Logo Image

Een bourgondische breatharian 😉

15.04.2022

Al gehoord over breatharians? Mensen die leven van licht, die zich voeden met prana of universele levensenergie. Mensen die eten noch drinken en dus hun eigen (energie)bron zijn.

Of die echt bestaan? Jazeker.

Of dat niet heel ongezond, zelfs gevaarlijk is? Dat hangt helemaal van jouw instelling en overtuiging af. Van hieruit zal je altijd ‘gelijk’ hebben in wat jij gelooft.

Deze levenswijze, deze manier van voeden, deze manier van onafhankelijk zijn van voeding intrigeert me. Het kwam al vaker op mijn pad. Naar aanleiding van de voorbereiding van de lente-route volgende week (waarin we in de ervaring van zuiverend vasten gaan), ben ik hier weer wat dieper in gedoken en heb concrete plannen dit ook zelf diepgaander te ervaren.

Voeding is één van de  zaken waar de meesten heel sterk afhankelijk zijn geworden. We geloven, of hebben ons laten geloven, dat voeding de enige manier is waarop of waarmee we ons kunnen voeden en mee in leven blijven. We geloven dat we zonder voeding en zonder drinken sterven. Ik geloof dat niet. Ik geloof zelfs het tegendeel. Ik geloof dat velen net lusteloos en ziek worden van de voeding die ze eten en vooral van de redenen waarom en de manier waarop ze eten. Ik geloof dat we heel sterk afhankelijk gemaakt werden van de voedingsindustrie die op zijn beurt een heel grote impact en controle heeft op ons. Via wat er allemaal in zit aan wat we niet nodig hebben, via het creëren van verslavingen, en zelfs zover dat de angst voor mogelijkse (gecreëerde) voedselschaarste reëel is momenteel. Die angst bepaalt op zijn beurt heel sterk jouw realiteit of op zijn minst de beleving van jouw realiteit hierin.

Bewust worden van al waar ik en wij zoal afhankelijk van werden gemaakt en hoe we intussen helemaal gevangen zitten in deze afhankelijkheden is momenteel een belangrijk deel van waar mijn aandacht naartoe gaat.

Hoe straf, hoe contradictorisch kan het zijn. Enerzijds heeft en geeft de natuur alles wat we nodig hebben en zouden we nergens afhankelijk van moeten zijn.

Anderzijds werd heel wat natuur(lijk) is vervuild, op- en omgekocht, geprivatiseerd, verboden, vergiftigd,… We werden en worden letterlijk verwijderd van de en onze eigen natuur, van onze ware kracht.

Zo heeft de natuur bijvoorbeeld alles en is ook de kennis (of eerder wijsheid) er om ons allemaal van schone en vrije energie te voorzien. Verdiep je maar eens in het werk en de verdiensten van Nikola Tesla. En best wat verder, of dieper dan de (gecontroleerde, beperkende) informatie die Wikipedia je geeft.  Er wordt zoveel voor ons verborgen. Maar er komt ook zoveel naar boven.

Des te meer het besef van afhankelijkheid en controle, des te gemotiveerder ben ik om mijn eigen pad en dat van Compagnon de route verder te bewandelen. Al jaren ben ik bezig met mensen bewust maken van waar ze in vast zitten, hoe ze zichzelf (hebben laten) ontkrachten en hoe ze zich die krachten terug kunnen her-inner-en en toe-eigen-en.

Afhankelijkheid van tijd, geld, energie, medicatie, media, smartphone, materie, werk, voeding, … maar ook afhankelijkheid van goedkeuring, erkenning en bevestiging van anderen.

Gevangen in eten, deadlines, verslavingen, afleiding, verdoving, leningen, gedachten, angst, schuld, schaamte, stress, controle, macht,…

Gevangen in hoe ons hele doen en laten voor het grootste stuk voor ons bepaald en gestuurd wordt, terwijl er een illusie van vrije keuze wordt gecreëerd.

Pessimistisch? Negatief? Nee, ik durf het als realistisch te noemen als je ziet hoe het eraan toe gaat in de wereld. Ik leer ernaar te kijken en mijn eigen leven hierbinnen te leiden. Ik leer los te komen. Ik leer te kijken en te zwijgen. En te spreken waar en wanneer het er toe doet, waar er ontvankelijkheid en openheid is.

Ik voel me goed hierbinnen. Ik voel meer dan ooit dat mijn pad echt mijn pad is. Door bewust te worden van de enorme afhankelijkheid en controle hierop, zie je ook mogelijkheden die je voorheen niet zag. Nieuwe inzichten, nieuwe kennis, nieuwe manieren om dit te overstijgen, om los te komen in dat waar je niet meer in vast wilt zitten.

Telkens opnieuw kom ik binnen alle thema’s uit op het gegeven dat alles reeds aanwezig is, dat alles reeds in ons zit. We moeten het alleen maar toelaten. Of datgene wat er in de weg staat opruimen. Dat is zo in ons en in de wereld. Alles is er al, alles wat we nodig hebben en ons dient, is er al, alleen moeten we dat wat in de weg staat opruimen. In onszelf en in de wereld. Weest dus zelf de verandering die je in de wereld wilt zien, zoals Ghandi het sterk verwoordde, maar vooral leefde.

Hoe soft het ook mag klinken. Hoe vaak ik het wellicht al herhaald heb: Het enige wat nodig is, is thuiskomen in en bij jezelf, her-inner-en wie je werkelijk bent, luisteren naar wat je altijd ge-weten hebt. Zeker en vooral nu.

Nog een kernthema die hierin steeds terugkomt en voor mij steeds helderder wordt is dat alles draait om frequentie en energie. Om jouw frequentie en energie. Jouw (fysieke) realiteit is een vermaterialisering of manifestatie van de energie of frequentie waarop jij vibreert.

Dat alles in wezen energie is, wordt een steeds tast- en zichtbaarder iets. We kunnen steeds minder om deze realiteit heen. Ook wetenschappelijk. Quantumfysica is ook iets wat me al jaren intrigeert. Het gegeven dat alles energie is, dat energie in wezen onvernietigbaar is, dat energie kan transformeren van de ene in de ander vorm is oneindig fascinerend en biedt oneindige mogelijkheden. In en voor onszelf en in en voor de wereld. Ik geloof dat we voor het ont-dekken van deze ongekende mogelijkheden staan. Door er eerst massaal heel sterk van verwijderd, afgesneden of afgeblokt van te zijn.

Het is ook vanuit deze weten-schap dat kunnen leven van ontastbare energie als voedingsbron logisch en mogelijk voelt voor mij. Zo zag ik enkele maanden geleden een documentaire van een wijze nederlandse man die al 25 jaar niet meer eet en drinkt. Als ik me goed herinner is hij nu al tegen de 90 jaar. Hij zag er bijzonder dynamisch, levendig en levenslustig uit.

Waarom zien we dergelijke reportages nooit op onze mainstream TV-kanalen? Hoeveel ‘waarheden’ en de eraan gekoppelde afhankelijkheden die ons opgelegd worden zouden in duigen vallen als dit waar kan zijn? Zo’n getuigenissen passen niet in wat wij geacht worden te geloven. Als dergelijke mensen in beeld komen, worden ze dan ook veeleer belachelijk gemaakt, wordt het afgedaan als flauwekul, of als sektarisch en dus ook als gevaarlijk. En ja, wanneer er al eens iets fout of dramatisch gebeurt hierin, zullen we het wellicht wel breed uitgesmeerd in het nieuws zien verschijnen. Met vele waarschuwingen er bovenop.

Ik zeg niet dat dit voor iedereen is of dat dit zonder ‘gevaar’ is. Uiteraard moet je je niet zomaar storten in zoiets. Ook hierin is jouw energie, jouw intentie, jouw bewust-zijn allesbepalend. Het idee van loskomen van afhankelijkheid van voeding (en van zoveel meer) spreekt me aan. Mijn cellen leren leven van prana. Eten en drinken wanneer of omdat ik het wil, maar niet omdat ik het nodig heb… Voor mij ligt ook daar weer een sterke vorm van vrijheid. Je hoort mijn weder-varen wellicht nog.

