Logo Image

feest van de geboorte van jezelf…

24.12.2014

Vanavond vieren we kerstavond, morgen kerstdag. Waar staat dit eigenlijk allemaal voor? Voor velen komt het neer op lekker eten, samen zijn met familie, cadeau’tjes, sfeer, kaarsjes, gezelligheid,…. Voor anderen staat het voor fake gedoe, verplichte samenkomsten, oppervlakkigheid, commerce, voor eenzaamheid,…

Google leerde me dat de diepere betekenis van Kerstmis hierop neerkomt: de geboorte van Jezus is symbool voor de geboorte van het Licht in het hart van de mens.

Ik stel vast dat zovele mensen op zoek zijn naar de ‘geboorte’ van zichzelf, dat zovele mensen iemand zijn geworden in plaats van iemand te ZIJN, dat zovele mensen zich aangepast hebben aan hoe het moet en hoort, aan reglementen, patronen en beperkende overtuigingen, … met als gevolg dat ze hiervoor hun eigen ZIJN hebben opgegeven en daar nu weer naar op zoek zijn.

Dit is dan ook mijn kerstwens voor jullie allen: Ik wens jullie allen toe je eigen kracht, je eigen zijn, je eigen LICHT te ervaren; zeker aan mensen die zich in deze periode eenzaam voelen.

Van harte,

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer