Logo Image

Egidius, waer bestu bleven?

11.02.2014

Egidius, waar ben je gebleven? 2,5 maand geleden ben je ‘vertrokken’. Niet zonder ons iets na te laten. Je schreef een boek en heel wat brieven in je laatste levensmaanden. Afgelopen weekend waren we samen met een journalist|eindredacteur om te bespreken wat we hier mee doen. We zullen hier iets moois en zinsvols van maken Egidius.

Tranen om je heengaan blijven komen, steeds meer eigenlijk. Als ik alleen ben in de auto, in bed, in de douche,  op de trein, tijdens het wandelen … komen die tranen, zachte tranen,  tranen die me helpen, tranen die opluchten, tranen die een stukje in mezelf helen…

Egidius, je had heel wat ‘lagen’ rond jou. Onder die lagen schuilde een diepe angst om te mislukken. Van hieruit was je conflictvermijdend en kon je geen nee zeggen. We zijn niet meer door je lagen heen kunnen dringen. Die lagen zijn echter niet wie je echt was. Je hebt deze in de loop van je leven als een soort ‘beschermingslaag’ voor je angst rond jou gelegd.  De weg om deze wikkels er weer af te halen wilde je niet meer gaan. Aan ons om dit vanuit liefde en respect voor jou te aanvaarden en jou van hieruit ook los te laten.

Je heengaan creëert echter ook een enorme verbondenheid. Je bent niet weg. Je blijft ons verbinden Egidius, meer dan ooit…

                                    Egidius in het midden

Het is zo belangrijk dat we ons bewust zijn van de lagen die we we rond ons gelegd hebben en te beseffen dat dit eigenlijk allemaal niet echt is, dat we hier los van kunnen komen. Wil je graag inzicht  in hoe die lagen ontstaan en waaruit ze kunnen bestaan? Wil je jezelf beter leren kennen en wil je de ander leren begrijpen hoe die zichzelf begrijpt? Je bent vanavond welkom op de gratis info-avond ‘Ken jezelf’. Een avond die heel wat herkenbaarheid zal brengen en wellicht ook wat beweging in jou op gang zal brengen.

https://www.menssanahealth.be/events/ken-jezelf-vrije-toegang/

Door stress gaan we veel sneller vanuit deze ‘overlevingslagen’ denken en handelen. Als je stress geen impact op jou laat hebben, leef je meer vanuit wie je echt bent. Hoe? Welkom op de gratis info-avond ‘stressvrij worden, zijn en blijven’ op dinsdag 18 februari van 19u30 tot 21u30.

https://www.menssanahealth.be/events/stressvrij-worden-zijn-en-blijven/

Wil je ook leren hoe we onze kinderen in contact kunnen laten blijven met zichzelf? Hoe we hen kunnen opvoeden zodat ze krachtig staan in hun kwestbaarheid binnen deze prestatiemaatschappij? Je bent welkom op de gratis info-avond ‘stressvrij opvoeden’  op woensdag 19 februari van 19u30 tot 21u30.

https://www.menssanahealth.be/events/stressvrij-opvoeden/

Of heb jij ook letterlijk wat laagjes teveel en wil je hiervan af? Je bent welkom op de gratis info-avond ‘Slank worden, zijn en blijven’, op dinsdag 18 februari van 19u tot 21u30, gegeven door mijn collega Jasmine van Consciente.

https://www.menssanahealth.be/events/infoslank-worden-zijn-en-blijven-door-consciente/

Hartelijke groet, Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer