Logo Image

Lavendelslagveld

05.07.2014

In april en juni genoot ik van mijn prachtig lavendelgroendak dat tegen mijn verwachting in na slechts 3 maanden aanplanting in volle bloei stond. In waande me echt in de Provence. Vele mensen geven me trouwens aan dat Mens Sana precies een plek is waar je je ergens anders op de wereld waant.

Eind juni is het lang heel warm geweest. Het werd een kleine catastrofe voor mijn lavendelgroendak. Ik had het niet onmiddellijk in de gaten want de plantjes aan de voorkant bleven het goed doen. Tot Wouter, mijn tuinaannemer, eens kwam en zei dat we dringend water moesten geven. De plantjes zijn nog niet voldoende doorworteld om zo lang zonder water te kunnen. Dagenlang sproeiden we met 2 automatische sproeiers. Het komt wel goed, dacht ik, ik telde dat er mogelijks 80 plantjes vervangen zouden moeten worden.

Afgelopen weekend snoeide ik handmatig alle plantjes en ik kon er niet omheen: niet 80 maar wel 600 plantjes waren helemaal verdord, droog, dood,…

Maar hier en daar zag ik ook een hoopvol groen stekje ,…  Nee, ik geef niet snel iets of iemand op. Dagelijks geef ik hen rescue druppels, ga ik kijken hoe het ermee gaat, ja, praat ik er zelfs tegen En de kindjes doen mee, mooi om te zien hoe gemeend ons Minne tegen elk plantje zegt ‘komaan he plantje, word maar snel beter’ En ik blijf hoopvol, elke dag zie ik meer plantjes die zich herpakken. Prachtig vind ik het om hier getuige van te zijn. Hier en daar een klein groen stekje, bij anderen een aantal stekjes, en bij nog anderen breekt het groen al helemaal door!

Ze halen het misschien niet allemaal, maar ik geef hen niet op zolang ik vooruitgang zie.

Daar sta ik ook met Mens Sana voor. Ik geloof in werkelijk iedereen, hoe diep die ook mag zitten. Als je die persoon maar weet te raken, terug een beetje in contact kan laten komen met zijn innerlijke kracht en die weer leert te gebruiken. Een kracht die iedereen bezit, alleen kan niet iedereen er even goed aan. De groeikracht van een plant zit ook in ons als mens. Ik hoop dat nog vele lavendelplantjes op mijn dak mij aan deze kracht zullen doen herinneren.

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer