Logo Image

Ik ben er klaar voor…

02.09.2015

Mijn ‘zesde’ kindje, genaamd Mens Sana, is net  4 jaar geworden. September 2011 startte ik ‘uit het niets’ Mens Sana op. De eerste 3 jaren waren niet de gemakkelijkste. En gelukkig maar. Wat heeft ‘dat kind’ me veel geleerd. Afgelopen jaar is mijn ‘jongste’ enorm gegroeid, sterk en krachtig geworden. Mens Sana rondde vorig schooljaar af met een ‘uitstekend rapport’.

Ik ben er klaar voor…

Ik ben er klaar voor om ‘mijn kind’, ‘mijn zielsproject’ deels uit handen te geven. Ik ben er klaar voor mijn kindje deels los te laten. Ik ben bereid mijn ervaringen, mijn kennis, mijn inzichten, mijn unieke, krachtige totaaltrajecten,… te delen.

Ik wil Ilse dan ook graag ‘officieel’ kenbaar maken en welkom heten als mijn professionele partner. Vanaf oktober zal ik Mens Sana samen met Ilse verder laten groeien in de bedrijfswereld.  Mens Sana heeft er een nieuwe ‘ouder’ bij. We gaan voor ‘co-ouderschap’, evenwaardig naast elkaar. Ik heb er alle vertrouwen in.

Toch ervaar ik een soort ‘loslaatproces’. Nee, zo evident is het niet.

Mens Sana, waar ik zo voor  ‘gevochten’ heb. Mens Sana, die ik beschermd en verdedigd heb. Mens Sana, waar velen niet in geloofden. Mens Sana in het ‘conservatieve’ West-Vlaanderen.,  Mens Sana uit ‘niets’ helemaal alleen op de wereld brengen, voeden, troosten, opvoeden,   …

Mens Sana leerde me wat echt vertrouwen is. Het leerde me wat echt loslaten is.  Het leerde me dat je steeds kan terugvallen op wat je diep vanbinnen voelt en weet. Het leerde me de kracht van kwetsbaarheid binnen een ‘mannelijke, materialistische’ wereld kennen. Het leerde me duidelijke keuzes te maken en hiermee naar buiten te durven komen. Het leerde me ‘falen’ uit mijn woordenboek schrappen en enkel nog te geloven in kansen, opportuniteiten en uitdagingen. Het leerde me dat in alle moeilijke ervaringen enorme kansen liggen. Het leerde me dat je het zelf moet DOEN. Het leerde me de échte betekenis kennen van ‘100% verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven’. Het leerde me hoe krachtig een mens is. Het leerde me hoe krachtig élke mens is. Het leerde me te geloven in iedereen die wil, hoe diep die ook zit. Het leerde me de kracht van ‘niet oordelen’ kennen. Het leerde me de kracht van écht luisteren kennen. Het leerde me hoe alles naar je ‘terug komt’. Het leerde me dat het leven ongelooflijk geduldig en vergevingsgezind is en je elke dag, elk uur, elke minuut, elke seconde nieuwe kansen geeft. Het leerde me dat je leven ALTIJD het beste met je voorheeft. Het leerde me dat het niet gaat over wat je overkomt, doet, denkt of voelt,… Het gaat erover wat je daarmee doet.

En dit alles leert het me nog steeds,…

Nee, je laat dat niet zomaar los. Ja, ik voel de neiging om het met beide handen vast te houden. Maar mijn kindje wil en ‘moet’ groeien, …. het wil zijn missie uitdragen, zo ver en zoveel mogelijk. Ik besef heel goed dat iets of iemand niet kan groeien als je het teveel vasthoudt.

Welkom Ilse! Dankbaar dat je op mijn pad kwam. Samen gaan we veel ‘Mens Sana’ poorten openen…

Je zal Ilse steeds meer ‘in beeld’ zien komen. Binnenkort krijg je alvast haar ‘verhaal’ via deze blog te lezen.

Voor alle duidelijkheid en ter geruststelling van een aantal ‘ongeruste’ klanten: als je als particulier een afspraak maakt of inschrijft voor een totaaltraject, dan kom je momenteel nog steeds bij mij terecht.

Welkom op komende activiteit: Thema-avond ‘van stress naar energie’ | donderdag 10 september | 19u30

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (9)

 • Marleen Veireman says:

  Heeeeeeeeeeel veel succes !!!

 • Dominik & Nathalie says:

  Proficiat!
  Heel mooi project.
  Veel succes!

 • Isabel Beelaert says:

  Barbele en Ilse,
  Wauw, ik krijg er kippevel van…
  Maak er samen een schitterend avontuur van!
  Veel succes!

 • Kirsten says:

  Proficiat, jullie gaan er samen een succes van maken!

 • Kaat Reyntjens says:

  Proficiat Barbele en Ilse met deze nieuwe stap.
  Jullie zullen dat goed doen samen.
  Ik wens jullie heel veel succes.
  Lieve groetjes
  Kaat

 • sofie van slycken says:

  heel veel succes beiden

 • Jasmine Willocq says:

  Barbele, Ilse, van harte proficiat!
  Weldra is Mens Sana een vast begrip geworden in plaats van stress.
  Goed bezig & succes voor beiden.
  Vele groetjes, Jasmine

 • Ioannis Tsouloulis says:

  Van harte een dikke proficiat en ALLE SUCCES voor jullie ;-)!

 • Barbara Vermeire says:

  Barbele en Ilse, ik wens jullie heel veel succes op jullie pad tesamen, ik geloof er alvast volledig in!

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer