Logo Image

Succesformule ontdekt!

01.06.2018

Getriggerd door mijn titel? Op zoek naar een wondermiddel? Benieuwd naar mijn succesformule die zeker ook voor jou werkt? Lees dan zeker verder.

Mag ik je nu al ontgoochelen? Ik heb er helemaal geen. Maar ik ben wel benieuwd of je op basis van deze titel hebt doorgeklikt naar deze blog?

Zonder me hiervoor ingeschreven of naar gevraagd te hebben ontvang ik de laatste weken opvallend veel uitnodigingen om bepaalde ‘opleidings’- en ‘belevings’dagen te volgen waarin me gegarandeerd wordt dat mijn leven hierna nooit meer hetzelfde zal zijn (alsof het dat al ooit is geweest 😊). Dat ik mezelf graag zal zien, dat ik succesvol zal zijn, dat ik gelukkig en gezond zal zijn, dat ik de meest intense relaties zal hebben, ….

Ik word aangeschreven als iemand die nood heeft aan een grote shift, als iemand die zichzelf niet graag genoeg ziet, als iemand die hooggevoelig is, als iemand die veel succesvoller kan zijn dan ze nu maar is… Kortom, als iemand die heel veel noden heeft.

Vreemd toch, dat diezelfde ‘uitnodiging’ tegelijkertijd naar honderden, zelfs duizenden mensen gestuurd wordt. Allemaal mensen met dezelfde nood? En ze schrijven me niet één maal aan, maar zelfs tot verschillende keren per dag. Dat ik deze kans niet mag missen. Dat ik er wel eens spijt van zou kunnen hebben. Dat ik niet genoeg lef heb. Dat het mijn allerlaatste kans is. Dat het enkel nu aan een spotprijsje gevolgd kan worden. Dat ze het mij zo gunnen. Dat ze mij er zo graag bij zouden willen. …

Je zou jezelf zowaar een schuldgevoel kunnen aanpraten als je er niet op ingaat. Ik zou zelfs bijna gaan geloven dat ze mij nog zouden betalen om deel te nemen.

En toch heeft dit me wat in de war en zelfs wat uit evenwicht gebracht afgelopen tijd. Het deed me zelfs twijfelen. Moet ik ook meer gaan ‘pushen’ met Compagnon de route? Moet ik ook gaan inspelen en inzetten op pijn, geld en gegarandeerd succes? Moet ik ook keuzes gaan beïnvloeden door te goochelen met kortingen tot bijna 100%? Moet ik ook gaan beweren dat ik dé oplossing heb naar geluk, succes en gezondheid?

Ik zit in een zoekend én vindend proces. Een zoeken in hoe, hoeveel, waar en wanneer naar buiten komen en aanwezig zijn. Een zoeken naar aanwezigheid zonder opdringerigheid en tegelijkertijd een zoeken naar aanwezigheid zonder te grote bescheidenheid. Een zoeken naar evenwicht in geven en ontvangen. Een zoeken naar evenwicht tussen ondernemen en commercialiteit en hierbinnen trouw blijven aan mezelf, aan mijn waarden en integriteit. Een zoeken in naar buiten komen met mijn expertise en ervaring, zonder alwetendheid te verkondigen. Een zoeken in het naar buiten komen met een uniek concept zonder het me toe te eigenen. Een zoeken in wat ondernemersopleidingen voorschrijven en mijn eigen-wijs ondernemerschap. Een zoeken naar de juiste woorden, de taal, de over-brug-ging om te connecteren met de ‘buitenwereld’. Een zoeken in evenwicht tussen proces en resultaat. Een zoeken in het proces als doel op zich met het resultaat als gevolg.

Een zoeken in het evenwicht tussen het DOEN gebeuren en het LATEN gebeuren

In deze periode van zoeken zit ik tegelijkertijd in een periode van ongelooflijk veel vinden. Het vinden van duidelijkheid. Bijna dagelijks gebeurt er iets of voel ik iets wat aanvankelijk vrij ‘banaal’ lijkt, maar dan zeer duidelijke info blijkt te geven.

In dit proces kom ik er ook elke keer opnieuw op uit dat het telkens neerkomt op ‘doelgericht en in vertrouwen in het hier en nu leven vanuit een respect voor jezelf en de ander’. Telkens opnieuw kom ik erop uit dat het echte leven, de echte ontwikkeling zich enkel en alleen in het hier en nu afspeelt. Telkens opnieuw kom ik erop uit dat je je leven niet leeft als je blijft hangen in verleden of wacht op iets of iemand in de toekomst. Telkens opnieuw ervaar ik dat het hier en nu je op elk moment geeft wat je nodig hebt. Dat alles in het hier en nu altijd klopt en veilig is. Dat je in en vanuit het hier en nu jouw toekomst creëert. Het hier en nu. Als ik al een toverformule heb, laat het dan misschien maar deze zijn…

Dat alles waar je van droomt hier en nu al aanwezig is.

En dat het erop neerkomt dat veld van mogelijkheden dat er nu al is aan te spreken. Veld van mogelijkheden… het is de kern van Compagnon de route geworden.

Mogelijkheden staat voor wat mogelijk is in het heden! Hoeveel mensen stellen die mogelijkheden niet telkens uit naar de toekomst of blokkeren ze door het verleden? Terwijl ze er nu gewoon al zijn.

 ‘Ik vertel jullie helemaal niets nieuws. Ik kan je alleen maar herinneren aan wat je eigenlijk al weet’

‘Alles is er al’

‘Hier, vandaag gebeurt er in wezen ‘niets’. De echte groei, de echte genezing, de echte toepassing gebeurt straks, als je hier vertrekt. In het echte leven.’

‘Ik doe helemaal niets van het écht werk. Ik kan hooguit inspireren, motiveren, ‘binnenkomen’, inzichten geven, blokkades vrijmaken, … Maar het échte werk, dat doe je altijd zelf. En veel van dit echte werk gebeurt op een manier ook helemaal vanzelf. Het enige wat hiervoor nodig is, is openheid, overgave en vertrouwen.’

Zinnen die ik mezelf vaak hoor zeggen tijdens opleidingen en begeleidingen. Je leven leven, je mogelijk-heden mogelijk maken, dat doe je zelf. In het leven van alledag, in het onderweg zijn.

Bewust onderweg zijn en jezelf laten verwonderen van de resultaten die hier als vanzelf het gevolg van zijn. Het doel is geen streven op zich. Daar gaat het mij om. Het alledaagse leven bewust leven. Ik haal er al mijn vertrouwen, mijn geluk, mijn voldoening en plezier uit.

Het alledaagse leven, onderweg zijn, plezier, het ligt in kleine dingen… Ik stel je graag Erika voor. Ook Erika is onderweg. En je mag dit vrij letterlijk nemen.  Zo zette ze Les Routiers in de wereld.

Ik kondig hierbij heel graag de première van hun voorstelling ‘ludiek op het levenspad’ aan.

Over bergen en dalen, met mee- of tegenwind, verdwalend of recht op het doel af, trek mee met Les Routiers, ludiek op het levenspad. Met koffers vol herkenbare en licht verteerbare inhoud gaan Les Routiers op tour met een ontwapenende voorstelling die zowel een woonkamer- als een zaalpubliek, jong als oud, tegelijk amuseert en inspireert. Erika’s ogenschijnlijk naïeve liedteksten, babbels en acts  blijven als reminders in het hoofd hangen.

Zin in een namiddag diepgang op lichtvoetige wijze? Nog op zoek naar een origineel vaderdagscadeau? Welkom op zondag 10 in Van Belleghemdreef 19 te Marke van 15u – 16u30, met mogelijkheid tot napraten nadien.

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (4)

 • Liesbeth Helsen says:

  Ik ben weeral blij met het lezen van je blog.Ik sta voor een loopbaan verandering en dat maakt me blij en bang tegelijk.Ik vraag me het ene moment af of ik wel genoeg mijn best doe en het andere moment of ik wel rustig genoeg ben om te zien wat er voor er voor mijn neus ligt.”wanneer ga je op je yoga mat zitten en wanneer kom je eraf?”Ook al WEET ik diep van binnen dat alles wat ik nodig heb op het juiste moment in tijd en ruimte aanwezig is,toch voel ik onrust.Mijn verstand jaagt me als het ware op en laat een angstig gevoel naar bovenkomen.Doe ik wel genoeg mijn best,want ik heb tegen mezelf altíjd gezegd dat ik MOEITE voor iets MOEST doen.Van deze woorden wordt ik al moe!MOEITELOOS ,MET GEMAK,IN RUST EN KALMTE klinken vaak nog bijna als iets zondig.Gek toch he!?Wat ik al wel weet is dat je niets moet en ook niet moet afzien om er te komen in het leven.Om dit te weten te komen heb ik WEL wat afgezien,zo werkt het blijkbaar,je krijgt wat je denkt.Ik heb een affirmatie die ik al langer zeg maar ik ga ze nog met méér overtuiging zeggen,voelen ruiken proeven

  • Liesbeth Helsen says:

   Dit is de affirmatie.”Met vreugde en gemak beweeg ik me voorwaarts in het leven,mijn begrip is helder.Mijn weg is verlicht en soepel beweeg ik me op mijn pad.Ik kies ervoor om voorwaarts te gaan met liefde in mijn hart.Alles is nu goed in mijn hart.”Klinkt het naïef?Maakt me niet uit,voor mij klinkt het goed en ik wordt er vrolijk van.💋😆

  • Barbele says:

   Dank voor dit delen Liesbeth. En inderdaad: het werd er zo ingepompt dat er van alles MOET en de één is hier gevoeliger voor dan de ander. Ik geef je nog graag deze mee: Wanneer je je ont-doet van al je moeten ont-moet je jezelf, kom je tegemoet aan jezelf en ook nog: Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar gaan zoals het gaat. 🙂

   • Liesbeth Helsen says:

    Dank je voor je reactie ,ik geloof dat we het over hetzelfde hebben.Wat ik je nog graag laat weten is dat ik me ook van de wijs laat brengen.Ik vraag vaak hulp voor ik ga slapen en krijg dan soms antwoord in een droom.Dit was zo vorige week ,ik vroeg me af of ik naar die beroemde “onder je kont schop”workshop zou gaan.Met alle respect voor dit soort van naar buiten brengen van iets ,maar niet zo voor mij.Ik droomde dat er een zwarte vogel tegen mijn hoofd vloog en was op slag wakker.Wat zag ik niet!Meestal iets dat recht onder mijn neus ligt!Ik geloof dat ik het nu wel weet!Bij je vraag wanneer gaat het werk me nu iets opleveren(van een vorige blog)kreeg ik daarstraks een inzicht voor mezelf.Ik zeg steeds dat innerlijke rijkdom het belangrijkste is en dat geloof ik ook,maar laat ik er in het vervolg aan toevoegen dat een welvarend leven mij ook toekomt.Voor mij belangrijk is dat ik geloof dat ik het verdien en het waard ben.Nee,dat ik weet dat ik het waard ben en klaar om het te ontvangen.We varen toch wel,met golven en baren!😕😆💋

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer