Logo Image

Het doet er eigenlijk niet toe

09.03.2022

Het doet er eigenlijk niet toe.’ 

De titel van een post die ik gisteren op facebook deelde. Ik ben momenteel weer wat meer aanwezig op sociale media. Wat ik er schrijf leidt tot veel respons. Gezien ik weet dat heel wat metgezellen op mijn e-maillijst niet actief zijn op sociale media, deel ik het ook langs deze weg voor wie er ook wat aan kan hebben. Voor wie wel actief is op sociale media: ik ben momenteel meer actief op mijn persoonlijk profiel (Barbele Kindt) dan op mijn professioneel account (Compagnon de route).

‘Het doet er eigenlijk niet toe’

Dat is de ‘conclusie’ waar ik telkens opnieuw op uitkom wanneer ik me afvraag wat nu waar of niet waar is van de (weergave van de) gebeurtenissen in de wereld.

Ook ik vraag me uiteraard af wat de ware toedracht of de ware feiten zijn van al wat ons voorgeschoteld/opgedrongen wordt. Meer en meer en telkens opnieuw kom ik erop uit dat dat er in wezen niet toe doet en laat ik het weer los.

Of laat het mij los.

Dat we via media geen objectieve weergave van de gebeurtenissen krijgen, veeleer een verdraaide versie van de realiteit of zelfs een compleet gelogen versie, dat is voor mij intussen glashelder. Dit geldt in mijn ervaring en kijk zowel voor mainstream als ‘alternatieve’ media.

Dat zien, voelen en beseffen is voor mij genoeg momenteel. Ik hoef ‘de waarheid’ niet perse te kennen/weten/zien om verder te kunnen in en met mijn leven. Het niet allemaal hoeven of willen weten voelt als heel bevrijdend.

Daar ligt de essentie niet, noch de sleutel.

De essentie en de sleutel liggen in jezelf.

De gigantische vloed aan (des)informatie op alle fronten en via allerlei kanalen leert me, of doet me concluderen, dat je uiteindelijk alleen maar op jezelf kunt terugvallen. Op wat informatie, gebeurtenissen en ervaringen doen met jou en wat jij daarmee te doen, te zien, te voelen hebt. Daar ligt ook de collectieve uitnodiging. De weg naar binnen. En van daaruit weer naar buiten. Telkens opnieuw.


Ik zie dat velen zichzelf verliezen in het zoeken naar ‘de waarheid’, in het consumeren van teksten, filmpjes, ‘nieuwtjes’. Ook ik voel dat dit verleidelijk is. Ik word echter steeds alerter voor wanneer het genoeg is, wanneer het me niet meer dient, wanneer het meer rooft dan geeft.

Ik zie velen ook wachten op grote gebeurtenissen, op openbaringen, op energie-shifts, … Deze staan zeker te gebeuren en zijn reeds aan het gebeuren, maar dit zal nooit dat wat jij te doen hebt in jouw plaats doen. Dit kan je mogelijks en hooguit ondersteunen in jouw proces, maar je leven leven, dat dien je zelf te doen.

Wanneer ik informatie aan het ‘consumeren’ ben, stel ik me vaak de vraag: wat draagt dit weten-lezen-horen-bekijken bij tot mijn leven en werk? In welke mate draagt het bij aan wat ik hier te doen heb? Het antwoord op deze vraag, dat heel vaak komt via een gevoel, bepaalt of ik verder ga of stop.

We zijn hier in de eerste plaats om ons leven te (be)leven, om te doen wat we te doen hebben. Ook en zeker nu. Durf jezelf ook de vraag stellen of je dit ook werkelijk aan het doen bent.

Leef jij dat wat er door(heen) jou geleefd wil worden?

Barbele

P.S. Ik ben de mensen die helemaal in de feiten, leugens, informatie, ware toedracht van … duiken en dit naar buiten (durven te) brengen heel dankbaar want dankzij hen en de info die zij verspreiden kon ik ook bevestiging vinden in mijn gevoel dat er heel wat niet klopt. Ieder zijn/haar rol in deze transformatie/verandering van tijdperk

Twee dagen eerder schreef ik een post over die verandering van tijdperk. Het verval van het oude en de geboorte van het nieuwe zijn tegelijkertijd aan het versnellen.


Momenteel zijn zowel de destructieve energie en werking van het oude bewustzijn en de opkomst/groei van het nieuwe allebei heel sterk aan het versnellen.

Vreemd genoeg worden de dingen er momenteel tegelijkertijd slechter en beter op. Het ‘slechte’ valt echter meer op omdat het zoveel lawaai maakt. Het nieuwe groeit in stilte, het is (nog) niet zichtbaar in (de weergave van) de fysieke realiteit, maar het is ook absoluut manifest aanwezig.

Er gebeurt zoveel tegelijkertijd momenteel in de wereld. Dat brengt verwarring en chaos. De uitdaging of uitnodiging ligt er nu vooral in het contact met jezelf niet te verliezen. Of indien je dit contact ergens onderweg ‘verloren’ bent, dit terug te ‘herstellen’of eerder te her-inner-en, jezelf letterlijk terug goed-te-voelen

 


Wanneer je het contact met jezelf verliest of kwijt bent, verlies je jezelf in de wereld en/of in de (sociale) media.

Om terug in contact te komen met jezelf moet je in eerste instantie stil durven zijn. Ik merk dat veel mensen bang zijn om tot stilte en stilstand te komen. Bang voor de confrontatie met wat die stilstand en stilte hen te zeggen/vragen heeft. Bang om in confrontatie te komen met de chaos, de pijn, het lawaai, de vragen, de noden, … de oorlog … in zichzelf. Bang om de stilte in zichzelf te laten spreken.

We ‘verliezen’ onszelf liever in het lawaai van de wereld en de vele afleidings- en vluchtroutes die ons worden voorgeschoteld en opgedrongen.

Toch is of zal naar binnen (durven) keren en van hieruit terug naar buiten komen de enige weg zijn.

Voor elk van ons. Ieder op zijn/haar moment. Ieder op zijn/haar manier.

Ik ben momenteel de winterroute aan het voorbereiden. Het belang, de waarde, de impact en het (laten) spreken van de stilte (in jou) staan hierbij centraal. De inspiratie en inhoud komen vanzelf door zelf stil te zijn. En vanuit die stilte spreekt het zo heldere bewustzijn, spreekt mijn eigen bron.

Wat vertoef ik dan ook graag aan deze waterbron en wat kijk ik ernaar uit er ook samen met de deelnemers te mogen vertoeven zo helemaal aan het einde van de winter terwijl ook de lente al in de lucht hangt.

De winterroute gaat door van 17 tot 21 maart in het prachtige natuurgebied De Morvan (Frankrijk)

Spreekt het je aan? Net hét moment voor jou? Voel je dat het er toe doet?  Er zijn nog twee plaatsen vrij.

Barbele

De ‘het doet ertoe!’ 😉 kalender 

17-21 maart 2022 | Lanceereditie Winter-route | Frankrijk

2-9 april 2022 | Vaarweek van de Vaarroute | start met ontmoet je lot-genoten op 28 maart (Frankrijk, op de Lot-rivier) | uitzonderlijk aan meer dan 50% korting

25-29 april 2022 |Lanceereditie Lente-route | vasten onder mijn begeleiding (Frankrijk) (gedetailleerde webpagina nog ‘in wording’)

16 mei 2022 | Route Mind (Marke) | (gedetailleerde webpagina nog ‘in wording’)

11-18 juni 2022 | Luchtroute (Frankrijk)

1-5 juli 2022 | Lanceereditie Zomer-route | Frankrijk | (gedetailleerde webpagina nog ‘in wording’)

30- juli tot 4 augustus 2022 | Keer-e-keer-were-luchtroute (enkel voor wie reeds eerder deelnam aan de Luchtroute, info helemaal onderaan op de webpagina) | Frankrijk 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (6)

 • Katrien says:

  Danke Barbele, weer schitterend…
  Ik deel veel dingen met je, oa dat we niet alles hoeven te weten, een soort bevrijding geeft.
  En dat we telkens weer de kans kunnen nemen om het los te laten.
  Steeds meer alerter worden wat alle soorten info en boodschappen met jou doen is een belangrijke momenteel.
  Enkel door in onszelf te gaan, in de vlam van ons hart, en liefde en dankbaarheid sturen naar ons ware zelf….dat geeft pas een goed gevoel.
  En natuurlijk je laten omringen door mensen en dingen, die je doen stralen.
  De stilte in onszelf laten spreken is zo’n mooie.
  In ieder doet alles op hun eigenste manier, wat zo boeiend is…
  Dank lieve Barbele om weer zoveel te delen.
  Veel succes op je(jullie) winterroute

  • Barbele says:

   Dankje Katrien. Voor je delen, voor je woorden, voor je complimenten, voor de verbinding en voor nog meer van dat … 💚

 • Leen Piqueur says:

  100% herkenbaar, Barbele. Ook en zeker als het gaat over wat er vanuit ‘de grote wereld’ op ons afkomt, en minstens even sterk aanwezig ook in de ‘kleine’ dagelijkse dingen die het leven me aanreikt: de uitnodiging om inderdaad DICHT DICHT DICHT bij mezelf te blijven, de rest te laten voor wat het is, en vol verantwoordelijk mijn stukken voor mijn rekening te nemen en erin te duiken.
  Geeft me een warm en geborgen gevoel te mogen ervaren dat ook anderen deze (ook voor mij) essentiële weg bewandelen. In se zitten we elk alleen op deze weg, maar neemt niet weg dat elkaar daarin dragen, inspireren, motiveren deugd doet en bekrachtigt.
  Dankjewel 🙏💚

  • Barbele says:

   Yin en yang, teen en tander; het grote in het kleine en het kleine in het grote, … het is nooit zo voel- en zichtbaar tegelijkertijd aanwezig geweest. Dankjewel voor je woorden Leen. Verbonden groet, Barbele

 • iele says:

  Barbele, jouw uitnodiging
  ‘De weg naar binnen. En van daaruit weer naar buiten. Telkens opnieuw’
  is inderdaad de échte weg, en nu nog duidelijker dan voorheen. 🙏🥰

  • Barbele says:

   Zoals alles nu zoveel duidelijker is dan voorheen he ;). Blij en dankbaar samen met jou die levende weg te mogen bewandelen en van binnenuit duidelijkheid in de onduidelijkheid te mogen brengen in de buiten-wereld 🙏

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer