Logo Image

Schrijfsel Naomi | What’s next?

07.04.2016

Je leest hieronder een schrijfsel van Naomi, illustrator bij Compagnon de route van 2016 tot 2020

“What’s next?” Die vraag stelde één van de juryleden me op mijn doctoraatsverdediging 14 januari. De vraag kwam – na een lang betoog met veel omwegen – toch enigszins onverwacht. Ik moet toegeven, dat ik op dat moment van mijn optreden misschien wel het minst snel mijn antwoord klaar had. Er schoten namelijk allerlei gedachten door mijn hoofd die vroegen om expressie: ‘creatief bezig zijn, naaien, ontwerpen, op reis gaan, tijd voor mezelf nemen, lekker koken, …!’

Hoe sterk de drang ook was om hierop in te gaan, ik besefte al snel dat dit niet het soort antwoord was dat op een doctoraatsverdediging over “sociale steun en sociale cohesie in voorzieningen voor jonge kinderen” verwacht werd. Dus, ik herpakte mezelf, dacht heel intens aan mijn onderzoek en – gaf een zeer zinnig antwoord op de vraag. Uiteraard.

Het was een zeer fijne dag. Het was feest. Het was een einde én begin tegelijk. Met het afronden van dit grote werk van de voorbije vijf jaar, kwam er eindelijk weer ruimte en energie vrij in mezelf. Ruimte en energie om nieuwe projecten volop kans te geven om te ontkiemen, te groeien en te floreren.

Wel ja, ‘nieuw’ is relatief. Zij die me kennen, weten dat Crealis al meerdere jaren mijn ‘droom’ is. Sommigen dachten misschien dat het nooit verder zou komen dan deze droomfase, maar dan kennen ze me niet zo heel goed. In december 2015 nam ik in elk geval de beslissing om vanaf maart (einde van mijn tewerkstelling aan de Universiteit Gent) mijn zelfstandige activiteiten effectief op te starten. Zo gezegd, zo gedaan. 2 maart werd alles getekend bij de notaris. Yes! Het is een kwestie van doelen stellen hé 😉

Ondertussen, nauwelijks 2 maand later, mag ik mezelf huisillustrator noemen van Mens Sana — apetrots, toch wel ja! Verder ben ik zeer enthousiast dat ik mijn onderzoeksresultaten voor een breed publiek bekend kan maken en binnenkort ook een boek daarover zal schrijven en illustreren. Met veel plezier en engagement blijf ik SoF, onze internationale ngo, verder ondersteunen met grafisch en inhoudelijk werk. En tussendoor trek ik er met mijn camera op uit om mensen op hun best in beeld te brengen. Wat een leven!

Laat dat ook een antwoord zijn op uw vraag Sylvie: What’s next? Crealis design!

Met dank aan Caroline Boudry voor de geweldige foto 🙂

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer