Logo Image

Natuurlijke stroming

08.01.2023

Het meer Lac Des Settons vlakbij ons huis in de Morvan stond afgelopen maanden droog voor werken aan de stuwdam. Het meer werd dus ‘bloot’ gelegd waardoor de oorspronkelijke staat terug zichtbaar werd.
Ik wandelde afgelopen maanden verschillende keren rond het ‘droge’ meer en telkens vind ik het zo frappant om te zien hoe de oorspronkelijke rivier (de Cure) in zijn oorspronkelijke staat is gebleven.Al 168 jaar is de rivier ‘bedolven’ onder het water van het stuwmeer en toch blijft ze haar oorspronkelijke ‘natuur’ behouden. De rivier blijft stromen in haar oorspronkelijke bedding en kronkels.
Het trekt telkens mijn aandacht. Ik vind het zeer opmerkelijk en bijzonder dat de rivier zo bij haar natuur, oorsprong en vorm blijft.Opmerkelijk vind ik het dat de bedding intact blijft en na al die jaren ‘onder water’ niet ineengezakt of afgevlakt is.Fascinerend vind ik het dat de rivier haar oorspronkelijke kronkels en bochten blijft maken, ook al is dat ‘logisch’ of ‘praktisch’ gezien niet (meer) nodig of nuttig.De rivier behoudt, ondanks de menselijke tussenkomst om er een stuwmeer van te maken (waar ik trouwens ook mijn vragen en bedenkingen bij heb…), toch haar oorspronkelijke natuur, blijft haar natuurlijke stroming volgen.Fascinerende hoe de natuur bij zijn (of haar ;-)) natuur blijft…
Zou het bij ons, mensen, ook niet zo zijn?Hoe ‘ondergedompeld’ we ook zijn in overtuigingen, conditioneringen, ervaringen, trauma, angsten, stress, onzekerheid, programmatie, indoctrinatie, illusies… hoezeer we hierin ook ‘weg gedreven’ of ‘afgedwaald’ zijn… ook onze bron, onze essentie, onze bedding, onze stroming blijft intact.Dat voel, geloof en ervaar ik.Wat ik ook zo duidelijk zie, voel en ervaar is dat het nu echt dé tijd is om dat waar we ons door hebben (laten) ‘bedelven’ of ‘bedwelmen’ en dat wat ons niet meer dient, in de ogen te kijken, op te lossen, te doorwerken of doorvoelen, los te laten en te overstijgen.Het is dé tijd en velen krijgen de uitnodiging om ‘de rivier in jezelf’ bloot te leggen, terug contact te maken met je natuurlijke, oorspronkelijke, veilige ‘bedding’ en de stroming van je eigen leven te voelen en te volgen. Of gewoon toe te laten en te laten stromen en flowen.Tijd om jouw ‘bootje’ terug ‘te water te laten’ en je te laten meevoeren door jouw oorspronkelijke ‘levens-stroom’?
Zie ook jij de uitnodigingen? Neem je die aan? Of blijf je het onder-drukken?Wat je onderdrukt, dringt zich vroeg of laat op. Kijk maar rondom, maar vooral in, je.
Stromende, flowende groet,barbeleP.S. Wil je je ook laten inspireren door de rivier de Cure? Trouwens een heel passende, treffende mooie naam voor een rivier… Cure staat voor behandelen, genezen, herstellen en helen. Ook dat doet wellicht zijn werk…11 tem 16 februari ben ik terug in de Morvan voor een individueel begeleidingstraject. Het onderste verdiep (plaats voor 5 pp) kan die periode terug gehuurd worden. Er kan mee gereden worden met mij vanuit Marke. Meer info binnenkort. Stuur me bij interesse gerust al een bericht.En voor wie wat meer planning nodig heeft: ook in de paasvakantie kan het onderste verdiep gehuurd worden. De zomervakantie is al volboekt.P.S.S. Voelt het ‘aan boord’ gaan van die ‘deep discovery’ om tot bij je bron te geraken wat beangstigend?
Bang om ‘kopje onder’ te gaan in de woelwaters van je leven?
Je bent welkom op de inspiratiesessies om terug aan het roer van je eigen leven te gaan staan.Ik deel er ook nieuwe, makkelijker ‘bevaarbare’ routes 😉Vrijdag 13 januari in praktijk Salutem (Lochristi)Woensdag 18 januari bij Compagnon de route (Marke/Kortrijk)De inspiratiesessies gaan door van 19u tot 21u30. Nadien mogelijkheid tot na-praten bij hapje en drankje.

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer