Logo Image

‘Met hormonen speel je niet’…

28.01.2015

‘Met hormonen speel je niet!’… Een zin die me vanuit mijn opleiding enorm is bijgebleven. Ons hormoonstelsel is een enorm belangrijk stelsel! Hormonen geven lichamelijke signalen, ze zijn de dragers/veroorzakers van emoties en geven ons daarmee informatie over onszelf. Via hormonen worden heel wat processen in ons lichaam gestuurd.

Met hormonen speel je niet!’…. En toch wordt er HIER zoveel mee ‘gespeeld’! Vaak zonder enige nuttige reden. Verschillende cliënten van mij hebben hun hormonenspiraal of de pil achterwege gelaten. We leven in een maatschappij die enkel kijkt naar het oppervlakkige, het fysieke, het praktische, het gemak,…. Menstruatie is zoveel meer dan het fysieke bloed verliezen. Tijdens je menstruatie laat je meer los dan alleen maar ‘bloed’. We nemen onszelf iets af als we dat niet natuurlijk laten verlopen. Mijn cliënten zijn in elk geval heel tevreden met hun beslissing en voelen het verschil  heel duidelijk op verschillende terreinen.

‘Met hormonen speel je niet!’ … dat zegt ook mijn lichaam. Toen ik vroeger ‘de pil’ nam voelde ik me mezelf niet meer, zelfs de ‘minipil’ na de bevallingen wilde mijn lichaam niet. Ik ben mijn lichaam dan ook dankbaar dat het me zo duidelijk zei ‘dit is niet goed voor jou!’.

Deze week passeerde onderstaande uitnodiging in mijn mailbox . Ik maak van mijn blog graag gebruik om dit te delen voor wie interesse heeft en OPEN staat om de menstruele cyclus in een ruimer kader te zien. De lezing wordt maandag 9 februari  gegeven door Bert Cools. Bert is ook docent aan de Levensschool, waar ik studeerde, en heeft mij in elk geval heel erg geïnspireerd en me een stevig fundament meegegeven waar Mens Sana voor een  groot stuk op gebouwd is. Nu hij  naar Gent komt geef ik het heel graag mee langs deze weg. Ik ga in elk geval. Wie vanuit het Kortrijkse wil meerijden: ik heb nog 8 plaatsen in mijn mini-busje.

 

En net zoals hormonen signaalgevers zijn, zijn ook onze kinderen dat. Ook opvoeding kan je zien als een leidraad om jezelf te ont-wikkelen. Ook ‘met kinderen speel je niet’. Ook kinderen programmeer je niet zoals jij dat wil.

Ben ook jij bereid opvoeding als spiegel en als groeikans te zien? Je bent welkom op de thema-avond ‘Een ANDERE kijk op opvoeden’ komende maandag 2 februari om 19u30. Meer info en inschrijven kan via deze link.

Van harte,

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer