Logo Image

Leven is simpel

12.10.2016

‘Leven is simpel. Maar niet altijd gemakkelijk’. De titel van mijn eerste boek dat in december in de boekenwinkel ligt! Ja het is zover. Weer een nieuwe stap die heel wat beweging in mij en Mens Sana zal brengen.

Tijdens begeleidingen en opleidingen komen mensen vaak tot de conclusie ‘’t is toch eigenlijk simpel hé’. Ja, het is simpel. Een boek van meer dan 200 pagina’s om uit te leggen hoe ‘simpel’ leven kan zijn. Nee, het is eerder een boek dat duidelijk maakt hoe moeilijk we het onszelf meestal maken. Hoe we ons in onze eigen nestels en wikkels draaien. En hoe we daar ook weer uit kunnen ont-wikkelen.

Een boek over stress. Over wat stress met je functioneren doet. Over waar het eigenlijk écht om gaat. Over wat je eraan kan doen. Over de vraag: ga je er iets aan doen?
Afgelopen zomer hebben een twintigtal ‘voor-lezers’ dit boek nauwgezet gelezen en me feedback gegeven. Toch wel spannend. De eerste feedback die ik binnen kreeg was van Jan Coessens, hoofdgeneesheer in Pscyhiatrisch Centrum Gent-Sleidinge. Ik ken Jan niet persoonlijk. We hebben elkaar nog nooit gesproken. Met Jan zijn goedkeuring deel ik hieronder wat ik van hem mocht ontvangen.

Beste Barbele,

Ik ben met veel interesse en ook veel plezier in dit boek aan het lezen. Ik ben momenteel ongeveer een derde ver. De visie sluit goed aan met de visie die wij in de psychiatrische hulpverlening in ons ziekenhuis momenteel uitwerken: niet de uitgeklede ‘evidence based medicine’, maar het integreren van de bewezen ‘evidence based’ gegevens in een holistische mensvisie die het functioneren van psyche én soma binnen de ecologische en culturele context tracht te vatten. Veel van wat je schrijft is voor mij herkenbaar maar de manier waarop je dit uitwerkt en duidelijk probeert te maken voor een heterogeen publiek spreekt mij ten zeerste aan.

Vijf dagen later kreeg ik het vervolg van Jan zijn feedback:

Dag Barbele,
Na mijn vorige mail ben ik verder gaan lezen in het boek, en het moet gezegd zijn, ik heb het bijna in één adem helemaal uitgelezen. Je hebt het over de juiste dingen, de zaken die ertoe doen en op een begrijpelijke manier uitgelegd met heel veel handvatten naar praktisch gebruik. Ik vond het leuk om Deepak Chopra, Gregory Bateson, Hans Seyle, Boudewijn van Houdenhove, Carl Jung en nog anderen tegen te komen die ook mijn visie in mijn werk mee bepaald hebben. Jouw eigen biografie via de blogs die uw visie en theorie verduidelijken, maakt het lezen aangenaam en mijn  geprikkelde nieuwsgierigheid (‘wat gaat ze nog tegen komen en hoe gaat ze daar dan mee om…’) zette zeker ook aan tot het ‘in één adem verder lezen’. Misschien moet je ook eens een autobiografische roman schrijven, want jouw stijl weet echt te boeien en te ontroeren.

Dit als eerste feedback krijgen gaf toch een sterk gevoel van opluchting bij mij.  Deze eerste bevestiging was absoluut belangrijk. Ik schrijf heel vaak voor mezelf. Via schrijven verwerk ik, kan ik de dingen kaderen, kan ik plaatsen, kom ik tot inzichten…. Dat alles bundelen in een boek doe je echter niet meer alleen voor jezelf. Het is de bedoeling dat ook anderen er wat aan hebben. En ik geloof dat dit boek dat ook zal doen.

Maar meer nog dan het deugd hebben van de bevestiging (goed beseffend dat ook de weerstand wel zal komen…), gaf die feedback me een heel sterk gevoel van hoop. Jan heeft me uit mijn enge, toch wel veroordelende kijk op psychiatrie getrokken.  Het deed me zo goed te lezen dat ook daar beweging zit, dat ook daar de mens, en niet de ‘stoornis’ of ‘ziekte’ centraal kan worden gezet. Dus dank daarvoor Jan! Het geeft me ook hoop dat groei en verandering ook in vele andere ‘vastgeroeste’ structuren eraan komt.

Een boek in de wereld zetten is een ‘onderneming’ op zich. Ook iets wat handenvol geld kost. We zijn dus gestart met de voorverkoop van het boek.  Een ideaal eindejaars-|nieuwjaarscadeau voor jezelf of voor anderen. Wil je het in 2017 allemaal wat simpeler? Wil je meer leven in plaats van te overleven? Dan kan dit boek alvast een eerste stap zijn. Ik stuur jullie eerstdaags de link door waarop je het boek in voorverkoop kan bestellen. Alvast hartelijk dank voor jullie steun!

Graag zet ik bij deze ook Maureen Nauwelaerts van de uitgeverij MenS Media ook aan het woord:

Zo’n jaar geleden ontmoette ik Barbele Kindt, een spontane dame en specialiste in stressmanagement. Ik was meteen danig onder de indruk van haar kennis en haar nuchtere kijk op die materie, dat we besloten om samen haar eerste boek uit te geven: ‘Leven is simpel … maar niet altijd gemakkelijk’.
Barbele noemt het zelf ‘het zoveelste boek over persoonlijke ontwikkeling’, maar dat is het net niet. Verwacht vooral geen zweverig gedoe.  ‘Leven is simpel … maar niet altijd gemakkelijk’ wordt een vlot leesbaar boek met grappige – en af en toe ook wel trieste – anekdotes en levensverhalen, maar vooral boordevol praktische tips die iedereen kan toepassen om stressbestendiger door het leven te gaan.
Omdat Barbele Kindt recht uit het hart schrijft, omdat iedereen wat aan haar tips heeft en omdat ‘Leven is simpel … maar niet altijd gemakkelijk’ een prachtig nieuwjaarsgeschenk is, kan ik je het boek dan ook van harte aanbevelen.
Tip: ‘Leven is simpel … maar niet altijd gemakkelijk’ neemt alvast de stress weg die elk jaar opnieuw de kop opsteekt als je moet kiezen welk nieuwjaarsgeschenk je aan je medewerkers, klanten, familie of vrienden kan geven.

Samen met dit boek is ook mijn eerste energiemanagementseminariedag op 20 oktober een heel belangrijk moment voor mij. De start van nog een nieuw verhaal. Het wordt niet zomaar een seminariedag. Het is zoveel meer dan dan. Het betekent voor mij zoveel meer dan dat. Het wordt een sterke, energieke, krachtige, dankbare dag. Die ‘eerste keer’ heeft altijd iets wat al die andere keren niet hebben. Wil ook jij deel uitmaken van deze nieuwe start? Meer info en inschrijven kan via deze link.

Barbele

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (7)

 • Ann says:

  Een boek om te lezen, te herlezen en “zo mogelijk “door te geven aan vrienden en familie. Het is volgens mij ook een werkboek om met enkele geïnteresseerden samen te lezen en te bespreken. bedankt Barbele om die inspiratie. ann brasseur

 • Filip says:

  Ik ben een cursist van je laatste actuele sessie en vind het super dat je deze info en ervaringen wil delen met velen , dit zegt veel van jezelf hoe je in het leven staan , laat dit ons inspireren om onze omgeving ook op een simpele positieve manier te leren leven .Succesgroeten met deze uitdaging. Filip Maes

 • Ann says:

  Proficiat, zal ik komenEn tijd maken om te lezen ! Ann Vlaeminck

 • Isabel says:

  Waaaw Barbele, fantastisch nieuws is dat !! Ik sta alvast te popelen om dit inspirerend boek van jou te kopen ! Isabel

 • Tine says:

  TOP Barbele! Proficiat! Tine Devliegher

 • Gerolf says:

  super proficiat alvast voor het schrijven en durven uitgeven van je boek, waar zeer zeker heel wat mensen zullen ont-wikkeld worden!!veel liefs

 • Ann Van der Biest says:

  Een dikke pluim Barbele! En natuurlijk een aller dikke PROFICIAT! Ann Van der Biest

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer