Logo Image

Moederziel alleen op route…

15.03.2023

Ik ben momenteel op winterroute. Moederziel alleen …

Of eerder moeder-ziel-all-een…

Er zijn geen inschrijvingen. Alleen die van mezelf ;-). Enkele mensen hadden concrete interesse, maar kregen het praktisch niet geregeld of er kwamen andere zaken op hun pad.

De eerste keer dat een route niet doorgaat. Ach nee, de tweede keer. Ook de groeiroute is dit jaar niet gestart.

Ook dat is oke. Ik ga met mezelf de stilte en de tijdloosheid in. Ik ben sinds maandag ook weer beginnen vasten. Na een dagje nogal intense detox-hoofdpijn voel ik nu al hoe goed het vasten me alweer doet. Hoeveel zuiverheid en helderheid het me brengt.

Het zijn voor velen, en in het bijzonder voor vele zelfstandige ondernemers, geen gemakkelijke tijden. Vorige zondag was ik aanwezig op de jaarlijkse ledenvergadering van de VGB, de Vereniging Voor Gezondheidsbegeleiders, waarbij ik aangesloten ben. Ook daar vernam ik vanuit verschillende hoeken hoe moeilijk vele gezondheidsbegeleiders het hebben en sommigen zelfs hun praktijk ‘opdoeken’. Zo jammer, er is zoveel (blijkbaar onbewuste) nood aan dit soort kennis en begeleiding… Ook vele ondernemingen die opleidingen aanbieden blijken het moeilijk te hebben…

Bijna niemand in de sector (en uiteraard ook in heel veel andere sectoren) blijkt ‘gespaard’ te blijven. Je bent tegenwoordig al ‘succesvol’ als je je rekeningen kan blijven betalen.

Maar bij velen (althans die die ik ontmoet) die ‘blijven staan’ voel ik ook veel vertrouwen. Geen naïef vertrouwen. Wel een betekenis-vol vertrouwen. Een vertrouwen die ook voortkomt vanuit het betekenis geven aan wat is en is geweest. Ik heb ook de indruk dat er bij velen een ‘grote kuis’, een soort ‘(uit)zuivering’ gebeurt op vele vlakken. Dat het nodig was om dingen (in) te zien en aan te pakken. Dingen die je maar ziet en aanpakt door eerst (gedwongen) stil te staan. Dingen die je (door)ziet doordat het niet stroomt op bepaalde vlakken. Dingen die je in de stroming niet ziet of niet zou zien…

Ook ik heb het gevoel dat ik afgelopen 3 jaar door een heel sterk persoonlijk proces ben gegaan. Er was stilstand en ook heel veel (in) beweging. Er is veel gebeurd. Er is veel gecreëerd. Er is veel verankerd. Dat lees en hoor je in mijn schrijfsels en video’s van afgelopen jaren. En dat ervaar ik als zinvol.

Dat ik nu enkel met mezelf op pad ben tijdens deze ‘winterroute-dagen’ voelt ook als kloppend. En dat zeg of gebruik ik niet om mezelf te sussen. Ik heb afgelopen tijd zelfs meerdere routes met slechts 1 deelnemer gedaan. De luchtroute met Aline, de herfstroute met Isabelle, de vaarroute met Mieke, de ‘je bedrijf als spiegel van jezelf’-route met Sabrina. Telkens heb ik écht ervaren dat dit klopte. In eerste instantie om op die manier eens helemaal zelf door mijn zelf ontworpen routes te gaan en deze zelf in de diepte te ervaren. Om ze zelf ‘als deelnemer’ mee te maken. En het klopte ook voor wie mee was. Ik was hierbinnen nog steeds een compagnon de route voor de route waarvoor ze zich hebben ingeschreven. En ik heb op die manier ook echt de waarde van de routes gevoeld. Het is nogal mijn valkuil hier ‘licht’ over te doen, de waarde ervan te overrelativeren.

Ik voel me ook geen slachtoffer van de (crisis)-omstandigheden. Integendeel. Het heeft al tot enorm veel inzicht, verwerking, groei, creatie en ook ongelooflijke opportuniteiten geleid.

Ik voel echter ook dat ik wat vastloop in mijn grote aanbod. Niet in het aanbod zelf, wel in het communiceren en lanceren van de routes. Want daar moet je op tijd mee beginnen. Maar ik heb elke maand wel een nieuwe route of inspiratiesessie op de kalender staan en het klopt en lukt ook niet voor mij om al over een route te communiceren als er eerst nog twee andere gepland staan. Ook de inspiratie en de woorden komen niet. Zo heb ik bijvoorbeeld helemaal niet over de groeiroute gecommuniceerd. Er is ook geen enkele route die ik momenteel wil of kan schrappen. Ik heb al teveel ervaren hoe krachtig elk van de routes zijn.

Ik ben dus wat zoekend hierin. De inhoud staat stevig. Daar twijfel ik (momenteel*) niet aan en dat vraagt niet om (grote) bijsturing. Ik wil echter wel de vorm van hoe ik alles aanbied herbekijken, finetunen of misschien zelfs helemaal omgooien.

*als ik 1 iets heb geleerd afgelopen jaren is dat niets zeker is en om mezelf ook aan geen enkele ‘zekerheid’ vast te klampen. Ik ben dus bereid ook deze ‘zekerheid’ los te laten wanneer mijn leven, nieuwe inzichten of omstandigheden me daar om vragen. 

Ik voelde een maandje geleden van hieruit de behoefte opkomen om nog eens het business & soul traject van Aurelie, de bezielster van Soulworx, door te gaan. Jaren geleden, toen zij haar trajecten opstartte, hebben we dit traject reeds gevolgd. Het was echter hoofdzakelijk mijn vennote die hier door is gegaan. Dus schreef ik Soulworx aan met de vraag of ik het werkboek van het traject apart kon aankopen om hier voor mezelf nog eens helemaal door te gaan.

Ik kreeg een ‘nee’ als antwoord. De werkboeken worden niet los van het traject verkocht. Ook al volgde je het traject al eerder. Intussen zijn Aurélie en ook het traject enorm gegroeid. Ook het werkboek is intussen verdubbeld 🙂

Ik voelde aanvankelijk wat frustratie bij dit antwoord. Ik voelde even een  ‘‘t is al goed, ik trek zelf mijn plan wel’– gevoel. Ik kon dit snel los laten, of eerder: het liet mij snel los en plots stond ik open voor de mogelijkheid om me gewoon in te schrijven voor het volledige traject. Plots voelde ik dat dat misschien wel eens de bedoeling kon zijn… Ik voelde enthousiasme bij het idee. Zes maanden door het business & soul traject gaan onder de begeleiding van Aurelie. Zes maanden werken aan mijn bedrijf vanuit een diepe connectie met mijn (ziels)missie. Maar ook werken aan de business-fundamenten. Business & soul dus. Plots voelde ik heel duidelijk dat ik dit nodig had. Niet perse de inhoud of de kennis die in het traject aan bod komen, maar vooral zelf door het hele proces gaan en vanuit diepe connectie met mezelf en mijn missie duidelijk laten worden wat Compagnon de route nu van mijn vraagt, wat het nu nodig heeft, waar het mij nu toe uitnodigt. En dit dan ook vastpakken.

Ik voelde wel nog wat twijfel om deze investering en het engagement voluit aan te gaan. De twijfel zat vooral in de vraag of ik niet bij teveel onderdelen het gevoel zou hebben dat ik dat al wist of daar al door was gegaan en het dus zou willen overslaan. Deze twijfel heb ik laten weten aan Aurelie. Haar persoonlijke audio-antwoord nam direct alle twijfel weg en ik voelde een heel zuivere ‘volle JA!’.

‘Ja, ja tuurlijk’, hoor ik je misschien al denken… Een businesscoach zal je uiteraard een ‘volle JA!’ doen voelen. Dat is hun specialiteit!

Bij Aurélie ervaar ik het écht anders. Zij wil alleen maar werken met mensen die een ‘100 %’ match voelen.

Ja, het zal wel….

Ja, ja het zal wel! Toevallig (uiteraard niet toevallig 😉) weet ik van iemand anders die ik had aangeraden om de website van Aurelie eens te bekijken dat ze ook een audio-bericht had gekregen. Hierin verwoordde ze dat ze dacht dat het traject wellicht niet aan haar noden zou voldoen. Ze zegt dus niet alleen ‘nee’ op het verkopen van een werkboek, maar ook op het verkopen van een duur traject. ‘Duur’ is voor mij echter zeer relatief. In verhouding tot de waarde is het helemaal niet duur. Dat weet en voel ik nu al.

Mijn gefrustreerd gevoel op haar ‘nee’ om het werkboek aan te kopen is dus geëvolueerd naar een heel dankbaar gevoel. Want zonder haar ‘nee’ zou ik mijn ‘volle ja’ voor het volgen van het traject wellicht niet gevoeld hebben. Ik heb er haar dan ook voor bedankt. Bedankt omdat ze zichzelf hierin respecteert. Een ‘nee’ vanuit zelfrespect klopt ook altijd voor degene die die ‘nee’ ontvangt. Alleen vraagt het bereidheid dit (de reden of de boodschap) te willen zien.

Afgelopen dinsdag gingen ‘de deuren open’ en heb ik me ingeschreven. Bij het ontvangen van de bevestiging en ook bij de betaling had ik een heel goed gevoel. Ook al kwamen er afgelopen dagen nogal wat grote, ook onverwachtte, te betalen facturen samen 😉

Na mijn inschrijving kwamen reeds vele ideeën en inspiratie in functie van het traject, in functie van de fundamenten van Compagnon de route… Mijn traject is dus al helemaal begonnen, ook al starten we pas ‘officieel’ eind april ‘. Dat is iets wat ik binnen Compagnon de route ook heel vaak ervaar: dat het traject en proces van mijn routevolgers al start op het moment dat ze beslissen om met zichzelf en mij op pad te gaan.

Ik zal in het verdere verloop van 2023 dus veel ‘achter de schermen’ bezig zijn. Ik ben nu al benieuwd wat er uit zal komen. Wat ik zeker weet is dat er altijd heel veel gebeurt als ik door zo’n proces ga. Dat ik mogelijks ook weer tot grote keuzes uitgenodigd wordt en deze ook durf te maken… dat heb ik in het verleden al wel vaker ‘bewezen’… 😊.

Evengoed sta ik open voor een heel zacht, vloeiend proces waar alle puzzelstukjes mooi en vlotjes ‘in elkaar vallen.

Hoe en wat weet ik nog niet. Ik hoef het ook (nog) niet te weten. Dat weet alleen het leven en ik zal het wel voelen wat ‘de bedoeling’ is. Voelen waar mijn leven mij via Compagon de route toe uitnodigt. Voelen wat er door mij heen geleefd wil worden… Daar start het allemaal.

Ik heb er alvast héél veel zin in. Heel fijn om dit gevoel te voelen. Daaraan weet ik ook dat het helemaal klopt dat ik hiervoor gekozen heb. Helemaal onverwacht. Ik ‘volg’ Aurelie* al jaren, weliswaar niet zo actief of nauw betrokken. Eerder van aan de zijlijn. Ik voelde me afgelopen jaren, tot een maand geleden niet uitgenodigd om het business & soul traject zelf eens te volgen. En plots voel ik het helemaal.

*Aurelie is vooral actief via haar instagram-account aurelie_soulworx

Daar hou ik zo van. Van zo leven en zo ondernemen.

Ik heb ook Aurélie enorm zien groeien. Zowel zijzelf als haar bedrijf Soulworx. Op een heel pure, zuivere, authentieke manier. Daarin is ze heel inspirerend voor mij en zal ik wellicht ook heel veel leren van haar.

In 2024 kan er dus mogelijks weer veel veranderen. Ik vermoed dat ik in 2023 mijn kalender hou zoals hij momenteel is, maar je zal me wellicht niet veel ‘inspanningen’ zien leveren om routes ‘aan de man of vrouw’ te brengen. Ik doe daar trouwens nooit (geforceerde) ‘inspanningen’ voor. Ik heb er alle vertrouwen in dat wie er bedoeld is erbij te zijn, er bij zal zijn. Ook al is dat enkel en all-een mezelf.

Er zijn trouwens nog heel wat voordelen en opportuniteiten om ervoor te kiezen nog in 2023 een route te volgen. Aangezien dit schrijven al vrij lang is zet ik deze mogelijkheden eens op een rijtje in een apart schrijven. Je mag dit binnenkort verwachten.

Ik ga nu weer mijn winter-route, de stilte in. Moederziel alleen. Klinkt zielig he 😉  Zo voelt het niet. Absoluut niet.

Ziel-ig, wie heeft dat woord eigenlijk uitgevonden? Of waarom hebben we daar een negatieve connotatie aan vast gehangen? Wat is er nu zielig aan ziel-ig? Geluk-k-ig kennen we ook het woord zielsgelukkig… en bestaat er ook ‘soul-worx’ 🙂 🙏

Ja zo voel ik me nu. Zielsgelukkig. Oprecht waar.

Zielsverbonden groet,

Barbele

P.S. Benieuwd naar waar de winterroute over gaat? Je leest het hier.

P.S.S De volgende route op de kalender, lente-route (24-28 april) gaat al sowieso door met tochtgenoten . Tijdens deze route begeleid ik je in de diepgaande ervaring van vasten. Ik heb de lenteroute en ook de webpagina van de lente-route vanuit mijn eigen ervaringen en ontwikkeling een up-date gegeven. Benieuwd naar de zuiverende lente-route? Je leest het hier.

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (27)

 • mom porn says:

  For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.

 • सेलिब्रिटी अश्लील txechdyzxca.kZaEciS43jI

 • किन्नर अश्लील qqyyooppxx.XSCG8B7SRVP

 • falbobrospizzamadison Interracial porn jkkıjxxx.TrDcLSmnOeC

 • landuse Funny Porn lancdcuse.wpxop95vguX

 • jenniferroy レズビアンのポルノ japanesexxporns.t0vrOzv0rbM

 • ladyandtherose Vintage porn backlinkseox.ijqGCPzd2CJ

 • goodhere Old and Young porn vurucutewet.gywprLP7Pog

 • fashionflag full 4k sex videos fashionflag.8YA5k5zetB5

 • new free hd porn ggjinnysflogg.hRsTInvUDyj

 • you hd porno ggjennifegg.lD6GoPV0Cpu

 • pron hd download gghkyogg.7NQjpLAP8FH

 • sexx says:

  seksi siteler tthighereduhryyy.Yrv5yOOTu6H

 • food porn says:

  am siteleri vvsetohimalxxvc.RK4ehgbiC9Ab

 • eskort siteleri eyeconartxx.KJdSCSacb2PR

 • eski rahatiniz olmayacak 250tldenemebonusuxx.WVE3Jl4Axrvu

 • Katrien says:

  Hey Barbele,

  Alweer een schrijven die me weer zo boeit.
  Zo fijn te lezen dat je je hart volgt en blij bent met je beslissing om je te verdiepen, want alles is iedere dag nieuw!!
  Veel succes met je traject bij soulworkx👍🥰
  Warme knuffel,

  Katrien

 • Veronika Rutten says:

  Lieve Barbele,
  Ik geniet van jou openheid en je verslag… zo fijn om te lezen en ook heel (h)erken-bar.
  Dankjewel,

 • Nadine goethals says:

  Dag barbele,
  Ik heb nog nooit iets gevolgd bij jou.
  Ik zag en voelde je voor het eerst toen je op het podium stond op ‘t zand in Brugge omtrent corona.
  Jij zag het allemaal veel breder en dat was zoals ik het zelf ook aanvoelde.
  De laatste tijd krijg ik veel schrijfsels van jou.
  Ik kan het toch niet laten ze te lezen.
  En ik vind er zoveel herkenning in voor mezelf, een ondersteuning voor mijn eigen aanvoelen en groei.
  Dus dankjewel om je open en kwetsbaar delen !
  Nadine

  • Barbele says:

   Fijn dat je er wat aan hebt Nadine. En ook dat je me dat laat weten. Het zijn ook belangrijke richtingaanwijzers voor mij 🙂

 • iele steen says:

  Jouw openheid en delen van je twijfel, de observatie van de feiten, het loslaten van een beeld wat ´succesvol zijn’ betekent voor anderen, het voelen wat NU voor jou klopt, het luisteren en horen wat het leven jou vertelt en het enthoesiasme om het leven ten volle te leven…. Zijn ZO inspirerend!!! Dankjewel authentieke wijze barbele 🥰

 • Eddy De Roey says:

  Geniet van moeder_”ziel”alleen zijn. We blijven in onszelf en respecteren onze ziel. De negatieve dingen des leven bestaan niet als we onze ziel volgen. We blijven bij de zaak zonder eraan ten onder te gaan. Alles komt op zijn plaats la we vertrouwen hebben….. Geniet ervan… Grtjs n

  • Barbele says:

   dank je Eddy, je ziel, je hart-s-tocht volgen is inderdaad de enige weg die de be-ziel-ing levendig houdt,ook als het leven niet altijd loopt zoals we het gepland, gewild of gedacht hadden

 • Ann brasseur says:

  Barbele ik volg je goed. Maar de lange verslagen van je groei moed en soms teleurstellingen, komen niet zo fijn over voor de gewone mens. Toen je begon en individueel of in groepen werkte om eigen vlaamse boden was je een sterke begeleider. Vrienden van mij die je toen ontmoetten lezen jouw verslagen niet meer . Ik blijf je sterk waarderen maar liever wat meer voor de gewone mensen die de routes wat voor het betere publiek vinden. Dat vind ik spijtig. Je meent het zo goed je kan heel veel aan maar blijf ook meer in vlaanderen. Dit wilde ik je al langer zeggen vooral omdat je echt graag zie en blijf waarderen.

  • Barbele says:

   Dag Ann,
   Ik verwacht van niemand dat die mijn ‘lange verslagen’ lezen. Sommige kiezen hiervoor omdat ze er iets aan (blijven) hebben en anderen niet. Sommigen haken aan en sommigen haken af. Ik vind dit oprecht helemaal oke. Benieuwd wat jij bedoelt met ‘gewone’ mens… Ik voel en maak hier geen onderscheid in en ik werk met vele ‘gewone’ mensen…
   Ik durf te beweren dat ik nog steeds een goede begleider ben voor de mensen die nog steeds op mijn pad en dat van Compagnon de route komen… Op vele verschillende manieren… Voor heel diverse mensen…
   Ik ben, blijf en doe ook nog heel veel in Vlaanderen … maar op zich doet dat er niet toe…
   Het is goed dat je het mij zegt als je voelt dat je mij dat wil/moet zeggen… Dit mocht je gerust al eerder en mogelijks ook persoonlijk doen… Dat kan me echter niet weerhouden mijn leven te leven zoals het zich aan mij voordoet, het kan me niet weerhouden de weg te gaan die ik te gaan heb. Ik denk niet dat het de bedoeling is dat ik mijn leven, mijn keuzes… aanpas aan wat een ander verwacht… Ik denk niet dat het de bedoeling kan zijn dat ik me op één of andere manier inhou of ‘klein’ hou … omdat een ander zich daar comfortabeler bij voelt… Daar bewijs ik niemand een dienst mee. Niet mezelf en ook niet een ander. Dan zou ik geen goeie compagnon de route (meer) zijn… Wat mijn keuzes en mijn weg met anderen doen of teweeg brengen, wat anderen daarover denken … Aan mij om te (h)erkennen waar ik wat mee te doen en te laten heb… Voel je helemaal vrij om je uit te schrijven uit mijn lijst als dat wat ik schrijf en deel jou niet meer dient, als het je niet meer inspireert of geen fijn gevoel geeft.
   Ook blijvende waardering van mijn kant
   barbele

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer