Logo Image

Open-je-deur…

06.05.2015

Afgelopen zondag was het opendeurdag bij Mens Sana. Ik profiteerde mee van het volk dat de tuinmarkt in het park hier recht tegenover trekt. Samen met enkele van mijn cliënten mochten we weer heel wat mensen ontvangen en kennis laten maken met Mens Sana, de visie en het aanbod.

Boeiend om te zien vanuit welke verschillende invalshoeken mensen langs komen.  De bedoeling van het bezoekje toont zich onmiddellijk. Mensen die echt geïnteresseerd zijn. Mensen die zich onmiddellijk op hun gemak voelen. Mensen die hier heel hun namiddag doorbrengen. Mensen die vragen stellen. Mensen die gewoon genieten van de rust en stil zijn. Ik was verrast van de afstand die sommige mensen afgelegd hebben om eens een kijkje te komen nemen. Van over Antwerpen, Aalter, de kust, Tongerlo,…

Er kwamen ook mensen|passanten die gewoon nieuwsgierig zijn. En ja, dat mag. Mensen die denken ‘wat zou dat daar zijn?‘ en de kans grijpen eens te komen kijken naar die ‘bijzondere plek’ daar verscholen in het groen achter de kapel. Een heel vluchtig bezoekje. ‘Ik kom vlug eens kijken, maar spreek me alsjeblieft niet aan’… je ziet het zo aan hun lichaamstaal. ‘Doe mijn deur alsjeblieft niet open’…. ‘Dat is allemaal niets voor mij,… maar eigenlijk ben ik toch benieuwd’… ‘Ik heb gene stress hoor!!!‘ zegt een man helemaal gestresseerd en ongemakkelijk als hij binnenkomt en merkt dat hij mogelijks aangesproken kan worden.

En andere toevallige ‘tuinmarkpassanten’ die helemaal verrast zijn dat ‘dat bestaat in hun streek’ en onmiddellijk enkele uren langer wegblijven van huis.

 

Ja, er heerst nog veel taboe op ‘begeleiding’, ‘coaching’, ‘alternatieve geneeskunde’, ‘emoties’, ‘spiritualiteit’,… en tegelijkertijd voel je zo’n grote nood aan ‘die andere kijk’, aan ‘zingeving’,…

Ik besef dat ‘de drempel’ voor velen zeer groot is. Daarom geef ik nu en dan thema-avonden. Zo kunnen mensen geheel vrijblijvend komen luisteren, komen kennis maken met mij, Mens Sana, de visie en het aanbod.

Ook tijdens mijn opendeurdag gaf ik 3 korte lezingen. Josse, onze derde zoon (9 jaar) volgde één van de lezingen heel aandachtig mee. Het was de eerste maal dat hij zijn mama horen spreken voor publiek. Nadien kwam hij me heel welgemeend en zelfs met wat bewondering in zijn stem zeggen ‘Amai mama, ik wist niet dat jij zo goed spreekbeurten kan geven. Je kan dat veel beter dan mij!’  Hij evalueerde me aan de hand van de criteria op school ‘Je kijkt naar de mensen’, ‘Je spreekt niet te snel’, ‘Je legt

het goed uit’…. Ja, het ziet ernaar uit dat ik zelfs op school goed zou kunnen scoren met mijn ‘spreekbeurt’….

Wil je mijn ‘spreekbeurt’ ook eens horen? Je bent welkom maandag 18 mei om 19u30 voor de thema-avond ‘Luister naar je lichaam’.

Ons lichaam, symptomen, ziekte heeft ons zoveel te vertellen. We hebben veel meer ‘macht’ over onze gezondheid dan we denken. En wees gerust,… je hoeft je ‘deur’ niet open te doen. Je mag hier gewoon komen zitten en luisteren. Ik verwacht geen ‘actieve medewerking’ en er volgt geen ‘overhoring’, je hoeft geen klant te worden, ….

Mens Sana is een ‘veilige plek’.

Meer info en inschrijven kan via deze link

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer