Logo Image

Nood aan het weekend?

18.03.2016

Het is zoeken naar een gaatje voor klanten die een om een afspraak vragen. Voor nieuwe klanten is het nog moeilijker. lk loop steeds meer tegen een overvolle agenda aan. Het wordt al bijna moeilijk om de zondag te vrijwaren van ingekleurde blokjes.  De aanblik van mijn agenda-overzicht op mijn computer kan me nu en dan enorm overvallen. Dan voel ik me even ‘gevangen’ door mijn agenda.

Dit zijn mooie leerkansen voor mij. Al wat ik hier verkondig en meegeef aan klanten, pas ook ik zelf dagelijks toe. Je kan maar echt iets overbrengen als je zelf beide kanten hebt ervaren.   Je hebt pas  écht iets geleerd als je ook het tegendeel hebt ervaren.  Gelukkig maar dat ook ik nu en dan ‘uit evenwicht’ ga. Zonder dat zou ik niet veel te vertellen hebben.

Vrijheid, zelfstandigheid en onafhankelijkheid zijn altijd zeer belangrijk geweest voor mij en sinds ik zelfstandige ondernemer ben geworden geniet ik hier ook enorm van. Maar de lijn is dun. Voor dat je het weet ben je helemaal niet meer zelfstandig en onafhankelijk maar word je geleefd door je agenda. Voordat je het beseft voel je je ‘gevangen’ en ervaar je te weinig ademruimte.

 

 

 

Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze snakken naar het weekend of de vakantie. Ik hoor dat mensen het weekend nodig hebben om te bekomen en terug op te laden om de volgende werkweek aan te kunnen. Velen worden ook ziek als de vakantie begint. Een manier van je lichaam om het onevenwicht te herstellen. Een teken dat je stress, vaak onbewust, het aan het overnemen is.  Een signaal om iets mee te doen! Een signaal om zelf weer ‘de leiding’ te nemen over de stress vooraleer de stress de ‘leiding’ neemt over jou!

Ik begeleidde laatst een groep rond het thema work-life balance. Ik vind dat een vreemde opsplitsing. Alsof ‘work’ enkel verbonden wordt met  stress en ‘life’ met ontspanning. Alsof je niet kan ‘leven’ terwijl je werkt… De oplossing ligt niet in het streven naar een work-life balance. De oplossing ligt in het streven na balance op elk moment. De oplossing ligt in ‘life’ ervaren tijdens je ‘work’! En als je dat niet ervaart dien je iets te ondernemen.

Zo ervaar ik zelf de kracht van vele eenvoudige tools. Mezelf opladen (zowel fsyiek, emotioneel als mentaal), in het nu leven, focus behouden, de kracht van ademhaling, beseffen dat ik keuze heb hoe ik in die volle agenda sta en die keuze ook maak, de kracht van gedachten, me bewust zijn van mijn valkuilen en van mijn uitdagingen, me bewust zijn van wat emoties me te vertellen hebben, patronen zien en durven doorbreken, eens inconsequent durven zijn (en eens een blog versturen op vrijdag ipv op woensdag  ) … Het helpt me enorm. En het doet me vooral groeien als mens.

Het doel van het leven is te leven en niet van geleefd te worden.  Mijn (beperkte) ‘vrije’ tijd wil ik niet weiden aan recupereren. Ik leef ten volle , ook in een overvolle agenda. Ik kan uiteraard uitkijken naar een vrije dag, maar ik snak er niet naar. Omdat ik weet dat het leven ten allen tijde in het NU ligt en dat je zelf een enorme impact hebt op hoe je dat ‘NU’ beleeft. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dat kan. Alleen missen heel wat mensen essentiële inzichten. We worden niet opgevoed en opgeleid in hoe we onszelf kunnen ‘opladen’

Ik heb geleerd dat je lichaam, je hersenen, je leven, je energie vóór je werken als je hun functioneren ook begrijpt en respecteert. Als je begrijpt hoe je energiecyclus, je zenuwstelsel, je slaapcyclus, je reptielenbrein, je zoogdierenbrein, je archiverende brein, je reflecterende brein, je ademhaling, je emoties, …. werken en als je deze werking respecteert dan werkt heel je systeem vóór jou in plaats van tegen jou. Dan kan je heel veel aan!

Ik leid met een snel groeiende zaak, een huishouden (dat soms lijkt alsof er een ‘bom’ ontploft is  ) , 5 kinderen, sociale engagementen, lid van talrijke netwerkorganisaties… een zeer druk, energiek en vervullend leven. Maar in al die drukte ervaar ik ook een continuë innerlijke rust, een rust waar ik ten allen tijde aankan, een rust die ik steeds kan oproepen. Iets wat vele mensen kwijt zijn. Iets waar vele mensen weer naar op zoek zijn.

Ik heb geleerd dat verandering of groei niet noodzakelijk ‘een lange, moeizame weg’ hoeft te zijn, ik heb ook geleerd dat het niet gaat om wilskracht. Het gaat er wel om te handelen vanuit een respectvolle relatie met jezelf, respect voor je lichaam, je noden, je gevoelens,… Als je jezelf in je totaliteit respecteert, dan krijg je zoveel terug. Ik ervaar dat de grootste groei, vooruitgang of verandering ligt in zeer eenvoudige zaken. Vanuit onderbouwde inzichten heel eenvoudige zaken gaan aanpassen in je denken, doen en laten leidt tot zeer krachtige resultaten. Verandering hoeft niet moeilijk te zijn. Daar sta ik voor. Mens Sana staat voor alles weer eenvoudiger maken. Het gaat  erom jezelf enerzijds te versterken en anderzijds geen energie te verliezen aan onnodige zaken. Dat laatste doen we veel meer dan we kunnen vermoeden.

In het kader hiervan kondig ik heel graag en met trots het Mens Sana Business Stressmanagement seminar aan dat doorgaat op 20 oktober 2016. Deze krachtige opleidingsdag is gericht naar zelfstandige ondernemers en leidinggevenden en biedt een gevarieerde krachtige toolbox om jezelf te versterken. Een toolbox waar je de rest van je leven op kan terugvallen. Dit vanuit een onderbouwde, wetenschappelijke basis en ervaring! Een investering in jezelf waar je je leven lang de vruchten van kan plukken.  Ik geniet nu al van de voorbereidingen en de samenwerkingen die ontstaan om van die dag een energiek, interessant, waardevol, tof, krachtig geheel te maken.

 

Heb jij ook het gevoel door je agenda geleefd te worden? Lopen ook jouw batterijen steeds sneller leeg? Ervaar ook jij een innerlijke onrust?  Of ben je je ervan bewust dat je preventief dient te werk te gaan? Ben je je ervan bewust dat een gezonde, vitale, efficiënte onderneming start bij een gezonde, vitale, efficiënte ondernemer?

Ik ontmoet je graag in de Oude Vismijn te Gent op 20 oktober 2016!

Buig je negatieve stress om in energie en geef jezelf zo meer ademruimte.

Als erkend dienstverlener wordt 50% gesubsidieerd via de KMO Portefeuille. Let wel: vanaf 1 april 2016 vermindert de subsidie naar 40 of 30%. Als je je aangesproken voelt om erbij te zijn, is snel inschrijven de boodschap!

Barbele

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer