Logo Image

Make it happen

05.01.2018

We zijn vandaag 5 januari 2018. Het begin van een nieuw jaar. Zoals het hoort wensen we elkaar dan het beste. ‘Beste wensen’, ‘Gelukkig nieuwjaar’, … uiteraard wens ik het je ook toe  en toch voelt dit vreemd voor me aan…

Aan iedereen die we deze dagen zien ‘het beste’ wensen. Tientallen, misschien wel honderden keer, … Het heeft in mijn beleving heel vaak iets passiefs, iets leegs. Het wordt zo standaard, automatisch, onbewust en oppervlakkig gewenst dat het vaak niet veel betekenis meer heeft.

Ook wordt een ‘gelukkig nieuwjaar’ vaak gewenst met een ondertoon van ‘we kunnen er toch niet veel aan doen’, ‘we hebben er toch niet veel vat op wat het nieuwe jaar ons brengt’.

Het klopt dat we niet altijd vat hebben op wat ons leven ons brengt, maar we hebben wel vat op wat wij zelf doen met wat ons leven ons brengt. We hebben veel meer vat op onze realiteit dan we denken, op zijn minst al op onze beleving van onze realiteit.

Veeleer heb ik dan ook de neiging iemand toe te wensen er zelf het beste van te maken. ‘Maak er het beste van.’ ‘Haal eruit wat erin zit.’ ‘Creëer een gelukkig nieuw jaar.’  Want ja, ik geloof dat geluk in de eerste plaats een keuze is. Hoe je je voelt, vloeit voort uit de keuzes die je maakt. En ook voor geluk kan je kiezen. Ja, ook in een leven vol ‘ongeluk’ kan je blijvend voor geluk kiezen. Want is het niet zo dat het ene niet zonder het andere bestaat? Is het niet zo dat je geluk en de waarde van geluk pas echt leert kennen en waarderen als je ook ongeluk kent?

Zo ontstond vorige week het schrijfsel ‘make it happiness’ en bijhorende illustratie vanuit de behoefte van Naomi om minder te doen, wat meer te zijn en intenser te genieten van het moment. Want ze besefte dat actie zonder rust, overdrive is. Alweer het ene die het andere nodig heeft. Alweer kracht en tegenkracht. Dit leidde tot de keuze een volle week ‘sociaal offline’ te gaan. Een ‘voornemen’ om in het nieuwe jaar wat meer rust in te bouwen. Een voornemen die een engagement werd door er al in 2017 mee aan de slag te gaan! Je leest Naomi haar schrijfsel  hier.

Iemand ‘het beste wensen’… wat betekent dat eigenlijk? Wat wens je iemand dan? Ook hier sta ik deze dagen even bij stil. De kracht van intentie en wens kan heel sterk zijn. Wees je dus bewust van wat je jezelf en een ander toewenst.

Want zou het kunnen dat als je kracht wenst, het leven jou moeilijkheden geeft zodat jij jouw kracht kan ontwikkelen?

Zou het kunnen dat als je tijd voor jezelf wenst, het leven jou mensen geeft die veel beroep op je doen, zodat jij de kans krijgt te kiezen voor (tijd voor) jezelf?

Zou het kunnen dat als je rust wenst, het leven jou een overvolle agenda geeft, zodat jij kan ontdekken hoe je rust in je leven en in jezelf kan creëren?

Zou het kunnen dat als je succes wenst, het leven jou mislukkingen biedt, zodat je kan leren omgaan met falen en van hieruit écht succes kan ervaren?

Zou het kunnen dat als je wijsheid wenst, het leven jou problemen geeft om ze op te lossen?

Zou het kunnen dat als je vertrouwen wenst, het leven jou onzekerheid en angst geeft zodat je kan ontdekken dat het leven altijd veilig en te vertrouwen is?

Zou het kunnen dat als je liefde wenst, het leven jou een spiegel voorhoudt van hoe weinig liefde je aan jezelf geeft en je zo uitnodigt eerst jezelf te leren graag zien en respecteren?

Toch eindig ik graag met jou iets toe te wensen voor dit nieuwe jaar.

Ik wens je toe dat je jezelf toewenst waar jij behoefte aan hebt.

Ik wens je toe dat je erop vertrouwt dat jouw leven je zal geven wat je nodig hebt om dit te realiseren.

Ik wens je toe dat je ‘het beste’ weet te maken van wat het leven aan je geeft.

Ik wens je toe dat je altijd blijft zien dat jouw leven jouw allerbeste vriend is die het allerbeste met je voor heeft en jou dus ook het beste wenst. Ook in ziekte, mislukking en ongeluk.

Ik wens je echt van harte toe dat je dit mag zien en ervaren.

En verder wens ik je toe dat het niet bij hopen en wensen blijft.

Leer écht te geloven in jezelf en in je wensen en zet vandaag al een actieve stap in de realisatie hiervan.

Naomi ‘betekende’: van ‘Make it happen’ naar ‘Make it happiness’. Een quote voor wat minder doen, wat meer zijn en intens genieten van het moment.

Ik verbind ze graag aan elkaar. Make your happiness happen. Kies voor jouw geluk en je doelen in 2018 en ‘Make it happen!’

5  januari 2018… ‘t is niet alleen het begin van het nieuwe jaar. Het is ook de verjaardag van mijn vader vandaag. Vader, ik wens je toe dat je vandaag mag voelen hoeveel moois en waardevols jouw leven nog voor jou in petto heeft…

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (2)

 • Leen says:

  Mooie blog Barbele, vol waarheid. Ik weet als geen ander dat gelukkig nieuwjaar wensen soms heel oppervlakkig kan zijn, zo in de winkel met 10-tallen klanten… en dan op de duur niet meer weten aan wie je het al gezegd hebt en aan wie niet… Maar je voelt toch hier en daar dat mensen het heel persoonlijk menen, met een verwijzing naar één of andere gebeurtenis van het voorbije jaar. Soms is het ludiek, dat mag ook wel eens. En soms komen de emoties los, op 1 minuutje kan met weinig woorden soms veel gezegd worden. Ik wens dat iedereen wat meer kan genieten van kleine dingen Tevreden zijn, content zijn, elk met het zijne, en liefst al delend met de ander. Groetjes, Leen.

 • Birgit says:

  Barbele, Weeral een perfect verwoording van hetgene ik al een tijdje mee vertrouwt ben. Het leven biedt ons alles (soms in negatieve zin) om te krijgen waar we zo hard naar verlangen en streven. Ik ben dankbaar dat alles gebeurde zoals het gebeurt in mijn leven, want zo leer ik… ik wens voor mezelf rust (idd die overvolle agenda is er al altijd), ik wens voor mezelf kracht (idd het leven gaf me al zware beproevingen)… ik sta meer en meer stil bij wat je uitspreekt ook hetgene is wat je ontvangt… daarom wens ik voor mezelf en anderen vooral positiviteit, de rest volgt automatisch hieruit voort. Trouwens, Oonagh is ook jarig vandaag 5 januari… en wat het leven in petto heeft voor haar… het zal in ieder geval perfect bij haar passen… Bedankt voor die altijd zo mooie blog!!!

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer