Logo Image

Een onverwachte vuurdoop

18.01.2022

Zondagochtend. Ik lees na mijn ontbijt op mijn gemak de wekelijkse ‘corona-update’ van Steven Arrazola. Joran, mijn oudste zoon, werpt een blik op mijn iPhone en zegt verontwaardigd ‘mama, lees jij je berichten niet!?’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar heel nalatig in ben. Het zit niet in ‘mijn systeem’ om messenger en andere berichten die via allerlei sociale media kanalen gestuurd worden consequent op te volgen. Bij deze: als je mij wilt bereiken en liefst ook een antwoord krijgt 😉 mail je me best. Een antwoord binnen de 24u is echter niet gegarandeerd 😉

Soit, terug naar zondagochtend. Joran duwt op dat messenger symbool en tussen al die ongelezen berichten valt mijn vizier op een bericht waarin ik een aantal dagen geleden uitgenodigd werd om diezelfde zondag, 16 januari, te spreken op het podium tijdens de manifestatie in Brugge (georganiseerd door Belgians for freedom). Ik stuur een berichtje terug dat ik sowieso naar de manifestatie ging komen, maar het bericht rijkelijk te laat heb gezien. Ik eindig mijn bericht met ‘Wie weet een volgende keer?’

Om 10u15 lees ik in het bericht terug dat ik nog steeds wat kan/mag zeggen als ik dat zie zitten.

Ik voel het onmiddellijk als een uitnodiging die ik niet uit de weg mocht gaan. Ook al lagen er genoeg excuses klaar om nee te zeggen:

Maar ik zei ja, zette me aan mijn computer en begon te typen. De tekst vloeide er vlot uit, een teken dat het klopte dat ik ja had gezegd.

De tekst nog ‘van buiten’ leren zat er niet meer in, hem ‘van binnen’ uit, vanuit het hart brengen met mijn getypte tekst in de hand, wel.

Het werd een krachtig moment.

Achteraf gezien had ik hier en daar nog wat duidelijker, genuanceerder of kernachtiger willen zijn, maar ik blik vooral tevreden en dankbaar terug op mijn ‘vuurdoop’ voor duizenden mensen. Gebracht vanuit het hart en vele harten beroert.

De kernboodschap van mijn speech was om niet te wachten op een vrije wereld om vrij te leven. Die vrije wereld zal niet de oorzaak, maar wel het gevolg/de vertaling/de spiegel zijn van de persoonlijke be-vrij-ding van elke van ons.

Ik nodig uit om in verbinding te gaan met anderen vanuit verbinding met jezelf en om iemands keuzes niet te zien als een maatstaf of referentie van iemands bewustzijn.

Je kan mijn toespraak hier zien op mijn persoonlijke facebookpagina

https://www.facebook.com/689463613/videos/509319637107204/

Indien je geen facebook hebt, kan je hier hieronder bekijken.

Spreek en leef je eigen stem,

Barbele

Routes om jouw be-vrij-dingsweg te gaan

zaterdag 22 januari  2022 | start groeiroute | 5 groeidagen in kleine groep (22 jan, 5 feb, 19 feb, 12 maart, 26 maart) + 90 dagen verdieping en verankering via app | In de groeiroute breng je zelfliefde en zelfrespect diepgaand in de praktijk en bevrijd je jezelf van wat je hierbij (nog) in de weg staat

Heb je de groei of vaarroute al gevolgd en ben je toe aan een verdiepende herhaling? Dan kan je deelnemen aan de keer-e-keer-were korting van 50%. Mail me wanneer je je keer-e-keer-were ticket wilt boeken.

maandag 31 januari 2022 | route energy | 9u30-18u30 | In de route energy leer je om het reptiel in jou/de stress in jou te ‘temmen’ zodat je (terug) toegang hebt tot jouw mogelijkheden | Hier een blik op de route energy-editie van 2020

17-21 maart 2022 |datum werd verplaatst!|Winterroute | Frankrijk | Lanceereditie aan lanceerprijs: 990 euro ipv 1500 euro (693 euro via kmop-portefeuille) | In de winterroute laten we de kracht van stilte en tijdloosheid voor ons werken

NIEUW!!

Groepscoaching| Vrij zijn in een onvrije wereld | 3 à 4 uur | 450 euro + km vergoeding

De coachingsessies ‘vrij zijn in een onvrije wereld’ die ik organiseerde bleken heel waarde-vol te zijn. Ik kreeg van verschillende mensen de vraag of ik dit ook op verplaatsing doe. Je kan me hiervoor boeken. Kostprijs voor een sessie van 3 à 4 uur is 450 euro (+ verplaatsingsvergoeding vanuit Marke). Je brengt zelf je groep (tot 30 pp)  samen en deelt de prijs. Mail bij interesse naar barbele@compagnonderoute.be

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (1)

 • Katrien says:

  Zoooo prachtig Barbele wat jij daar allemaal bracht!!
  Hartelijk dank, heb er kippevel van.
  Mooi dat je ‘ja’ zei….je hebt idd vele harten positief geraakt!!
  Veel dankbaarheid voel ik naar jou toe❤️

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer