Logo Image

Volg je hart-s-tocht

15.03.2017

Ik krijg wel vaker de vraag waar ik steeds mijn inspiratie haal voor het schrijven van mijn blog. Eigenlijk is dat niet moeilijk. Inspiratie wordt me gewoon aangereikt door het leven zelf. Ik moet me alleen maar ontvankelijk opstellen. Telkens komt er wel iets op mijn pad wat mij raakt, waar ik iets uit leer, waar ik iets aan koppel, wat mij inspireert. Ik schrijf erover en wil anderen hiermee op mijn beurt inspireren.

In de eerste plaats schrijf ik mijn blog ergens wel voor mezelf. Mijn blog is mijn therapie. Tijdens het schrijven kom ik tot inzichten en kan ik verwerken, plaatsen en loslaten. Ik bedenk nooit vooraf wat ik precies zal schrijven. Ik kies een thema of gebeurtenis en begin eraan. De woorden komen meestal als vanzelf.

Via mijn blog kan ik tonen wie ik ben en waar Mens Sana voor staat. Ik ben niet wat mij overkomt, ik ben niet mijn levensomstandigheden of een bepaald resultaat. Ik toon wie ik ben  door hoe ik omga met wat mij overkomt. Dat is een keuze die we zelf kunnen maken. Die keuze kunnen en durven maken is wat een mens écht krachtig maakt. Hierdoor hoef ik nooit een masker op te zetten of een rol te spelen, wat misschien wel dé beste anti-stress remedie is! Ik wil niet naar buiten komen als iemand die nooit stress ervaart, nooit fouten maakt of nooit eens uitschiet. Ik wil niet de indruk wekken dat ik altijd zen ben of het altijd weet. Ik geloof ook niet dat perfectie inspirerend werkt. Want onbewust weten we ergens wel allemaal dat perfectie niet bestaat en ook niet hoeft te bestaan. Inspirerende mensen zijn net inspirerend omdat ze ook hun mens-zijn en hiermee gepaarde kwetsbaarheid durven te tonen.

Als compagnon de route wil ik via webinars, mijn boek, mijn routes en mijn blog zoveel mogelijk mensen inspireren om zich ook te laten inspireren en leiden door hun eigen leven en van hieruit te leven. Het is mijn doel zoveel mogelijk mensen ‘de handleiding van hét LEVEN en hun leven’ te leren lezen en ernaar handelen. Uiteindelijk komt dit altijd neer op je hart volgen. De manier waarop dit zich uit is bij iedereen verschillend. Zovele mensen die hun hart-s-tocht volgen werken op hun beurt inspirerend voor anderen. Zo word ook ik op mijn beurt terug geïnspireerd door vele mensen die op de Mens Sana route terecht kwamen. Ik heb werkelijk een prachtjob. Zovele mensen mogen zien ont-wikkelen, steeds dichter bij henzelf komen en van hieruit zichzelf terug in de wereld zetten.
Vanuit deze inspiratie kondig ik vandaag heel graag een nieuwe  rubriek aan:

Via deze rubriek stuur ik jullie nu en dan aansluitend op mijn blog een inspirerend verhaal van iemand die de stap gezet of de sprong gewaagd heeft zijn of haar hart te volgen en hoe ze dit in de wereld zetten. Een eigen blog, een eigen zaak, een beslissende keuze, een stap terug, een lezing,….. Het gaat hier niet om grootsheid. Iemand kan zeer inspirerend werken in de kleinste dingen. Graag geef ik hen de kans dit met jullie te delen en jullie te inspireren ook weer een stapje dichter bij je eigen hart te durven komen.

Ik ben heel blij deze rubriek te mogen in de wereld zetten met het verhaal van Leen. Leen is de pionier van al mijn trajecten. Ze volgende elk eerste totaaltraject en is nu zelfs ook de laatste trajecten opnieuw aan het volgen. Leen heeft al een heel mooie weg afgelegd en door en in haar ont-wikkeling en aanwezigheid heeft ze ook mij veel geleerd. Ik heb Leen mogen leren kennen als een heel écht, mooi, positief en zeer integer iemand.  Ik laat haar heel graag zelf aan het woord.

Klik hier om haar verhaal te lezen.

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer