Logo Image

Knipperende controlelampjes

29.01.2014

Voor deze blog leen ik graag een fragment uit het boek ‘Biologie van de overtuiging’  (Dr. Bruce Lipton). Om even bij stil te staan…

‘Met het overmatig gebruik van medicijnen nemen we vrijaf van onze persoonlijke verantwoordelijkheid.

Onze obsessie met medicijnen herinnert me aan een baantje bij een autodealer dat ik had toen ik op de universiteit zat. Om half vijf op een vrijdagnamiddag kwam een woedende vrouw de zaak binnen.  Het lampje voor ‘onderhoudsbeurt’ in haar auto knipperde, terwijl de wagen al verschillende keren voor dat probleem was nagekeken. Wie wil er nu om half 5 op een vrijdagnamiddag aan een hardnekkig probleem werken en met een woedende klant te maken hebben?

Iedereen zweeg, behalve één mecanicien die zei: ‘Ik zal er wel even naar kijken.’ Hij reed de auto naar binnen, kroop achter het dashbord, haalde het lampje uit het controlelichtje en gooide het weg. Vervolgens opende hij een blikje fris en stak een sigaret op. Na een gepaste tijd, waarin de klant dacht dat hij de auto repareerde, kwam de mecanicien terug en vertelde de vrouw dat haar auto klaar was.

Enthousiast over het feit dat het waarschuwingslampje niet meer knipperde, reed de vrouw blij weg in de avondschemering.

Hoewel de oorzaak van het probleem nog steeds aanwezig was, was het symptoom verdwenen. Op dezelfde manier onderdrukken medicijnen de symptomen van het lichaam, de meeste zonder de oorzaak van het probleem aan te pakken.’

Heb jij ook wel eens te maken met ‘knipperende lampjes’? Wil je meer weten over hoe je ‘jouw onderhoudsbeurtlampje’ écht kan repareren? Je bent welkom op de info-avond ‘luister naar je lichaam’ op dinsdag 4 februari van 19u30-22u, vrije toegang.

Meer info en inschrijven via deze link:

https://www.menssanahealth.be/events/info-gezond-worden-zijn-en-blijven/

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer