Logo Image

Materie volgt energie

14.03.2021

Heb je er al eens bij stil gestaan dat alles wat er bestaat in de materiële, zichtbare wereld eerst bestond in de energetische, onzichtbare wereld? Alles wat ooit werd gecreëerd was eerst iemands idee, iemands droom, iemands behoefte, iemands verlangen. Iets komt dus altijd uit ‘niets’, of toch uit niets zichtbaars. Hierin ligt ook de kracht van onze gedachten en onze intenties die zich in het energetische afspelen.

Dit speelt zich continu af en we zien dit dus ook continu vertaald in ons dagdagelijkse leven.

Eerst voel je honger en iets later ligt er een maaltijd op je bord, neem je iets uit de frigo, ga je naar de winkel…  

Eerst voel je de behoefte om te bewegen en wat later doe je je loopschoenen aan en ben je effectief aan het wandelen of lopen.

Eerst denk je aan iets wat je nog wil doen en wat later staat het in je agenda of ben je het ook effectief aan het doen.

Dit zijn vrij praktische, alledaagse voorbeelden waarbij we het energetische vrij makkelijk omzetten in het praktische, in het manifeste.

Dit is echter niet altijd vanzelfsprekend. Zo kunnen we op het energetische niveau al een hele tijd voelen dat een job niet meer bij ons past, dat we dromen van een andere professionele realiteit, dat een relatie niet meer goed zit, dat we ons niet goed voelen in ons vel … maar kan het een hele tijd duren eer we hier ook effectief naar handelen of het in een praktische keuze of realiteit omzetten.

Informatie (onder de vorm van een inzicht, gevoel, verlangen, behoefte, intuïtie,…) is dus eerst energetisch aanwezig. Hoe dit zich uiteindelijk manifesteert in de materie, hangt van ons af. Het hangt ervan af hoe we met die informatie omgaan. Luisteren we ernaar? Handelen we ernaar? Of onderdrukken we het? Negeren we het? Lopen we ervan weg?  

Luisteren naar dat wat we (diep) vanbinnen eigenlijk al weten is niet altijd even evident als een maaltijd op ons bord toveren of gaan wandelen. Het kan ons heel erg uit onze comfortzone halen.

Je kan ook niet luisteren en ook dan manifesteert zich dit  in het materiële, bijvoorbeeld in fysieke symptomen, burnout, een relatie die steeds moeilijker wordt, toenemende stress, toenemende frustratie, een bankrekening die je niet zint, een context die niet goed voelt  …

Materie volgt dus de energie. Eerst is er iets aanwezig in de energie en pas later of veel later toont het zich in de materie.

Even naar onze huidige realiteit. Wat er zich vandaag op het wereldtoneel afspeelt, is dus ook de vertaling/spiegel van een (destructieve) energie van een tijd geleden. De manifestatie van de energie die vandaag aanwezig, maar (nog) niet zichtbaar is, zullen we dus ook pas later vertaald zien in onze maatschappelijke realiteit.

Er zijn momenteel verschillende heel erg uit elkaar liggende  energieën aanwezig. Enerzijds de laag vibrerende energie van controle, macht, manipulatie, indoctrinatie, polariteit en tekort wat samengaat met laag vibrerende emoties als angst, stress, schuld, schaamte, … . Anderzijds is ook de hoog vibrerende energie van creatie, overvloed, flow en mogelijkheden aanwezig. Dit gaat samen met hoog vibrerende gevoelens van dankbaarheid, liefde, enthousiasme, voldoening, vertrouwen …

Nog nooit eerder zijn beide energieën tegelijkertijd zo sterk voelbaar aanwezig geweest. Nog nooit eerder hebben we zo sterk de mogelijkheid gekend en gekregen om heel bewust te kiezen op welke energie je je afstemt, en hiermee ook bepaalt welke realiteit je creëert. Zit je te wachten en te hopen of creëer je bewust de realiteit die jij wilt beleven? Op welke (radio)-frequentie ben jij afgestemd?

‘t Is uiteraard niet het een of het ander. We kunnen veranderen van frequentie/zender. Ik herken het in elk geval heel snel wanneer de huidige dominante, dense, destructieve energie me onder andere via (sociale) media-kanalen/zenders letterlijk naar beneden haalt en dit zich ook onmiddellijk vertaalt in mijn realiteit of in de beleving van mijn/de realiteit. Ik kies er dan ook heel bewust voor om terug in te tunen op de hoog vibrerende energie/zender (die momenteel echt héél sterk aanwezig en voelbaar is) en te doen wat daarvoor nodig is en zie ook dat op zijn beurt heel snel vertaald in mijn (beleving van de) realiteit.

Ik voel me in deze periode van mijn leven op de top van mijn geluk. Voor alle duidelijkheid: dit betekent voor mij niet dat ik ervan uitga dat er na die top een dal komt, maar veeleer dat er nog vele toppen volgen ;). Ik voel me hier ook dagelijks ongelooflijk dankbaar voor. Ik voel ook bewust dankbaarheid en trots naar mezelf omdat ik zie en erken hoe ik mijn realiteit ook echt zelf heb mee gecreëerd. Ik ben dankbaar en trots omdat ik alsmaar meer leef en handel volgens mijn gevoel, volgens wat klopt vanuit mijn innerlijke leiding en in lijn met de natuurwetmatigheden. Ook en vooral nu in een maatschappelijke realiteit die hier heel ver vandaan staat en die er alles aan doet om ons zo ver mogelijk weg te houden van de natuur, van onze natuur, van onze innerlijke leiding, van onze eigen wijsheid, van ons zelfgenezend vermogen, van ons samen-zijn in een samen-leving.

Controle, macht, manipulatie, indoctrinatie zijn in elk geval geen uiting van het volgen en respecteren van de natuurwetmatigheden. Om deze huidige aanpak in stand te houden moeten ze steeds meer vechten. Het onderuithalen, censureren, belachelijk maken en aanvallen van al wat staat voor het volgen van een natuurlijke weg en aanpak is duidelijk een uiting van hoe bang ze ervan zijn (omdat daar veel on(der)-belichte waarheid schuilt). Maar ‘t is oke. Ook dat is een fase binnen een grote transformatie waar een paradigma-verschuiving* deel van uitmaakt. Eerst wordt het belachelijk gemaakt, dan wordt het aangevallen om vervolgens aanvaard te worden… We zitten dus in fase 2. Op naar fase 3 zou ik zeggen. Maar ja, ook dat kan en zal ik niet controleren of forceren 😉

*mocht je je afvragen wat voor verschuiving dit is 😉 : een paradigmaverschuiving is een ontwikkeling die leidt tot een dramatisch ander beeld van de werkelijkheid. Vaak ontstaat bij zo’n ontwikkeling een grote tegenstelling tussen de voor- en tegenstanders van het nieuwe paradigma.

Mijn vertrouwen is groot. Net omdat mijn vertrouwen in de natuur zo groot is. De natuurlijke cycli hou je niet tegen. Je houdt de seizoenen niet tegen. Je houdt eb en vloed niet tegen. En we zullen de nieuwe cyclus/energie die steeds sterker wordt (alleen nog niet zichtbaar) ook niet tegenhouden. Dat voel ik aan alles.

Kortom, je houdt de natuurlijke evolutie niet tegen. Evolutie is nu eenmaal het resultaat van lange stabiele perioden die nu en dan worden onderbroken door rampzalige verstoringen.

Binnen die natuurlijke evolutie, die gepaard gaat met en het resultaat is van een bepaalde energie-frequentie, is het aan elk van ons om onze eigen weg te gaan, onze eigen realiteit te bepalen, de heersende energie aan te wenden om jouw realiteit te creëren. Dat doet de natuurlijke evolutie in wezen niet voor jou. De heersende energie kan je er wel heel sterk in ondersteunen, … of in afblokken. Dan hangt ervan of je volgens jouw/de natuur leeft of tegen jouw natuur ingaat.

Aan ieder van ons om te kiezen welke weg je volgt. De opgedrongen zo-hoort-het-weg die ver weg ligt van de en van jouw natuur. Of de natuurlijke weg, de weg die bij jou hoort, de weg die natuurlijk loopt en voldoening schenkt. Deze weg zien en gaan kan echter pas wanneer je de stress en angst in al zijn kleine en grote vormen overstijgt.

Het zijn echt heel bijzondere tijden. Tijden van extremen. En net daar liggen ook kansen. Crisis betekent ook letterlijk kans. Net wanneer niets zeker is (of lijkt) is er heel veel mogelijk. Ook dat is eigen aan natuurlijke evolutie.