Momenteel ben ik nog steeds een bourgondiër 😉

Wat hebben iele en ik gelachen vorige week. We brachten samen bijzonder mooie en productieve creatiedagen door in de Dordogne, waar iele en lucas wonen. Ik werk samen met iele aan ‘mijn levende weg’-kits. Toen we voor de voorstelling van onszelf in de begeleidende handleiding aan het ‘soul’stormen waren wat onze (blijkbaar zeer talrijke) gemeenschappelijkheden zijn, kwamen we onder andere uit op bourgondiërs. We genieten allebei van lekker eten en drinken. Ik vertelde ook iele over mijn inentie om los te komen van de afhankelijkheid van eten en drinken. ‘Dan ben ik geen bourgondiër meer en klopt het niet meer‘. ‘Maar jawel, ik heb een huis in Bourgondië en blijf dus bourgondiër*. Of ik nu wel of niet eet of drink‘ 😊 Mogelijks word ik dus ooit een bourgondische breatharian 😉

*Ik hoor wel vaker dat ik voor alles een uitleg heb ;), … maar ook dat die steeds onderbouwd is:)

Binnenkort start de voorverkoop van de eerste 3 kits en staat de eerste workshop op de agenda. Ik bericht jullie hier nog over.

Hieronder ook de rijk gevulde agenda van Compagnon de route. Een agenda vol mogelijk-heden, dat wat mogelijk is in het heden

Neem zeker ook eens een kijkje op de nieuwe pagina waarin ik de route mind voorstel. Deze inhouden zijn momenteel heel relevant en bruikbaar. De route gaat door op maandag 16 mei.

Sowieso ga ik verder met het verder ont-dekken van mijn en jouw ongekende mogelijkheden. Ik voel dat ik er nog heel wat te ontdekken heb en dat de huidige tijdsgeest, energie en frequentie mij, en ook jou als je hier ontvankelijk voor bent, heel sterk ondersteunt hierin.

Behoefte aan een onthecht, afgezonderd leven ergens op een berg voel ik niet, of toch nog niet😉. Mijn plek is absoluut nog voluit in de wereld, met mijn voeten stevig op de aarde.

Levendige groet,

barbele

 

Op de wees-je-eigen-(energie)-bron-kalender

25-29 april 2022 |Lanceereditie Lente-route | zuiverend vasten (Frankrijk), nog 3 plaatsen

Voor deze lanceereditie kan je meerijden met mij vanuit Marke 

2 mei 2022 | Webinar onderneem je leven | 19u-21u | gratis

3 mei 2022 | Webinar knooppunten | 19u-21u | gratis

16 mei 2022 | Route Mind (Marke) | 9u-18u30 + 90 integratie via app

Volgde je de route mind reeds en ben je toe aan een stevige opfrisser? Boek dan je keer-e-keer-were ticket aan 70% korting. Stuur me hiervoor een mailtje aangezien de webshop momenteel nog even ‘buiten dienst’ is …

11-18 juni 2022 | Luchtroute (Frankrijk)

1-5 juli 2022 | Lanceereditie Zomer-route | Frankrijk | (gedetailleerde webpagina nog ‘in wording’)

30- juli tot 4 augustus 2022 | Keer-e-keer-were-luchtroute (enkel voor wie reeds eerder deelnam aan de Luchtroute, info helemaal onderaan op de webpagina) | Frankrijk 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (4)

 • Hilde says:

  Barbele,
  Een verlate reactie op dit bericht.
  Voor mij is inderdaad ook alles energie en trilling.
  Wanneer je liefdevol aanwezig mag/kan zijn, kan je energie ongehinderd doorstromen. Er zijn dan geen blokkades en het leven komt je harmonisch voor.
  Moge jouw leven en die van je dierbaren in liefdevolle energie ondergedompeld zijn,
  Hilde

 • Iele says:

  Wijze inzichten met een bevlogen pen.
  Barbele, jouw ervaringen met ‘leven zonder voedsel’ zullen meer impakt hebben, dan om het even welk interview… en ons besef dat we vrij en onafhankelijk zijn nog versterken!

 • leen piqueur says:

  Alles wat je hier schrijft, raakt en inspireert mij. Dankjewel, Barbele x

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer