Logo Image

Een jaar geleden…

05.11.2014

Dag Egidius, dag broer,

Een jaar geleden,…

… kwam je nog helpen om de vloerisolatie te leggen

…. nam ik je nog 3  dagen mee naar Nederland

… had ik meer contact met jou in 4 maanden dan in de laatste 20 jaar

… ging je terug gaan werken

… lagen hoop en wanhoop zo dicht bij elkaar

… vroeg je ons om te mogen gaan

… lagen leven en dood zo dicht bij elkaar

Vandaag…

liggen dood en leven zo dicht bij elkaar…

her-beleef ik alles opnieuw…

her-denk ik alles opnieuw…

her-voel ik alles opnieuw…

her-inner ik alles opnieuw…

Met mijn hoofd, mijn hart, mijn lijf

Dankbaar dat ik je nog heb mogen leren kennen

Dankbaar dat je me toeliet

Dankbaar om al wat je me geleerd hebt.

Tot ziens Egidius, ik zie je graag

Barbele

 

Moeder schreef een brief, een brief die me heel diep heeft geraakt.

Een brief die ik met haar toestemming graag deel met wie hierin wil delen.

img-Y12080740-0001

Scan 11

Scan 12

Afgelopen zondag wandelden we als herinnering aan Egidius zijn ‘oorlogsroute’. Een warm, mooi, intens samen zijn. In verbondenheid met Egidius. 11 november, de dag waarop hij een jaar geleden ‘toestemming’ vroeg aan zijn ouders, broers en zussen om te mogen gaan, wandelen we terug.

Komende activiteiten

6/11/2014 – 5/02/2015                 Totaaltraject ‘stressvrij opvoeden’ (max 10 inschrijvingen, nog enkele plaatsen vrij)

13/11/2014                                      Thema avond |Cholesterol, vriend of vijand?‘| 19u30

17/11/2014 – 23/02/2015            Totaaltraject ‘van stress naar energie’ (max 10 inschrijvingen, nog 1 plaats vrij)

7/12/2014                                        Change day | een andere kijk op onderwijs

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (11)

 • De Wolf Hubert says:

  Geachte mevrouw,
  Ik hoorde u al eerder spreken in Emmaüs Aalst.
  Graag ontving ik regelmatig uw blog.
  Beste groeten & hopelijk tot “kijks”
  Hubert

 • Dominique says:

  Lieve Barbele,
  Ik heb de brief gisteren pas gelezen. Ik heb een rustig en stil moment afgewacht omdat ik wist dat ik veel zou voelen en het mij zou raken. Zo kon ik rustig de tijd nemen om de brief in mij op te nemen. Men zegt dat een kind verliezen het ergste is wat je kan overkomen. Ik geloof het. De brief van je mama spreekt voor zich. In ieder woord , iedere zin voel je het onmetelijk verdriet, de allesvretende onmacht, de onvoorwaardelijke liefde en de wil om hiermee om te gaan.
  Men zegt ook dat jezelf van het leven beroven een laffe daad is. Voor mij is dit helemaal onwaar. Ik begrijp mensen waarvoor het lijden zo zwaar is dat uit het leven stappen de enige optie is. Ik begrijp Egidius. En het getuigt van een ongelooflijke moed dit te doen en te weten dat de mensen die je graag ziet hierdoor ook zullen lijden. Jullie hebben gisteren zijn oorlogsroute gewandeld. Mooi om te lezen dat hoe jullie tesamen en toch ieder voor zich dit verlies trachten te dragen in krachtige verbondenheid. Het zal Egidius deugd doen.
  Liefs

 • Françoise says:

  Dank je Barbele om dit met ons te willen delen.
  Wat een aangrijpend en ook triestig verhaal!
  Het doet je wel even nadenken over wat je hebt in je leven en waar je tevens gelukkig en dankbaar om mag zijn!

 • joke says:

  Sprakeloos …

 • Sarah says:

  Heel pakkend … wat een brief van je mama, Barbele … hopelijk geeft ze zijn boek ooit uit. Wat een mooie schrijvers in jullie familie. Ik werd er helemaal stil van.

 • Lien says:

  Wat mooi hoe uw mama dit alles ziet! Wat een kracht! Bedankt om dat te delen

 • frauke says:

  hier zijn geen woorden voor, ik word er helemaal stil van. Wat een sterke moeder, wat een sterk gezin en vriendenkring!
  Het gaat jullie allemaal goed, met Egidius op jullie schouder.

 • Lieve says:

  Heel mooie en intense brief over loslaten en tegelijk koesteren en omarmen.Dank je om te delen.

 • Inge says:

  Prachtig en vol diepgang. Een moeder is een speciaal wezen, een moeder voelt haar kind(eren) zo goed aan en kent hen tot het kleinste haarvaatje. Jouw mama bewandelt samen met haar man en kinderen een oorlogspad, vol herinneringen. Maar “samen” staan jullie heel sterk en je voelt gewoon de verbondenheid en kracht. Mooi hoe ze het allemaal beschrijft, hoe ze het leed van zich afschrijft, hoe ze bewust verwerkt en Egidius “draagt”. Wat een prachtige wezens allemaal! Ik wens jullie allen veel kracht om samen op pad te gaan, op 11 november en later……………..

 • Delphine says:

  Dit laat een hele diepe indruk na, wat heel herkenbaar is en ook opnieuw vele herinneringen oproept…

 • Birgit says:

  Om stil van te worden….

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer