[Logo] cdr_jouw-kompas-voor-onderweg_fg-compass_bg-heart

Terug wat stil …

20.05.2021

Ik ben terug wat stil …

Stilte … Wat is dat en hoe omschrijf je dat? …

Stilte gaat niet over de afwezigheid van geluid. Stilte is ook niet het tegenovergestelde van geluid. Ik kan perfect stil zijn te midden van geluid en druk gedoe. Ik kan perfect stil zijn te midden van de chaos in de wereld. Stilte helpt me uit de valkuil en roes van afleiding te blijven. Stilte helpt me de essentie te blijven zien en erbij te blijven. Stilte helpt me wakker en helder te ZIJN te midden de waanzin en chaos die gaande is.

Stilte gaat ook niet over het afwezig zijn van iets. Het maakt me net aanwezig in alles. Dit ‘zijn-zonder-meer’ is alles en omvat alles.

Ik ervaar stilte als een helder besef van ZIJN. In de stilte maak ik contact met een innerlijk gevoel van weten. Het is een besef van ruimte, helderheid en vrijheid. Het is een bewustzijnstoestand. In de innerlijke stilte leeft mijn ‘WETEN’. Contact met dat stille, oordeelloze weten ervaar ik als cruciaal momenteel.

Ik ga op reis in de stilte. Ik ga nergens heen. Ik kom gewoon helemaal bij mezelf terecht. In de stilte kom ik thuis in en bij mezelf.

Stilte laat zich niet zomaar omschrijven. Stilte laat zich niet pakken, verpakken of inpakken. Stilte dringt zich niet op en laat zich niet censureren. Stilte verbiedt niets en gebiedt niets. Stilte bevestigt niet en oordeelt niet. Stilte grijpt niet in en stuurt niet bij.

De stilte zegt me niets. Stilte geeft me de ruimte waarin ik vanuit en tot mezelf kan spreken vanuit dat innerlijke weten.

Ligt in de wijsheid van stilte niet de sleutel die we nodig hebben?

Stilte doet niets en doet daarom alles.

Stilte zegt niets en zegt daarom alles.

Stilte leeft en laat leven.

Stilte IS gewoon.

Stilte-groet,

Barbele

In stilte uitkijkend naar schone vooruitzichten

Juni-juli 2021 | Luchtroute | nog 2 plaatsen

September 2021 | Vaarroute | nog 3 plaatsen

Facebook Logo Logo ImageBedenksels (7)

 • furosemide dosage says:

  Propecia Farmacocinetica

 • Priligy says:

  Amoxil Dosage For Children

 • Phliij says:

  cytotec cost in south africa – cytotec online in south africa buy cytotec online

 • lekunduff says:

  https://buyplaquenilcv.com/ – hydroxychloroquine buy online usa

 • Toma says:

  Dat heb je weeral mooi gezegd.
  Ik voel ook regelmatig de nood om te verstillen, idd extra belangrijk in deze tijd.
  Enfin, herkenbaar dus.

 • Lees meer

  Lees meer

  11.09.2021

  De kracht van het onverwachte

  Vrijdag 20 augustus. Start van mijn opleiding tot Intermittend Living Coach. Ik heb net vijf weken

  Lees meer

  Lees meer

  18.08.2021

  Mag ik gewoon mens zijn?

  ‘Het zijn echt wel precies altijd de wappies die met doodsbedreigingen afkomen. De Hitler reducti

  Lees meer

  Lees meer

  21.07.2021

  Waarheid in een breder kader

  Ik ervaar deze periode als een heel heftige periode als het gaat over wat er op het 'wereldtoneel'

  Lees meer

  Lees meer