Logo Image

Hoe zit het met jouw oogst?

24.08.2018

In onze tuin genieten we van een bijna 70 jaar oude vijgenboom die ons al de hele maand verwent met een overvloed aan dagelijks verse vijgen. Vorige week vroeg Naomi me of ik nog wat vijgen kon meebrengen voor haar. Ik keek naar onze boom en dacht dat het ver gedaan was en ik Naomi wellicht maar een magere oogst zou kunnen bezorgen. Tot ik dichter kwam en echt begon te kijken. Hoe meer vijgen ik plukte, hoe meer ik er nog zag hangen. Uiteindelijk oogstte ik nog bijna 300 vijgen, terwijl ik aanvankelijk dacht dat er niet meer te oogsten viel. En tot op vandaag blijf ik dagelijks verder oogsten.

 

Dit deed me beseffen dat er ook in ons leven vaak veel meer te oogsten en voor het rapen valt dan we vermoeden. We dienen het alleen te zien en de nodige actie te ondernemen om ook effectief te oogsten. Oogsten of net niet oogsten, … het is toch wel een persoonlijk thema van mij. Ik heb nogal de neiging heel veel en snel te creëren, maar er de vruchten niet van te plukken.

Zo schrijf ik een boek en wordt het uitgegeven. Eens het er is, vind ik dat al heel snel gewoon en vergeet ik hiermee naar buiten te komen, vergeet ik het te vermelden en ben ik intussen al bezig met het schrijven van een volgend boek.

Idem voor onze app. We investeren enorm in de realisatie van onze kompas voor onderweg app en dan vergeten we dit te vermelden. Het staat zelfs niet op onze websites. En het zal ook nog eventjes duren want onze budgetten zijn uitgeput momenteel. Tja, dat kan gebeuren natuurlijk als je vergeet te ‘oogsten’ 😊

We investeren in een bedrijfsfilmpje en laten het maanden liggen,… (binnenkort krijg je het te zien 🙂

Je zal het misschien al opgemerkt hebben dat we iets aan het doen zijn met wat onze vijgenoogst ons heeft geleerd. De vijgenboom, die trouwens symbool staat voor vruchtbaarheid, overvloed en ontwaken. 😊

Hoe zit het met jouw oogst? En hoe tevreden ben jij met je levensoogst? Bevalt het je of mag het iets anders of iets meer zijn?

Hoe bevredigend zijn de ‘resultaten’ van jouw leven? Op vlak van werk, relaties, gezondheid, geld, ouderschap,…. Wil je graag andere resultaten? En wat doe je hiervoor? Probeer je tevergeefs de ‘vruchten’ van jouw levensboom te veranderen, zoals je kinderen, je partner, je collega’s. Zit je te wachten tot situaties of anderen vanzelf gaan veranderen? En gebeurt er dus niet veel? …

Zou het niet zinvoller zijn te werken aan de wortels van jouw boom in plaats van de vruchten te proberen ‘behandelen’ of ‘herstellen’? Begint het niet allemaal bij onszelf?

Heel vaak weten we wat we dienen te doen om andere resultaten te creëren in ons leven. Hoe komt het dan toch dat we niet doen wat we weten? Dat komt omdat er een kloof zit tussen weten en doen. In onderstaande video neem ik je gedurende 14 minuten mee in wat er speelt in de kloof tussen weten en doen en hoe we van hieruit werkelijk ‘oogsten wat we zaaien’. Wie weet haal jij er hét inzicht uit naar een bevredigende levensoogst?

Ik eindig graag met het delen van een bijzondere ‘vakantie-oogst’: nu de vakanties, kampen, weekendjes en slaapfeestjes er bijna op zitten en alle bijhorende zakken en valiezen geledigd zijn 😊

 

Onze vooruitzichten

Webinar* 5 knooppunten waarop je kan kiezen | gratis

maandag 27 augustus 20u, registreer je hier

dinsdag 28 augustus 12u, registreer je hier

donderdag 6 september 20u, registreer je hier

* Ik stel vast dat vele mensen een soort ‘drempelvrees’ ervaren om een webinar te volgen omdat ze niet goed weten wat dit is en/of dit nog nooit gedaan hebben. Een webinar is een samenvoeging van de woorden ‘Web’ en ‘Seminar’, het is dus een seminarie/opleiding/lezing via het internet waarbij er alleen online publiek aanwezig is. Nadat je je hebt geregistreerd volg je via de inschrijvingslink die je ontvangt in je mailbox de opleiding vanachter je PC, Mac, Tablet of smartphone. Je ziet en/of hoort de spreker live terwijl de (powerpoint) slides gepresenteerd worden. Je hebt dus enkel een computer, tablet, smartphone of internetverbinding nodig. Ons webinar werkt via Chrome, dus gewoon de link die je na inschrijving ontvangt kopiëren in google chrome en de rest spreekt van zelf. Via zo’n lezing kan je ook vragen stellen via een chatfunctie. Deze vragen worden alleen door mij en Naomi gezien. Deelnemen kan ook helemaal anoniem: wij en andere deelnemers kunnen jou niet zien of horen. Het is een nieuwe, toegankelijke, gemakkelijke vorm van opleiding geven die steeds meer gebruikt wordt. Gewoon eens proberen zou ik zeggen, er is voor alles een eerste keer en het kost je niets 🙂 

Webinar* opgroeien is simpel, maar niet altijd gemakkelijk | 20 euro

Woensdag 29 augustus 20u-21u30, registreer je hier

Benieuwd of dit webinar iets voor jou is? We laten je graag kennis maken met ons vers van de pers aanvaringsformulier. Naar analogie met een aanrijdingsformulier kun je dit formulier invullen bij alle aanvaringen in je leven.  Aanvaringen met anderen of met jezelf . Download het hier, best recto verso afprinten en dubbelplooien, zo voelt het helemaal écht  .

Getriggerd door het invullen van dit formulier? Dan nodigen we je graag uit tot het volgen van ons webinar ‘groeien is simpel, maar niet altijd gemakkelijk’ waarbij we al heel wat praktische wegwijzers meegeven om vanuit die aanvaringen te groeien.  Het webinar gaat door komende woensdag 29 augustus om 20u. Inschrijven kan via deze link (bijdrage 20 euro)

Start jaartraject professionelen

5 oktober 2018| registreer je hier

Start jaartraject particulieren

6 oktober 2018 | registreer je hier

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer