Logo Image

open-deur-dag

14.05.2014

De opendeurdag van Mens Sana is goed geweest. Met dank aan de tuinmarkt die doorging in het park hier recht tegenover. Ik zag hierin een opportuniteit en heb deze genomen. Een stoepbord van bij de bakker, mijn deur openzetten, en de kinderen wat foldertjes laten uitdelen en zelfs mensen bij de hand nemen om eens te komen kijken naar de nieuwe zaak van hun mama. Meer hoefde ik niet te investeren. Eens de stroom op gang, bleef het stromen. Mens Sana maakte deel uit van de markt. Dat er veel volk was, had ik verwacht. Mensen zijn nieuwsgierig, de bouw ligt wat verscholen in het groen achter een kapel. Wat is dat daar eigenlijk? … Nu hadden mensen voor het eerst de kans om zomaar eens te komen kijken. Ik verwachtte dat mensen vooral interesse zouden hebben in de tuin, het speciale gebouw, de gebruikte materialen,… Wat ik niet verwacht had was dat er heel veel inhoudelijke interesse was. Het deed vele mensen iets hier binnen te komen. Vele mensen toonden veel openheid, zelfs hun kwetsbaarheid,…. Deze open deur zette een deur open bij vele mensen. En dat is helemaal de bedoeling van dit totaalconcept.

Er beweegt heel wat, mensen voelen nood aan een andere kijk… op zichzelf, op hun kinderen, op ziekte, op gezondheid, op hun relaties, op het leven,…

Zovele mensen zijn zoekend,…. naar wat? … naar zichzelf , naar innerlijke rust… En waar kan je dat vinden? … in jezelf… Wat is mijn job dan als het al in jou zit? Wat komen mensen hier dan zoeken?….

Mensen hopen hier nieuwe dingen te leren. Dat denken ze ook te doen , maar eigenlijk leer ik niemand iets. Mijn werk bestaat er vooral in de beschermings- en compensatielagen die rond iemand zitten los te helpen maken, richting en inzicht geven, blokkades opheffen,… zodat alles weer vanzelf gaat. Zodat je jezelf weer duidelijk voelt en van hieruit kan gaan handelen. Het gaat over ont-wikkel-en, … de wikkels eraf halen en over her-inneren, terug herinneren wie je in wezen bent, wat je kwaliteiten zijn , wat je levensdoel is, …. terug herinneren dat je helemaal ok bent, ook in je beperkingen,… We zijn hier ter wereld gekomen met het weten dat we helemaal perfect zijn, ook met onze beperkingen en in het eerste deel van ons leven hebben we ons laten wijsmaken dat we dat niet zijn en zijn we begonnen met het leggen van wikkels rond ons om hier te ‘over-leven’

Eens de wikkels er af zijn, weet je het weer helemaal zelf. En nee, ik leer niemand iets nieuws, misschien wel op bewust niveau maar op onbewust niveau weet je al alles wat je dient te weten. Ik laat je enkel her-inneren wat je eigenlijk al weet en dat is wat werkelijk speelt in begeleiding. Mensen voelen zich ge-raakt als ik bepaalde zaken op een bepaalde manier zeg,…. niet omdat ze hierover nadenken, …. maar omdat ze rechtstreeks ge-raakt zijn in wat ze al weten, in hun gevoel.  Vaak hoeft het helemaal geen rationele uitleg meer; hoewel ik je ook deze heel graag geef.

Onze maatschappij is zo rationeel geworden, ten koste van de voelwereld. Steeds meer mensen en kinderen hebben echter de behoefte om hun  emotionele wereld te ontwikkelen maar krijgen hier  heel weinig kansen toe. Vele mensen zijn blijven hangen in de voelwereld van een 3-jarige of jonger. Hoog tijd om de wikkels er af te halen! Hoog tijd om collectieve open-deur-dagen te houden. Ben jij klaar om de deur in jezelf open te zetten?

Van harte,

Barbele

Graag laat ik jullie nog weten dat ik van mijn wekelijkse blog een 2-wekelijkse zal maken. Er groeit zoveel dat het voor mij moeilijk wordt op dit moment wekelijks met aandacht tijd te nemen hiervoor.

En nog iets praktisch: er scheelt blijkbaar iets in mijn inschrijfsysteem. Ik krijg voorlopig niet alle inschrijvingen te zien. Mocht het zijn dat je ingeschreven bent voor de thema-avond ‘luister naar je lichaam’ die doorgaat op 2 juni, stuur je me dan ook nog een mailtje zodat ik zeker op de hoogte ben. Intussen wordt het probleem opgelost.

Thema-avond ‘luister naar je lichaam’ | 2 juni 2014 | 17u30-22u | bijdrage: 10 euro

meer info en inschrijven (ook graag nog eens via mail):

https://www.menssanahealth.be/events/info-luister-naar-je-lichaam-vrije-toegang/

foto’s opendeurdag:

https://www.menssanahealth.be/blog/nieuws/open-deur-dag-2/

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer