Logo Image

Tijd voor een terugblik in de tijd?

24.06.2022

Heb jij ook het gevoel dat de tijd zo snel gaat? Dat een dag zo snel voorbij is? Naar het schijnt gaat de tijd ook werkelijk sneller. Dit echter terzijde 😉. Hoewel het sneller gaan van de tijd een zeer interessant gegeven is om op in te gaan, is dit nu niet het doel van dit schrijven. Het is enkel de aanleiding omdat ik de afgelopen tijd wel vaker ervaar hoe waardevol het voor me is af en toe eens terug te gaan in de tijd of althans eens stil te staan bij de voorbije tijd.

Zo kwam Gina De Groote, bezielster van het magazine Change en intussen het platform ‘we are the change’ mij enkele maanden geleden interviewen. We keken terug op de ‘change-momenten’ op mijn weg. Ik bekeek het interview nog eens opnieuw en merk dat het mij goed doet om af en toe eens terug te kijken naar mijn afgelegde weg. Zeker wanneer ik, zoals afgelopen weken, druk bezig ben en soms een gevoel aan ‘tekort aan (klok)tijd’ ervaar.

Wanneer ik zo eens terugkijk sta ik eigenlijk vaak versteld van mijn weg. Van waar ik afgelopen 10 jaar door ben gegaan, van wat ik afgelopen 10 jaar heb geleerd, van wat ik afgelopen 10 jaar heb gerealiseerd en neergezet, van wie ik afgelopen 10 jaar ben geworden: steeds meer puur mezelf.

Ik sta vooral voor vooruit kijken en niet onnodig in het verleden blijven hangen, maar zo af en toe eens stilstaan bij welke weg je al hebt afgelegd voelt heel waardevol en zinvol aan en geeft nog meer betekenis aan en zin in waar ik in het moment mee bezig ben.

Heb je er zelf al eens aan gedacht om je eens te (laten) interviewen? Door een vriend, vriendin, partner, collega, je kind(eren),
 of misschien gewoon jezelf interviewen? Zo eens stilstaan bij je change-momenten, bij wie of wat een grote invloed heeft gehad in je leven
 Absoluut een aanrader. En in het geval je jezelf interviewt: spreek luidop tegen jezelf. Het jezelf horen zeggen is een heel andere ervaring dan het in jezelf denken.

Of vind je dat tijdsverlies? Heb je er geen tijd voor?;) Kijk je liever niet meer terug? Voel je er weerstand of angst op? 
. In deze gevallen lijkt het me een nog grotere aanrader het net wel eens te doen.

Voor zich graag laat inspireren door mijn weg, mijn verhaal, mijn inzichten en keuzes op mijn change-momenten, deel ik hieronder de link naar het interview (duurt ongeveer 35 minuten en daar komt heel wat in aan bod ;))

Het aanmaken van mijn changer pagina stelde ik lang uit. Afgelopen weekend maakte ik er eindelijk tijd voor en ook hier voelde ik hoe goed het me deed zo eens alles op een rijtje te zetten. Ik was, ja nogmaals, terug onder de indruk van wat een mens zoal kan realiseren op enkele jaren tijd. Zonder in overdrive of in forceren te gaan. Het zo eens neerschrijven brengt me onmiddellijk in een rust op een moment dat ik wat onrust ervaar door heel wat nog af te vinken to do’s (die tegelijk stuk voor stuk dingen zijn die ik wil en waar ik voor kies).

Vraag je je af wat ik intussen zoal gecreëerd heb en aanbied met Compagnon de route? Je vindt het hier allemaal op een rijtje:)

Aangezien steeds meer mensen me vragen wat wegwijs te brengen in die routekaart zal ik hier binnenkort eens een video rond maken.

Ook al voel ik veel rust en veel vrijheid, toch is mijn weg een heel levendige weg. En telkens ik denk ‘nu ben ik er voor een tijdje, nu is het eventjes genoeg, nu gaan we eerst de ‘vruchten plukken’, is daar weer iets nieuws. Een nieuwe uitnodiging of uitdaging. Meestal helemaal niet gepland en al zeker niet bedacht. Zo is het ook gegaan met mijn levende weg die ik samen met iele in de wereld zet. Het is geen klein project. Laat me zeggen dat ik het nogal onderschat heb wat er allemaal bij komt kijken (ik bespaar je deze opsomming 😊). En maar goed ook (dat ik het onderschat heb), anders was ik er misschien niet aan begonnen. Onderschatten is iets wat ik al heel vaak gedaan heb op mijn levendige pad, en achteraf bekeken ben ik daar ook altijd blij om geweest…

Ik ben afgelopen maanden dus al heel veel bezig geweest met mijn levende weg en afgelopen weken ben ik bijna uitsluitend hiermee bezig.

Toen het enkele weken geleden heel concreet werd onder de vorm van de eerste bestellingen in voorverkoop die binnen kwamen, heb ik wat stress en onrust ervaren. Ik had even een ‘nu-kunnen-we-niet-meer-terug-gevoel’ en het idee van alle sets het komende jaar allemaal af te ‘moeten’ hebben, beklemde me plots. Het voelde plots als een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van iedereen die nu al het vertrouwen gaf onder de vorm van bestelling van Ă©Ă©n of meerdere sets. Ook de grote investering (website, vormgever, zakjes, kaarten, boekjes, schriftjes, draagtassen, stylo’s
), waar ook wij niet gespaard zijn van grote prijsstijgingen, kunnen wel eens onrust brengen. Even stond ons project zelfs helemaal on hold omwille van die grote prijsstijgingen.

Ik ben dan ook ontzettend blij dat de eerste mijn-levende-weg-schriftjes, hartleidingen, en kaartensets (soevereiniteit, economie & financieel en opvoeding & onderwijs)  er intussen in fysieke vorm zijn. Het is nu nog wachten – ja ook hier bevoorradingsproblemen- op de zakjes om de kaartjes in te steken en dan kunnen de eerste sets de deur uit.

We zullen onze eerste drie sets dus wellicht midden juli kunnen versturen.

Een heel oprechte en warme dank aan Iedereen die reeds Ă©Ă©n of meerdere sets aankocht in voorverkoop. Jullie helpen dit project mee mogelijk maken. Dankjewel!

Wij hebben het doel om de komende tijd minstens 1 set per maand af te werken. We houden wie de sets reeds aankocht op de hoogte. 12 sets, dat zijn er wel wat en weet je wat 
 het zijn er al 14 geworden intussen. Tja, ook ‘mijn levende weg’ blijkt heel levend(ig) te zijn. 
We merkten tijdens het uitwerken van de sets dat we nog twee thema’s misten. Namelijk het thema geboorte & sterven waarin je jouw weg gaat van eindig naar oneindig en het thema werk & leven om jouw weg van overleven naar leven te gaan. Twee thema’s waar ik heel blij mee ben en ook heel veel van mezelf in zal kunnen leggen. Dus nog 11 kits te gaan. Je zal er dus nog wel wat van zien passeren 😊.

Voor wie de volledige set reeds heeft aangekocht (of nog aankoopt t.e.m. zondag 26 juni) hebben we heel fijn nieuws: jullie krijgen de twee extra sets er zonder meerkost bij. Je mag dus 14 kaartensets verwachten in plaats van 12. Vanuit waardering voor jullie vertrouwen en zo sterk bijdragen aan het mogelijk maken van dit mooie project.

Opmerking: op de laadzone zal je deze informatie niet zien staan. Wij houden bij wie de volledige set heeft gekocht voor maandag 27 juni en al deze mensen krijgen de 14 sets.

Wie de volledige set in voorverkoop aankoopt na zondag 26 juni, kan hiervoor 12 van de 14 sets kiezen.

Ik zet ze hier nog eens allemaal op een rijtje. 14 domeinen waar je een levende of levendige shift kan maken.

Eén of meerdere sets aankopen in voorverkoop kan via deze link.

Gezien de twee extra thema’s die nog maar net op de webshop staan, de latere levering van de zakjes en onduidelijkheid die er bij verschillende mensen heerst, verlengen we de voorverkoopperiode tot eind juli.

We stellen vast dat er voor sommigen nog onduidelijkheid is betreffende de kits zelf, de (voor)verkoop en de levering.

We verzamelen de vragen en onduidelijkheden en maken er werk van om duidelijkheid in de onduidelijkheid te brengen. Heb je ook nog een vraag hieromtrent? Stel ze dan gerust via een reply op deze mail. De duidelijkheid mag je ten laatste 10 juli verwachten. Eerst is er nog onze eerste workshop rond soevereiniteit volgende dinsdag en 1 juli start de zomerroute. Veel prioriteiten samen dus momenteel.

Waar sommigen ook wel wat meer duidelijkheid over willen is over iele. Wie is iele, 
met wie ik mijn levende weg in de wereld zet, eigenlijk? Wel ook iele is onder andere een changer en Gina is haar ook gaan interviewen over wat ze zoal doet en wat de change-momenten in haar leven waren.

Haar warm aanbevolen interview kan je hieronder bekijken en dan weet je ineens al heel wat over haar en ben je hier bovenop wellicht heel sterk geĂŻnspireerd
😊

Zo, ik sluit dit schrijven -die ergens nog niet helemaal niet af – voelt, nu af. Ook dat kan af en toe oke zijn.

Levend(ig)e onderweggroet,

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer