Logo Image

Een verrassing

30.09.2015

Ik trek mijn stoute schoenen aan en besluit deze keer dat ik de blog zal schrijven voor Mens Sana. Helemaal niet gepland, het kwam zomaar in me op en ik heb er zin in. Barbele weet niet dat ik dit hier zit te schrijven. Twee redenen hiervoor en de eerste is direct de belangrijkste.

Omwille van de nieuwe wind die door Mens Sana waait, ttz een volledig vernieuwde website, uitbreiding van het aanbod, toekomstige projecten,

ontwerp van een brochure, nieuwe visitekaartjes, nieuw promomateriaal, voorbereiding van beurzen, voorbereiding Open Bedrijven Dag, … ging de agenda van Barbele een beetje ‘bol’ staan van de vele to do ’s en afspraken. Gisteren schreef ze me nog in een laatste mail voor het slapen gaan: “Rest zal voor morgen zijn, draaierig van vermoeidheid”. Het raakte me wel. Barbele die ongelofelijk goed leeft naar wat ze ‘verkondigt’, die heel veel aankan, altijd rustig blijft-zelfs in moeilijker momenten-, die steeds alert is, snel reageert op alles, er steeds wil zijn voor haar klanten… krijgt nu signalen van haar lichaam. ‘Haar stengel’ is heel sterk , maar bij heel sterke wind, gaat ook deze buigen en moeten er zaken losgelaten worden. En ze weet als geen ander wat ze moet doen: luisteren naar je lichaamssignalen en er gepast op reageren. Dat is zo mooi aan Barbele als coach. Het is niet enkel tips en tools geven aan de mensen om hen te helpen opnieuw met kracht in het leven te staan – of op krachten te komen – het is er zelf ook naar leven, het zelf ondervinden en ervaren om het nog sterker te kunnen overbrengen naar de mensen toe die bij Mens Sana terechtkomen. Dit is nu zo’n moment. Barbele heeft onze ‘stresskit’ bovengehaald en heeft er al van alles uit gehaald om deze dagen te ‘overleven’. Want soms voelen we het wel zo aan. Er zijn van die momenten dat er zoveel op ons afkomt, dat je even die ‘kit’ nodig hebt. Als een mens bepaalde dingen wil bereiken, realiseren, komen er geregeld zware periodes op je weg. En dat is ook helemaal ok. Zolang die periode maar niet te lang duurt. Want die tools in de ‘stresskit’ slijten wel als we niet de tijd nemen om ze bij te slijpen.

Ik dacht dus: ik ga die blog schrijven, ik schenk Barbele een moment om haar ‘stresstools bij te slijpen’. Even onthaasten, even niks doen, en tot rust komen. En wees gerust: Barbele zal jullie voornaamste ‘blogvriendin’ blijven, ze doet dat zo goed en inspirerend dat ik haar huidige en toekomstige ‘volgers’, die er elke 2 weken naar uitkijken die te lezen, niet wil teleurstellen.

Een tweede reden, en die gaat dan over mezelf, is dat ik vanaf morgen 1 oktober officieel start als zelfstandige en heel blij ben dat ik mee het ‘Mens Sana kindje’ van Barbele mag laten groeien. Ik geloof heel sterk in ons concept. Ik heb het zelf doorleefd (zie mijn verhaal op de website) en heb gevoeld, gezien en gehoord wat het met mij gedaan heeft. Het werkt. Wel op voorwaarde dat je er klaar voor bent om naar jezelf in de spiegel te kijken, te reflecteren, confrontaties met jezelf aan te gaan en vooral commitment naar jezelf toe neemt. Als je de aangereikte tools daadwerkelijk gebruikt in je dagelijkse leven, kan je heel veel veranderen. Ik durf te zeggen dat ik op een aantal maanden tijd gans anders in het leven sta. Een heel fijn gevoel. Met vertrouwen in de toekomst, in het leven. Ik kijk er met enthousiasme naar uit om samen met Barbele anderen te helpen in hun proces naar verandering.

 

En dan nu de voornaamste reden van deze blog: onze vernieuwde website staat online sinds vandaag!!

We dachten allebei: we gaan voortborduren op de bestaande website, dat zal het minste tijd en geld kosten, en zal wel vrij snel gaan. Hmm, hmm, dat bleek toch ook weer niet zo snel en makkelijk te verlopen. Als het ene idee bij ons opkwam, vloeide het andere eruit voort en ben je weer vertrokken voor nog andere veranderingen: Hoe komen we best naar buiten met ons volledige aanbod naar de verschillende doelgroepen toe? Zouden we dit of dat niet toevoegen? Zouden we met dit of een ander figuurtje werken? Stellen we het schematisch of tekstueel voor? Ook de sociale media en verschillende soorten hardware zorgden ervoor dat er technisch belangrijke aanpassingen moesten gebeuren. We hebben er onze tijd voor genomen en stap voor stap naar het finale resultaat toe gewerkt. Ja, we zijn er wel even intensief mee bezig geweest, en ja, we zijn blij dat we het gedaan hebben. We durven het wel zeggen: we zijn tevreden van het resultaat! En dank jullie wel, Tom en Yoeri, want zonder jullie was ons dit nooit gelukt!

Wat er in hoofdzaak veranderd is, is dat we een duidelijk onderscheid maken tussen ‘personal’ dat zich naar particulieren richt, ‘business’ naar bedrijven toe gericht en ‘school’ specifiek voor de scholen. Neem gerust de tijd om door de nieuwe site te struinen en ontdek zelf wat er veranderd is! Graag brengen we volgende onderdelen in de kijker:

– Mens Sana in beeld (bedrijfsfilmpje): https://menssanahealth.be/business/

– Nieuw! Bedrijfsaanbod: https://menssanahealth.be/business/aanbod/

– Over Ilse: https://menssanahealth.be/personal/over-ons/over-ilse/

 

Wat ik nog heel graag meegeef aan alle klanten die particulier bij Barbele kwamen of komen. Mens Sana zal vanaf nu door 2 mensen ‘gedragen’ worden, dat is een feit. Maar wat ik heel duidelijk wil stellen, is dat jullie persoonlijk contact, jullie persoonlijke band met Barbele daar helemaal los van staat. Uiteraard blijft Barbele jullie coach en toeverlaat en blijft alles op dat vlak onveranderd. Er zijn tevens net nieuwe particuliere trajecten gestart die volledig door Barbele gegeven worden.

Ik heb zelf heel bewust voor Barbele gekozen omdat ik voelde: “deze vrouw zal me uit mijn ‘put’ helpen”. En dat bleek ook zo, een gevoel bedriegt je zelden. Ik ben dus de laatste die mensen zal forceren, zelfs niet stimuleren, om van vertrouwenspersoon te veranderen als dat goed aanvoelt. Ik ben er uiteraard ook voor jullie, mochten jullie dat willen, en ik wil zeker zelf ook mensen begeleiden die hun leven even niet meer de baas zijn. Er zullen in de toekomst ook particuliere trajecten door mezelf gegeven worden, en dan zullen de mensen die daarop intekenen, daar zelf voor kiezen. Ik wilde jullie hierover even geruststellen.

In verband hiermee geef ik jullie nog graag volgende praktische info mee. Er staan op de website 3 emailadressen vermeld en deze worden als volgt gebruikt:

info@menssanahealth.be wordt gelezen door Barbele en Ilse

barbele@menssanahealth.be wordt enkel door Barbele gelezen

ilse@menssanahealth.be wordt enkel door Ilse gelezen

En dan nog een laatste mededeling. Ik liet het al even hierboven vallen. Zondag, 4 oktober is voor Mens Sana opnieuw een belangrijke dag: Open Bedrijven Dag, een dag waarop onze deur wagenwijd open staat.

 

We zorgen voor een hartelijke ontvangst, een hapje en een drankje en enkele lezingen en workshops. Wij nodigen jullie van harte uit in Marke en hou jullie vooral niet in om veel mensen mee te brengen om hen te laten kijken en luisteren naar het Mens Sana concept en hen de sfeer te laten voelen, ruiken en proeven!!

Enne, deel naar hartenlust op Facebook!! https://www.facebook.com/Mens-Sana-Health

Enne, deel naar hartenlust op Facebook!! https://www.facebook.com/Mens-Sana-Health

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer