Logo Image

Een getuigenis

18.09.2013

Ik had gisteren een superdag. Een hele dag heb ik gefocust kunnen werken. Ik werkte aan mijn uiteenzetting ‘luister naar je lichaam’ en de eerste versie van mijn boek ‘succesvol opvoeden’ is af. Ik heb ervan genoten.

Tijdens het uitwerken van ‘luister naar je lichaam’ sta ik zelf nog steeds verbaasd van hoe ingenieus we in elkaar zitten. Hoe ons lichaam en onze geest op elkaar afgestemd zijn, hoe wie we zijn vertaald zit in ons lichaam,… Wat zijn we krachtig als we deze taal leren verstaan. Ik mag intussen 20 mensen verwelkomen en zie er naar uit!

Mijn boek ‘succesvol’ opvoeden ligt klaar. Ik stel me wel eens de vraag ‘Barbele, begeef je je niet op gevaarlijk terrein?’. Opvoeden en kinderen, zo’n teer, gevoelig, kwetsbaar thema. Daar waar mensen in het diepste van zichzelf geraakt kunnen worden. Het is aan mij om mijn voelsprieten uit te zetten. Mensen veilig te doen voelen en de ‘juiste ingang’ en juiste woorden te vinden.  Tegelijkertijd ook duidelijk mijn boodschap brengen. Het is geen klassiek boek geworden. Het doet wellicht wat ‘heilige huisjes’ wankelen… Volgende blogs zullen meer aan dit thema gewijd zijn.

Kinderen,… kinderen krijgen,… het is niet voor iedereen even evident.

Steeds meer mensen kampen met problemen om zwanger te worden. Onder andere stress speelt hier een grote rol. Stress, verwachtingen, controle,… kunnen je totaal afblokken om zwanger te worden. Zo mocht ik Joke begeleiden en ik ben blij dat ze hier vandaag voor jullie haar getuigenis wil brengen.

Dat ik kinderen wou wist ik al lang. Dat dit niet zo eenvoudig ging gaan was een ontnuchtering. Een jaar geleden stopte ik met de pil. Een half jaar later was ik nog niet zwanger. Op zich is dit perfect normaal, maar ik voelde dat er meer achter zat. Toen de dokter ons na enkele onderzoeken meedeelde dat er inderdaad vruchtbaarheidsproblemen waren, stortte mijn wereld in.

De dokter raadde kunstmatige inseminatie aan. Dit zouden we vijf keer proberen. Als het dan nog niet gelukt zou zijn, zouden we IVF moeten overwegen. En zo gebeurde het… Ik was er echter van overtuigd dat de inseminatiepogingen vruchteloos zouden zijn en dat we uiteindelijk onvermijdelijk op IVF zouden moeten overstappen. De stress die met de vruchtbaarheidsproblemen en de onzekerheid gepaard gingen blokkeerde me volledig. Ik kon aan niets anders denken, was absoluut niet positief ingesteld en ging steeds van het ‘worst case scenario’ uit. De eerste inseminatiepogingen mislukte en ik werd steeds negatiever.

Ik besefte dat ik iets zou moeten doen om die stress aan te pakken. Toen ik Barbele over onze problemen vertelde, stelde zij voor om enkele sessies voetreflexologie in combinatie met gespreksbegeleiding te doen. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik van die sessies moest verwachten, maar ik was blij dat er iets zou gebeuren. Een week later al kwam Barbele bij ons thuis.

De eerste sessie was een kennismaking. Ik vertelde over mezelf, over onze problemen en over mezelf als persoon. Al na dit eerste gesprek kwamen we bij één van de oorzaken van het probleem. Ik ben het gewoon om controle over de dingen te hebben en ook bij het ‘zwanger-worden’ was mijn drang naar controle groot. Ik heb het moeilijk met loslaten, geloven en vertrouwen. En tja… dat moet je nu net wel doen als je zwanger wilt worden.

Jaja, goed gezegd, maar hoe moét dat dan? Vele mensen hadden me al soortgelijke raad gegeven: “laat het los”, “heb maar vertrouwen”, “je moet ontspannen”, “positief denken”, “ga eens op reis”, … Allemaal goedbedoelde, maar nietszeggende raad. De boodschap die Barbele gaf was eigenlijk dezelfde, maar het was de eerste keer dat iemand me ook kon vertellen waaróm het belangrijk is om vertrouwen te hebben en positief te denken, wat dat doet met je lichaam en welke gevolgen dit heeft. In hele heldere woorden, met een sterke overtuigingskracht en met goed onderbouwde argumenten overtuigde ze me van een nieuwe, inspirerende visie op gezondheid.

Barbele zorgde hiermee voor een grote ommekeer in mijn negatieve denken. Reeds na de eerste sessie voelde ik me 100 kg lichter. Als gevolg begon ik weer positief te denken: de stress verminderde drastisch, ik voelde me minder afhankelijk van mijn dokter, ik nam mijn gezondheid opnieuw zelf in handen, ik geloofde opnieuw in mijn eigen lichaam, vond een zekere rust en voelde me stukken zekerder. Kortom: ik had opnieuw vertrouwen. Bij de derde inseminatie lag ik in de stoel met een glimlach op mijn gezicht en met de idee dat ik misschien wel eens mijn laatste niet-zwangere momenten aan het beleven was.

En dit had zo zijn gevolgen… twee weken na die inseminatie verscheen een roze streepje op de zwangerschapstest. Ik was zwanger!!! En dat heb ik te danken aan twee personen. Ik had een goede dokter die zijn vak kende. Hij heeft absoluut zijn deel gedaan. Maar ik ben er 100% zeker van dat ik dit goede nieuws niet zou kunnen vertellen zonder de sessies bij Barbele! Zonder haar zou ik de klik in mijn denken niet gemaakt hebben.

Ik ben ondertussen 15 weken zwanger en alles loopt vlot. Tenslotte wil ik nog zeggen dat ik gemerkt heb dat ik de inzichten die ik tijdens de sessies heb opgedaan ook op andere vlakken toepas. Ik zal altijd een beetje een controlefreak blijven. De aard van het beestje… Maar ik merk toch dat het me geregeld lukt om de zaken los te laten en vertrouwen te hebben. Het is duidelijk: ik kan Barbele alleen maar aanraden! 

Joke

 Proficiat Joke en Gust. En dank voor het vertrouwen. Het was ook voor mij een heel verrijkende en vervullende ervaring! En Joke, vergeet vooral jezelf niet in de eerste plaats te vermelden als belangrijkste persoon aan wie je je zwangerschap te danken hebt!

Barbele

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer