Logo Image

Klaar voor wat flow?

21.12.2016

Wat een flow en energie mag ik toch ervaren de laatste tijd.

Amper anderhalve maand geleden ontstond onvoorzien en vanuit de flow in het co-creëren met Naomi de behoefte en het idee om een nieuwe website te creëren. Ik schreef er 9 november nog een blog over. En vandaag mag ik jullie met heel veel trots meedelen dat die website  (www.levenissimpel.be) er vandaag al is! Ook die is enorm in de flow gecreëerd. Mijn zeer oprechte dank gaat naar Naomi, zij heeft dit alles in de realiteit omgezet! Zomaar eventjes ‘tussendoor’ in haar meest intensieve werkmaanden ooit. Ze is expert aan het worden in energiemanagement, leven in het NU en grenzen respecteren. En expert word je door  af en toe ook eens over die grenzen te gaan  , en daar dan op zijn beurt weer met verantwoordelijkheid en respect naar jezelf toe mee om te gaan. En dat vertaald zich dan heel vaak ik sprekende illustraties.

En ook dit mag ik jullie met trots aankondigen: mijn boek is er! Ik kreeg het maandag voor het eerst te zien. Een spannend moment. Ik ben alvast zeer gelukkig en tevreden met en over het resultaat! Het boek is te koop aan 24 euro bij mezelf (Mens Sana, Van Belleghemdreef 19a in Marke), in de Standaard boekhandel of te bestellen via de uitgeverij Mens Media. Een mooi kerst- of nieuwjaarsgeschenk.

Al dat ‘nieuws’  gaat ook gepaard met afscheid. Dit is de laatste blog die ik op mijn huidige website post. Mijn huidige website heeft slechts een dik jaar ‘dienst’ gedaan en ik neem er alweer afscheid van. Deze website was het resultaat van verschillende samenwerkingen. Samenwerkingen die me nauw aan het hart lagen en zeer waardevol waren. Met het afscheid van deze website, komen deze samenwerkingen terug naar boven, en kijk ik er met veel dankbaarheid op terug.

Vijf gloednieuwe websites op amper 5 jaar tijd, een aanbod die continu evolueert. Even voor alle duidelijkheid: ik werk uiteraard nog steeds met dezelfde inhoud, maar evolueer continu in de vorm van hoe ik het aanbied. Al die websites gingen ook gepaard met een verschillende huisstijl, dus ook verschillende banners, folders, visitekaartjes, bedrijfsfilmpjes, mapjes, stylo’s, stickers,… Ja, ik mag niet teveel achteruit kijken en tellen hoeveel ik in dit alles al geïnvesteerd heb. Ik heb hier ook geen behoefte aan of moeite mee, want ik bouw van hieruit steeds verder aan mijn verhaal. Alle fases zijn hierin noodzakelijk. Dit kan je niet vooraf bedenken of in een businessplan gieten. Het leven heeft zo zijn eigen ‘businessplan’, maar die legt dat niet vast in een document want het leven weet toch dat niets blijft zoals het is en alles steeds evolueert en verandert.

We leven in tijden van verandering, van enorm snelle verandering. We hebben geen zekerheden meer, alleen de zekerheid dat alles verandert. We willen controle houden, maar dat geeft je alleen maar stress, rooft je energie en maakt je ziek. We kunnen maar beter met vertrouwen in de verandering staan en gebruik maken van de energie van verandering in plaats van erop te blokkeren! Want ja, als je met vertrouwen in de verandering staat, kan je de energie ‘die in de lucht’ hangt heel goed laten werken voor jou! Ik ervaar dit dagelijks!

Continue verandering betekent ook continu loslaten. Loslaten betekent op zijn beurt ruimte scheppen. Ruimte scheppen voor iets nieuws, ruimte scheppen voor nieuwe mogelijkheden, ideeën, creaties…. Maar in die volgorde: eerst loslaten, pas daarna komt de ruimte. En is dat niet iets waar zoveel mensen moeite mee hebben? Ze willen eerst zekerheid over het nieuwe vooraleer ze het oude willen loslaten. Zo werkt het niet. De nieuwe blaadjes zullen straks in de lente terug aan de bomen groeien omdat ze eerst in de herfst werden losgelaten. Je kan maar inademen als je eerst stopt met uitademen. En zo, zal je met zovele dingen in je leven pas de ruimte creëren om het nieuwe te zien of toe te laten als je durft te beslissen dat wat jou nu geen energie of vervulling meer geeft, nu te erkennen en accepteren. Van hieruit kan je het loslaten. In vertrouwen. Je zal verbaasd staan wat er nog allemaal aan moois op jou ligt te wachten! Want ja, het leven heeft voor iedereen zoveel in potentieel. Voor iedereen! Ik meen deze woorden meer dan ik met woorden kan beschrijven. Voor iedereen!! Het leven heeft echt zijn eigen concrete handleiding en ook jij kan deze leren kennen en gebruiken.

Ikzelf ben vaak verbaasd van wat er allemaal vanzelf komt als je durft los te laten. Want het stopt niet. Vandaag kondig ik jullie mijn boek, nieuwe website en straks nog mijn nieuw aanbod en filmpje aan. Maar intussen zijn we nu al aan het schrijven en  bouwen aan nog een nieuw verhaal. Een verhaal die tot doel heeft nog meer op de grote nood en vraag naar begeleiding in persoonlijke ontwikkeling, stress en energiemanagement in te kunnen gaan. Bijna dagelijks krijg ik nieuwe vragen naar persoonlijke begeleiding. Vragen waar ik niet meer op kan ingaan. Ja, ook dit stuk laat ik los, wil ik niet zelf de creator van mijn eigen burn-out zijn… Vanuit deze duidelijke vraag en noodzaak wil ik mogelijkheden creëren. Mogelijkheden die een zo optimaal, concreet, praktisch, onderbouwd en toegankelijk mogelijk antwoord bieden op deze vragen zonder aan kwaliteit of persoonlijkheid in te boeten.

Om dit alles te kunnen realiseren maak ik steeds meer bewuste keuzes. Keuzes die een zeker ‘risico’ in houden, maar ik heb vertrouwen. Zo heb ik ook beslist mijn huidige, en ik mag wel zeggen zeer succesvolle, totaaltrajecten, los te laten. Ik heb deze nu trajecten gebundeld in drie krachtige ROUTES. Mijn boek en blog vormen op vandaag samen met deze drie ROUTES het aanbod van Mens Sana.  Een krachtig en samenhangend geheel. Ik geloof enorm in de kracht en waarde van deze routes. Want ja, wat het leven aan mij geeft, heeft het ook voor jullie in petto. Daar ben ik rotsvast van overtuigd. Ik voel sterker dan ooit dat ik mensen die dat willen in contact wil laten komen met hun eigen leven-(s)kracht!

Ga alvast eens op ‘route’ in de nieuwe website of wie weet duik je het komende eindejaar in mijn boek?

Hartelijke, wervelende flowgroet

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (1)

 • Ann says:

  Toen je onlangs sprak over het brengen van een nieuwe website dacht ik eerlijk gezegd bij mezelf, wat kan hier nu nog aan verbeterd worden, wat mogen we nu verwachten. Ik vond het al de max.Maar ik kan enkel maar bevestigen dat het alweer een stapje hoger ligt.Een stap alweer in de positieve richting!Zo mooi, zo duidelijk gebracht!Wat kunnen we nog allemaal van jou verwachten Barbele?Steeds vernieuwing en verbetering. Een dikke proficiat, DOE ZO VERDER!Ook met de komst van je 1ste boek heb je het jaar al super gestart.Ik wens jou en Naomi nog heel veel succes toe en ik blijf alvast één van jullie trouwe supporters Ann

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer