Logo Image

Iets uit niets….

18.08.2015

Hier ben ik terug. Mijn blog schrijven is ook even in vakantiemodus gegaan. Ongepland. Het gebeurde vanzelf. De zomerperiode is dé periode om een ‘stop’ in te lassen.  Vanuit die ‘stop’, vanuit wat trager leven, vanuit stilte,…. geef je de kans om nieuwe ideeën, inzichten, dromen,… geboren te laten worden. ‘Iets’ komt altijd uit ‘niets’. Als we maar blijven doorgaan en nooit een pauze, een stop inlassen, creëer je niet te ruimte om het nieuwe een kans te geven.

Ik heb deze zomerperiode laten inspireren. Door boeken, tijdschriften, de natuur, een andere omgeving, een opleiding, de stilte, toeristen …. al wandelend, lopend, zittend, liggend, zwijgend, babbelend…. met al mijn zintuigen,….  Het werpt zijn vruchten af.  Ik zit terug vol ideeën en vooral vol ‘zin’ om ‘het nieuwe werkjaar’ aan te vatten. Ik merk dat de zomer ook bij veel van mijn klanten een ‘vruchtbare’ periode is. Veel nieuwe keuzes, nieuwe ideeën, projecten die ontstaan,…. Ik kreeg afgelopen weken ook opvallend veel ‘zwangere voeten’ in mijn handen, … Intens en ‘wonderlijk’ om via de voeten contact te kunnen maken met dat ongeboren leven. De geboorte van Adam, zoontje van Adinda en Mattias, ontroerde me… Adinda was één van mijn eerste klanten. Ze schreef ooit deze getuigenis… Haar verhaal heeft een mooi vervolg gekregen.

Als mensen me vragen wat ik precies doe, zeg ik vaak dat ik een ‘kuismadam’ ben. Er wordt hier vooral veel opgekuist om datgene wat het leven te geven heeft toe te laten. Opkuisen van negatieve gedachten, opkuisen van belemmerende overtuigingen, opkuisen van een negatief zelfbeeld, opkuisen van kwaadheid, wrok, woede, verdriet, angst, ontgoocheling,…. opkuisen van het verleden, opkuisen van traumatische ervaringen, … Zodat je weer in de ‘flow’ van je leven kan komen. Groeien, leven, inspiratie,.. gebeurt vanzelf … Als je ‘vrij’ of ‘bevrijd’ bent…

En naast ‘kuismadam’ voel ik me ook vaak een ‘vroedvrouw’. Tijdens en na het opkuisen  de ‘geboorte’ van nieuw leven mogen begeleiden. Bestaat er een mooiere job? Sommige mensen die al in mijn voetreflexologiezetel hebben gelegen, zullen het beamen: ”t is erger dan bevallen!’ hoor ik hen vaak zeggen.  En mijn antwoord is dan: ‘het is ook een bevalling,…. van jezelf’… Je bent je aan het verlossen van alle blokkades die je hebt opgebouwd waardoor je niet voluit kan leven….  Bevallen,…. ken je het gevoel van die laatste 2 cm? Je denkt dat je het niet ‘overleeft’, dat er niets ergers bestaat, dat die pijn nooit zal eindigen…. De vroedvrouw laat het gebeuren en blijft rustig. De vroedvrouw weet dat de geboorte komt. Ja, zo voel ik me vaak tijdens begeleidingen. Je mag het proces niet forceren, niet versnellen, … het proces het proces laten zijn. Kalm blijven en weten dat ‘het leven’ achter die pijn ligt te wachten.

En ja, de ene persoon bevalt snel, bij de ander duurt het uren, bij de ene gaat alles heel vlot, bij de ander zijn er complicaties, bij de één verloopt het natuurlijk, bij de ander zijn ‘tussenkomsten’ nodig,….De één heeft hevige naweeën, de ander niet,…. De één kiest voor de natuurlijk weg, de ander voor verdoving,…

En zo is het ook in het leven. Zo is het ook in begeleidingen. Het gaat hem erom te geloven in ‘elke bevalling’, het gaat hem erom ieders keuze te respecteren. Zonder oordeel.

Mens sana heeft letterlijk de vorm van een baarmoeder, die de nieuwe geboorte symboliseert. Het kronkelend toegangspad de ‘navelstreng’  Hieronder het allereerste ontwerp dat ik van de architect kreeg. Ik wist onmiddellijk dat het ‘goed was. Er werd toen niet gesproken over een ‘baarmoeder’. Des te mooier dat ik het er nu in zie en het zo mooi aansluit bij wat hier gebeurt.

Zo, ik ben klaar om er weer in te vliegen, om Mens Sana weer nieuw leven in te blazen. In september mag ik terug 4 totaaltrajecten opstarten. Wat trouwens ook nieuw is: er gaat voor het eerst een traject door op  zaterdagvoormiddag. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Heb je interesse of ben je gewoon benieuwd? Je bent welkom op de thema-avond ‘van stress naar energie 10 september om 19u30.

Van harte,

Barbele

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer