Logo Image

Schrijfsel Naomi | End of story

20.03.2017

Ik heb vannacht opnieuw mogen ervaren hoe helend of althans rustgevend illustreren voor mij werkt. Het omzetten van een heleboel tranen, ze leken niet te stoppen, in een boodschap die mezelf weer enigszins nieuwe perspectieven biedt, heeft me geholpen mezelf niet te verliezen in de donkerte van de nacht.

De selectie foto’s op mijn website doet het al vermoeden: ik trek er graag op uit de wijde wereld in. Vele malen mocht ik al de spanning en het plezier ervaren van mijn valies inpakken met mooie vooruitzichten. Het afscheid nemen van wie me dierbaar is, is altijd wel een beetje moeilijk, maar eens goed en wel vertrokken, kan ik best wel zonder heimwee genieten van de plek waar ik terecht kom.

Gisteren kreeg mijn valies maken en vooral het afscheid nemen voor het eerst een heel andere lading. Het vooruitzicht om mijn kinderen slechts week om week te zien, voelt op dit moment vreselijk (sorry, ik vind geen beter woord… het woord op zich klinkt al vreselijk).

De voorbije periode ben ik mijn vele *wandelstokken* al enorm dankbaar geweest. Ik heb zo bijzonder veel prachtige mensen om me heen die me nu steunen in het verder bewandelen van mijn pad, elk op hun manier. Door er te zijn voor mij en mijn kinderen, me te verrassen met een doos snotterdoekjes als cadeau, door hun huis helemaal voor me open te stellen, me berichtjes te sturen op het perfecte moment, me even af te leiden tijdens een namiddagje in de tuin, me met hun woorden weer in de acceptatie laten gaan, …

Zelfs mensen voor wie ik er in de voorbije jaren zelf niet altijd ben geweest, zijn nu mijn compagnon de route. Het doet me stil worden en beseffen dat ik graag word gezien. Aan iedereen die zich aangesproken voelt: danku, uit de kern van mijn hart.

Het resultaat van deze nacht komt voort uit een ontmoeting met Ine deze week. Ine, met haar talent om zich met zeer diverse mensen te verbinden, schrijft momenteel volop aan haar eigen verhaal: *compass to connection*. Door wie ze is en wat ze doet, inspireert ze mij en geeft ze me een duwtje in de rug om vooruit te gaan.

Deze #endofstory quote is – toeval of niet – meteen ook het begin van iets nieuws:

*Imagine.crealis.design*

Dit wordt binnenkort een nieuwe rubriek op mijn website waar we authentieke, pure fotografie combineren met sterke quotes die we op één of andere manier verankerd (willen) zien in ons eigen leven. Behalve dat ik nu al heel enthousiast ben over het resultaat dat dit zal brengen, laat het me vooral toe om te genieten van het samenwerken in een project met mijn broer Jadran. Hij heeft ondertussen al een heel arsenaal aan prachtige foto’s online staan waar ik fan van ben en me nu nog mag op uitleven ook!

En zo is elk einde ook het begin van iets nieuws…

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer