Logo Image

Hoe jouw voornemens wel kans op slagen hebben…

29.01.2018

Ik krijg de laatste tijd vanuit verschillende hoeken te horen dat het voor mensen niet duidelijk is waar ik met Compagnon de route mee bezig ben. Waar is Barbele eigenlijk mee bezig? Mensen kunnen niet altijd mee of begrijpen het niet….

Ik begrijp dit en kan hier makkelijk in komen…

En toch is het voor mij zéér helder en duidelijk waar ik mee bezig ben. Het aanbod van Compagnon de route is ruim en divers en toch zéér samenhangend. Wat ik doe en aanbied en het kader waarbinnen dit gebeurt is zeer helder en op een manier ook ‘af’. Dit geeft me heel veel rust. Ondanks de duidelijkheid voor mij, begrijp ik  dat die samenhang nu nog niet duidelijk is voor de buitenwereld. En dat is oke. Want we zijn  reeds gedurende maanden zeer intensief aan het werk ‘achter’ de schermen. De lancering van dit werk en dus de lancering van Compagnon de route is voorzien voor maart 2018. Een lancering die je duidelijkheid zal brengen. Dat is althans onze bedoeling. Dus nog een beetje geduld 🙂

Een zeer centraal gegeven binnen Compagnon de route, dat zijn jij en ik, dat is de mens. De mens intrigeert me enorm. Het doen en laten van een mens is een gegeven wat me zeer sterk boeit. Het gaat me hierbij niet zozeer om het gedrag op zich. Het gaat mij niet echt om wat een mens doet of niet doet en hoe die dit al dan niet doet…. Waar het mij wel over gaat is waarom iemand doet wat hij doet. Wat is de drijfveer, de motivator van iemand zijn gedrag? En is dit een gezonde of ‘ongezonde’ drijfveer?

Eén van de dingen waar we het meest mee worstelen is ons gedrag. We doen dingen waarvan we weten dat het ons geen goed doet en toch blijven we het doen. Het is ‘sterker dan onszelf’. Een voorbeeld van de worsteling van de mens en zijn gedrag toont zich in ‘de goede voornemens’. Intussen zijn we reeds de eerste helft van januari gepasseerd en zijn vele goede voornemens al gesneuveld. Hoe dit komt en hoe je ‘goede voornemens’ wel kans tot slagen hebben licht ik graag toe via dit filmpje. Ik maak ook van de gelegenheid gebruik om op basis hiervan ook onze drie basisroutes te kaderen. Het maakt misschien al veel duidelijk.

Een ander essentieel onderdeel van Compagnon de route is dat niets geforceerd wordt, dat alles dient te kloppen. Een gevolg hiervan is dat we onze routes slechts één maal per jaar op onze open kalender plaatsen. Elke route wordt gegeven op het meest ideale moment in het jaar. Voor de maand januari is dit de route ont-wikkel jezelf voor particulieren en de route Selfmanagement voor zelfstandige ondernemers  

Wil je dat jouw voornemens wél kans op slagen hebben? Dan ligt dé sleutel misschien wel in deze route. Dit is dé sleutelroute van ons gehele aanbod waarop ik je heel graag welkom heet.

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (2)

 • Chantal says:

  ik heb geen geluid bij de video?

 • Pascale says:

  Pascale Uit ‘Leven is simpel … maar niet altijd gemakkelijk’ kies ik hierbij twee blogs uit : Blog ‘Ben ik wel professioneel?’ (p93-95) : de kern waarover het gaat : wie ben ik als MENS en welke is de drijfveer in mijn leven?; Blog ‘Verwachtingen’ (p121-123); p 123 the page to be : ‘Er bestaat geen weg naar geluk. Geluk is de weg. Geluk is een REIS, geen bestemming.’ Jouw boek, Barbele, het is geen must (moeten) maar gewoon puur GENOT om te lezen! ‘Het is goed in ‘t eigen hert te kijken’ en onszelf te ont-wikkelen! Met twee toffe reisgenoten, Naomi en jij! Te land, ter zee en in de (v)lucht! Groetjes, Pascale

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer