Logo Image

een vooravondwens…

31.12.2014

Op deze laatste vooravond van 2014 richt ik me graag nog even tot jullie.  Wat zou ik jullie wensen voor 2015? Uiteraard een gezond en gelukkig nieuw jaar… Maar wat betekent dat dan? Wat wens ik jullie dan eigenlijk?….

Ik was daarnet bezig met het uitkuisen van de vijver. De plantenfilter en vijver liggen vol bladeren die rotten, er zitten ook heel wat algen. Het zag er aan de oppervlakte niet zo veel uit, maar eens ik begon werd pas duidelijk hoeveel ‘vuiligheid’ vanop de bodem naar boven kwam.

 

Ik trok mijn laarzen aan en begon aan het filtergedeelte, met mijn handen en netje in het ijskoude water. Hoe meer algen en bladeren ik eruit haalde, hoe meer er naar boven kwamen.

Ik dacht: hoe kunnen die planten nog ademen? Hoe kunnen die straks weer groeien en bloeien als al die ‘smurrie’ erom heen licht?… Stilaan begin ik de lava, de bodem terug te zien. Het geeft me letterlijk een ‘bevrijdend, schoon’ gevoel.

Het is net het terug zien van een beetje bodem dat me goesting geeft om verder te kuisen.

En eigenlijk is het bij ons, mensen, net zo…. We kunnen heel lang allerlei ‘vuiligheid’ opslaan, ‘heel wat onverwerkte trauma’s, chronische stress, moeilijke relaties, ongezonde voeding, beperkende overtuigingen,… ‘ kunnen we op ‘onze bodem’ opslaan,… In ons onderbewuste. Wist je dat je onderbewuste een opslagcapaciteit heeft van 200 000 keer je bewuste en dat je onderbewuste 24u op 24u werkt en dus een continue invloed heeft op je functioneren? Alleen is dat niet zo duidelijk zichtbaar. Velen kiezen ervoor alles netjes te onderdrukken, alles mooi ‘onder controle’ te houden. Velen zijn bang om in die bodem te gaan roeren, bang voor wat er dan allemaal tevoorschijn kan komen.

Je hoeft hier helemaal niet bang voor te zijn. ‘Opkuisen’ werkt ongelooflijk bevrijdend! In contact komen met jouw bodem, jouw échte zijn geeft je goesting en ‘courage’ om verder op te kuisen. En laat dat dan ook mijn wens voor 2015 zijn: een jaar waarin je vanbinnen heel veel ‘opkuist’. Een opkuis met als resultaat: gelukkig en gezond zijn!

Geniet vanavond en morgen nog maar eens van het ‘volsteken’ vooraleer je aan je opkuis begint.

Ik zal dat ook doen

Van harte,

Barbele

P.S. Mijn koffiemachine roept me:  ‘reinigen’ zie ik op de display,…. ook hij wil  2015 ‘opgekuist’ instappen

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer