van wanneer ik in en vanuit stress functioneer.Functioneren onder stress. Ook dat is iets wat ons op een manier ‘opgedrongen’ werd. Het is iets wat als ‘normaal’ bestempeld wordt, terwijl dit helemaal niet normaal is. Wij en onze fysiologie zijn helemaal niet ‘uitgerust’ 😉 om onder chronische stress te functioneren.Stresssignalen zijn voor mij dan ook een heel belangrijke wegwijzer geworden. Wanneer ik ze (h)erken, dan maak ik er priori-tijd voor om te doen wat nodig is om mezelf hier uit te halen. Omdat ik heel goed besef dat wanneer je onder stress functioneert je hele doen en laten vanuit je overlevingsmechanismen worden gestuurd. En hier komt meestal niet het resultaat uit voort waar je naar verlangt of wat het beste voor je is.Stress. Het is iets waar we allemaal mee te maken hebben en er in mindere of meerdere mate onderhevig en gevoelig aan zijn.In de route energy neem ik je hier diepgaand in mee. Zodat je van hieruit steeds meer de weg van overleven naar leven, van overdrive naar drive, van onrust naar rust, van stress naar energie… gaat.Deze route geef ik normaalgezien  elk jaar in januari, maar je kan deze nu ook via het ‘ik neem het in eigen handen’-concept volgen in praktijk Salutem in Lochristi op 3, 10 en 17 mei (telkens van 19u-21u30) voor 290* euro ipv 490 (*exclusief btw).

‘zonne-groet’barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

03.06.2023

Laat die cijfers eens weg….

'Laat deze cijfers eens weg.' 'Pas er eens deze statistiek op toe.' Mijn eerste vraagte

Lees meer

Lees meer

29.05.2023

Een ervaring terug voor de klas…

‘Mocht ik hier als de jongere versie van mezelf staan, dan zou ik nu

Lees meer

Lees meer

18.05.2023

Een up-date met mezelf

Vorige zondag was ik even 'up' date met mezelf. Een up-da

Lees meer

Lees meer