Het zijn zo een beetje ‘nu of nooit’ tijden. Tijden van teen en tander, ja ‘t is echt wel ‘teen en tander’ he :). Op vele vlakken. Het is mijn overtuiging dat we uitgenodigd worden om eerst bewust te worden van waar we zoal in vast zitten, ons hieruit te bevrijden en eindelijk te kiezen voor het levenspad dat voor ons bedoeld is of dat pad vanuit je herwonnen vrijheid te zien. Om eindelijk dat pad waarvan we ergens wel voelen dat het bij ons hoort te volgen en ons hierbij te laten leiden door de natuurwetmatigheden in plaats van ons te laten leiden door nood aan bevestiging, erkenning, prestatie, angst voor tekort, stress, geforceerde, gecontroleerde, gedwongen, zo-hoort-het- verwachtingen en maat-regelen…

Dat alles in wezen energie is en alles ontstaat uit energie, dat fascineert me mateloos. Hoe het niet manifeste zich toont in het manifeste, maar vooral hoe we dit ook bewust kunnen gebruiken en beïnvloeden, dat ervaar ik als wonderlijk.

Dat onzichtbare, dat ontastbare, dat ongrijpbare woorden geven, ook al weet ik dat die woorden het nooit helemaal kunnen omvatten, da’s wat ik hier te doen heb, da’s mijn weg. Een compagnon de route zijn voor mensen die voluit (durven) kiezen voor hun weg, ook dat is mijn weg. Dat voel ik meer dan ooit. Dat is dan ook wat ik doe via mijn webinar ‘Onderneem je leven met het universum als jouw vennoot.’ Ik deel in dit webinar drie essentiële verschuivingen in mijn ondernemerschap van het leven. Drie bewuste verschuivingen van een lage naar een hoge energie. Drie verschuivingen die me al zo veel hebben (op)gebracht. Drie verschuivingen die ook binnen jouw mogelijk-heden liggen. Ik geef het webinar komende vrijdag 19 maart van 10u tot 11u30. Je bent welkom. Ik ben graag jouw compagnon de route. Registreer je gratis via deze link.

Hoog vibrerende, creatie groet,

Barbele

Op de kalender (oftewel concrete resultaten van energetische ideeën 🙂

Vrijdag 19 maart | Webinar ‘Onderneem je leven met het universum als jouw vennoot‘ | 10u-11u30 | Gratis

Nieuwsgierig naar de vele verwijzingen van wat er energetisch zoal aan de hang en aan het verschuiven is in deze periode? (Her)bekijk de video’s die ik hier reeds over maakte.

Laag vibrerende emoties

Stay High

Video 3D-5D

Wat is transformatie?

Polarisering: de kern van deze crisis

It’s all right

Neem de touwtjes in handen

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (3)

 • Pascale says:

  Hallo Barbele,
  Met hoog vibrerende energie bedacht, hierbij enkele woorden manifest uit mijn klavier.
  Wat ben ik gelukkig telkens ik mijn speciale radio ‘Dag Pascale’ aanzet, ingetuned op de frequentie ‘Pascale volgt haar natuur’. Wat opgelucht ben ik dat mijn vorige radio ‘Zo hoort het Pascale’ onherstelbaar is, die stond toch wel zeker ingetuned op de frequentie ‘Pascale tegen haar natuur’… Goed als museumstuk dus.
  Ik trok gisteren uit de 90 onderwegwijzers voor het eerst de kaart ‘een veld van mogelijkheden’. Heel blij hoog vibrerende energie te voelen.
  Succes met je webinar ‘Onderneem je leven met het universum als vennoot’. Radio ‘Dag Pascale’ stuurt alvast bij deze in de ether dat deelname aan de luchtroute echt een top van geluk is. The sky is/voelt – voor Pascale – not the limit.
  En, Barbele, bij deze zeg ik je graag “Enjoy your top of happiness!’
  Ciao, Pascale X

 • Katrien says:

  Super hoe jij dat weer voor mekaar kreeg….zalig.
  Jammer dat ik niet kan deelnemen aan je webinar.
  ‘k wens je een bom van energie toe!!
  Liefs,

 • Aline says:

  Komt binnen! Heel toepasselijk 😊

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer