Logo Image

September, terug structuur en ja hoor, tijd voor jezelf! Het kan!

23.08.2013

Hoi iedereen,

Barbele vroeg me om jullie tijdens haar verlof te inspireren en motiveren en waar ik dus ook met plezier op in ga. Vandaag  is het dus zover … eindelijk!

Al paar daagjes blijft het in mijn hoofd hangen dat ik jullie dien te trakteren op een po(s)tje inspiratie en telkens kwam er vanalles tussen. Vakantie achter de rug, 100 zaken dienen zich niet achter maar wel door elkaar aan … en dan zeg ik bij mezelf… “oef, wat zal ik blij zijn dat het weer september is om met een nieuwe gestructureerde lei te herbeginnen … terug in ons gewone doen.”

Mijn mama riep niet voor niks, na 2 maanden schoolverlof: “amaai, op 1 september ga ik mijn vlaggen buiten hangen!” Bedoelde ze hiermeer ‘terug naar haar vaste structuur!’ (lees: terug naar haar beetje rust, tijd voor haarzelf)

Dus september, niet alleen school maar ook tijd voor structuur en lees het goed, ja hoor, tijd voor onszelf! 

September komt in zicht en alvast nog aan het nagenieten van de vakantie met al het leuks en … het lekkers?

Laten we eerlijk zijn, neen zeggen tegen die lekkere mojito cocktail, het glaasje bubbels, een bbq-tje hier en bbq-tje daar, dat zien we tijdens de zomermaanden al wat minder zitten.
Vakantie is vakantie! En gelijk heb je, mits je er zelf hebt voor gekozen en hebt van genoten.

Voor velen van ons betekent september niet alleen school maar ook weer structuur.  De ideale gelegenheid om onszelf weer wat regelmaat te gunnen op verschillende vlakken voor een evenwichtig leven: optimaal eten, sporten, slapen, ontspannen, …   Zeg nu zelf, is dit niet de ideale maand om te herstarten en iets waar iedereen naar snakt? Of het nu gezonder eten is, of meer bewegen of iets vroeger naar bed, … wanneer we er eenmaal met begonnen zijn, vragen we ons af waarom het zo lang geduurd heeft om ons leven weer werkelijk in handen te nemen. Het voelt zo heerlijk en maakt ons zoveel vitaler en vrolijker.  We stellen uit tot …. en komen zo dus nooit tot actie.

Tip:  zo is september dus de ideale maand om opnieuw wat tijd te reserveren voor jezelf en jouw gezondheid. Waarom?

Opnieuw investeren in jezelf door aandacht te hebben voor jezelf,  je te verwennen met pure voeding,  je op te laden met  beweging, je tijdig ontspanning te gunnen, …  Voelt heerlijk, op een gezonde manier egoïstisch zijn door tijd voor jezelf in te plannen.  En zo ben je de beste vriend van jouw lichaam en geest en zo kan je pas de beste vriend zijn voor je partner, je kinderen, je vrienden, …

Zin in een uitdaging? Neem alvast even de tijd om een lijstje te maken met de zaken die je graag vanaf september wenst aan te pakken. Wees mild en realistisch voor jezelf en begin alvast met 3 zaken op te schrijven die je werkelijk wenst aan te pakken en rangschik ze volgens prioriteit. En vanaf september ga je ervoor!

Is dit jouw vurigste wens, maar weet je alleen niet hoe of je ziet het alleen niet zitten, wel lees dit mailtje dan zeker tot het einde. Want de oplossing is er, speciaal om jou te helpen jouw wens te realiseren, met garantie van succes!

Als voedings- en gezondheidscoach deel ik dan ook graag even volgende receptjes, ideetjes, tips met jou.

Zo kan je alvast nieuwe inspiratie opdoen om lekker en gezond van start te gaan. Een goede start is alles!

Veel plezier ermee & vitale groetjes,

Jasmine

Zelf ook die intense wens om in september werkelijk van start te gaan om gezonder te leven maar weet je alleen niet hoe of zie je het alleen niet echt zitten omdat je weet door vorige keren dat het jou niet lukte?  Je bent gemotiveerd om er werkelijk voor te gaan? Wel dan steken Mens Sana Health & Consciente samen de handen uit de mouwen om voor jou de oplossing aan te bieden! Jouw vitaliteit en vrolijkheid terugwinnen het kan.

Van succesvol afslanken, tot mindful eten en levennatuureenvoudig leren kokenaan stressbeheersing doenbewust opvoeden, … Neem je leven terug in handen en wij helpen jou graag door er onze extra paar handen aan toe te steken. Samen gaan we ervoor. Zij deden het al en bereikten hun doel!

Ontdek alle activiteiten van Consciente & Mens Sana Health
www.consciente.be/agenda
www.menssanahealth.be/kalender

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer