Logo Image

Mijn weg, mijn verhaal, mijn in-zich-ten

17.08.2022

Of ik zelf ooit een coaching of therapie heb gehad? Aline vroeg me hiernaar een 2-tal weken geleden toen we met de kano naar een eilandje aan het varen waren tijdens de luchtroute next level.Ik krijg deze vraag wel vaker.Nee, ik werd nog niet gecoacht of heb nog geen therapie gevolgd. Toch niet in de klassieke betekenis van het woord. Aline vond dit ‘straf’.Uiteraard word ik (be)geleid en gebeurde er in mezelf al veel therapeutisch werk. Alleen ben ik hiervoor niet in begeleiding geweest bij iemand. Niet omdat ik er niet voor open sta. Ook niet omdat ik denk of vind dat ik dat niet nodig heb. Het is iets waarin ik mezelf af en toe bevraag. Want je ‘hoort’ als coach, ik noem het liever compagnon, toch ook een mentor te hebben… Het komt echter gewoon niet op mijn weg…Mijn antwoord is dan ook dat mijn leven zelf, dat mijn weg met alle ervaringen, aanvaringen en ontmoetingen mijn coach en mijn therapeut zijn. Wanneer ik ergens door te gaan heb, wanneer ik iets te verwerken heb, wanneer ik iets ‘in-te-zien’ heb, keer ik naar binnen. En ik vind of ontvang het antwoord, het in-zicht, het loslaten, de mogelijkheden…Wellicht net daarom dat ik zo sta voor je eigen kompas volgen.

Wellicht net daarom dat mijn routes, onderwegwijzers, blogs, filmpjes, boek… allemaal geschreven en gemaakt zijn met de intentie je eigen leven als coach te leren herkennen, erkennen, accepteren, begrijpen en ernaar te handelen.

In bepaalde trajecten begeleid ik mensen ook persoonlijk. Maar ook dan gaat het er niet zozeer om dat ik advies geef of therapeutisch werk verricht. De kracht en impact ligt veeleer in het creëren van een veilige context en energie, waar alles kan en mag zijn en van waaruit de antwoorden vanzelf komen.Meer dan dat ‘doe’ ik niet.Het gaat veel meer over ZIJN dan over DOEN.Het gaat veel meer over WIJSHEID toelaten dan over KENNIS delen.Aline haar vraag inspireerde me om een lezing te geven rond mijn weg. Een lezing waarin ik je meeneem op mijn weg en in mijn verhaal. Ik neem je mee op en in mijn meest cruciale kruispunten, in-zichten en keuzes en waartoe deze hebben geleid. Inzichten die naar mijn aanvoelen universeel zijn. Ik ‘vertaal’ (ja, naast compagnon voel ik me ook wel een soort ‘vertaler van het leven’ ) ze zodat ze ook jou kunnen inspireren op jouw weg, jouw pad, jouw verhaal.

Voel je dat je er graag bij wilt zijn?Welkom maandag 12 september van 19u tot 21u30Locatie: Compagnon de route, Van Belleghemdreef 19, 8510 MarkeBijdrage: 25 euroInschrijven kan via deze link.

Je bent van harte welkom,

barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer