Logo Image

Ik trek de stekker er uit

07.02.2022

Ik trek de stekker er uit en ga de stilte in. Zonder enige afleiding.Donderdag trek ik voor vijf dagen naar Frankrijk. Om de stilte op te zoeken, te vinden en te ervaren.Aan het vuur. In het bos. Aan het water. In de nacht. …Om te ontdekken wat er vanuit de stilte (in mij) gezien, gevoeld, gehoord, gezegd wil worden.Ik zet alle afleiding uit. Geen iPhone, geen gesprekken, maar ook geen afleiding van eten en zelfs niet van boeken of ander leesvoer. Het vasten heb ik vandaag al ingezet zodat de eerste dagen van  lichamelijke ontgifting, en de erbij horende hoofdpijn, voorbij zijn wanneer ik mijn stiltedagen inga.
Waarom ik dit doe?Omdat ik teveel lawaai ervaar. En teveel afleiding. Omdat ik behoefte voel aan stilte. Aan zuiverheid. Aan de essentie. Aan contact met dé en mijn essentie. Het voelt zo essentieel in een wereld vol lawaai, vervuiling en helemaal uit verbinding met de essentie. Uit verbinding met zichzelf en met elkaar. Uit verbinding met waar het werkelijk om draait.Ik heb het vrij impulsief beslist, zoals zo vaak 😉 . Ik voelde afgelopen twee weken heel sterk de nood hieraan en deed het nodige om de context van vijf stille, sobere, offline dagen te creëren.In een wereld vol illusies en (des)informatie op alle fronten kom ik telkens opnieuw op hetzelfde uit: uiteindelijk kan je enkel terugvallen op jezelf, op die stem en dat weten in jou. Dat wat jij dient te horen, voelen en weten om hier te doen wat je te doen hebt. Het is voor mij essentieel dit heel goed te voelen en te blijven voelen. Ik geloof dat we hier uiteindelijk allemaal toe uitgenodigd worden. Elk op zijn/haar moment, tempo en manier.Benieuwd wat dit stille pad me brengen zal…
Tegelijk laat ik de gehechtheid aan resultaat los.

Je hoort, ziet of leest mijn wedervaren wellicht wel.Deze dagen zijn ook ter voorbereiding en verdieping van de allereerste editie van de winterroute. Ik werkte vorige week in stilte aan mijn winterroute-webpagina. Je leest er meer over mijn ervaring van en  de kracht van stilte.Geïnspireerd, getriggerd of nood aan zelf de kracht van stilte en tijdloosheid ervaren? Voel je ook de nood om (terug) in verbinding te komen met jezelf, met wat de stilte (in jou) jou te vertellen heeft? Misschien spreekt de winterroute* je aan. De lanceereditie gaat door van 17-21 maart 2022 op diezelfde plek in Frankrijk. Meer info vind je op diezelfde pagina via onderstaande link.*voor de duidelijkheid: je krijgt tijdens de winter-route eten en je hoeft geen vijf dagen te zwijgen. Dit zou misschien net iets té gemakkelijk zijn voor mij ;).

Hoe stiller je wordt,

hoe meer je kan horen
(Thich Nhat Hanh)

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer