Logo Image

Toeval die ons niet zomaar toevalt

05.10.2021

Afgelopen maanden ervaar ik echt als magische maanden. Maanden waarin Youni (alias het universum 😉) nog nooit zo duidelijk en helder met mij gecommuniceerd heeft. Wie mij volgt op sociale media, heeft er al één en ander van zien passeren. Omdat al die losse ervaringen een enorm krachtig geheel vormen, zet ik ze via deze blog graag nog eens op een rijtje. Voor mezelf als verankering, voor jou, beste lezer, mogelijks ter herkenning, inspiratie, inzicht, … Nooit eerder ontving ik zo’n heldere en duidelijke signalen, vooral onder de vorm van zaken die mijn aandacht trekken of zich duidelijk aan me tonen. Zo trokken tijdens de maanden juni en juli vooral vleermuizen mijn aandacht. Elke avond vlogen ze rond mij toen ik aan de vijver zat. In ons huis in Frankrijk zit er een hele vleermuizenfamilie onder het dak. En toen ik er met de luchtroute-deelnemers overnachtte hebben we een uitgeput vleermuisje er bovenop geholpen. Klik op de foto om het vleermuisje terug ‘tot leven’ te zien komen. Vleermuizen kwamen in woord, beeld en geluid. Ze vielen me ook op in boeken, tijdschriften, (reclame)borden langs de weg…. Toen ik me er bewust van werd dat de vleermuis zich toch wel heel erg aan me toonde, zocht ik de betekenis ervan op in mijn dierenkaartenset. De Vleermuis is het dier van het donker, van loslaten, van dood die naar hergeboorte leidt. De vleermuis ziet wat onzichtbaar is bij daglicht. De vleermuis toont zich wanneer een hoofdstuk eindigt, het is het sluiten van een door. Het moedigt ons ook aan om door te gaan. Tijdens die maanden kwam veel ‘donkere’ informatie naar me toe. Ik las veel over wat er achter de schermen van het wereldtoneel gaande is. Informatie die ik enkel tot me neem vanuit rust, stabiliteit en vertrouwen. Vertrouwen ook dat dit ook vanuit de donkerte ‘aan het licht’ zal komen. Wanneer het klopt. Ik heb alle vertrouwen in de timing van het universum. Die is gewoonweg geniaal 😉 Ik vind het altijd zo treffend hoe de betekenis van iets altijd zo hard klopt in waar ik op dat moment mee bezig ben. En daar waar ik mee bezig ben heeft op zijn beurt te maken met wat er in de wereld bezig in. Ook de luchtroute heb ik ervaren als een heel bijzondere week. Naast magische creatie en manifestatie was het ook een week waar het donkere in de wereld om zijn plek vroeg.  Iele, één van de deelnemers scheen er een heel scherp licht op. Ik was vooraf best wel wat ongerust over de bijzondere mix aan deelnemers en de mogelijks ook diverse kijk en keuzes binnen wat gaande is in de wereld. Wat zou die toch wel heel verscheiden mix geven? Van de deelneemster waar ik het meest ‘schrik’ van had of ze wel ging ‘matchen’ met de groep (ook zij was hier niet gerust in) en of ze vanuit haar rationele persoonlijkheid wel voldoende zou  openstaan voor de -toch niet zo tastbare – inhouden, mocht ik nadien deze woorden ontvangen. Zoals je me kent hoef ik geen bladzijden vol te schrijven om te getuigen wat de luchtroute voor mij heeft betekend. Het is voor mij het allergrootste cadeau ooit, dat ik heb gegeven (aan mezelf) en ten volle heb ontvangen (voor mezelf). De geruststelling dat ALLES ALTIJD KLOPT is een zegen.  Een gevoel dat ik nooit meer wil en zal loslaten. De boodschap aan al wie dit overweegt is : heb VERTROUWEN in Barbele, ga in VOLLE OVERGAVE en wees bereid om RIJKELIJK TE ONTVANGEN er zal een INSPIRENDE NIEUWE WERELD voor jou opengaan. ’t KLOPT! Was dan ook het rode draad thema van de week. Zowel het donkere als het lichte. Ik maakte onderstaande story op instagram over de luchtroute. Ik deel het hier voor wie ervoor kiest om sociale media links te laten liggen (groot gelijk trouwens 😉 ). Klik op foto om het filmpje te openen. Terug naar de ‘tekens van het universum’. In augustus en september trokken libellen allerhande constant mijn aandacht. Op een bepaalde dag bleef een libelle de hele namiddag in mijn buurt. Ik ging dus op zoek naar de symboliek van de libelle De libelle staat voor het Licht, de illusie van de mind en herinnert er ons aan om de mind tot rust te brengen zodat het licht van wijsheid erdoor kan schijnen. Alweer heel toepasselijk voor hoe ik de periode augustus-september heb ervaren! Toen ik hierover een story postte op instagram ontving ik verschillende reacties van mensen die me schreven dat de libelles ook hen zo sterk opvielen. Van vleermuis naar lilbelle Van meester van het donker naar meester van het Licht We maken zo’n ongelooflijke transformatie door. Ook al zien, voelen, weten velen het (nog) niet in de feiten. Een transformatie van donker (controle, macht, angst) naar Licht (loslaten, vrijheid, vertrouwen). Ook al zien we in de ‘feiten’ of de ‘realiteit’ momenteel vooral de manifestatie van het ‘donker’ en gaat het mogelijks nog héél donker worden, weet dat ook het licht er is, ook al zie je de manifestatie ervan (nog) niet. Ik had het bovenstaande nog maar net gedeeld en de vlinders begonnen me op te vallen. Niet één vlinder, maar vlinders met hopen! Vlinders staan voor grote veranderingen, transitie en diepe transformatie. En alweer deelden vele mensen me dat het ook hen zo opviel. Vorige week trok ik een weekje naar Frankrijk. De laatste drie dagen waren ook Aline en Iele er voor creatiedagen. En alweer was er zoveel magie. Ik maakte onderstaand verhaal over mijn week aldaar. Voor wie er graag even de tijd voor neemt om mee te genieten en een nog een heel grote portie magie en inzicht weet te verteren 😉 Na de vleermuizen, libelles en vlinders is het nu duidelijk de tijd van de regenboog. Wie tot het einde van de video heeft gekeken zag welke bijzonder ontdekking ik deed op een zelfgenaaide rugzak die mijn moeder me 21 jaar geleden gaf op de dag dat ik huwde met Paul… Alsof ze toen ingetuned was op de toekomst die ik zou creëren. Ik was er zwaar van onder de indruk en ben het nog steeds. Ook van de symboliek van de regenboog en hoe sterk ik dit mag ervaren in mijn leven. Ik rond dit schrijven af met de afronding van de luchtroute afgelopen zondag. Ook toen bleven de regenbogen zich aan me tonen. Ook al was er zon noch regen te zien…. Via de weerspiegeling van het licht in de lichtkoepel verscheen een regenboog. Ook al is er een uitleg voor, ik was danig onder de indruk. Ik transformeerde zowaar zelf even in een regenboog 😉 Tijdens deze ‘successen-vieren-samenkomst’ kregen we allemaal een bijzonder cadeau van Katrien.  Ik mocht dit beeld en deze woorden ontvangen. Ik ervaarde dit kaartje mogen ontvangen als héél betekenisvol. Het beeld van de vleermuis en de libelle en woorden waar ik heel erg mee resoneer en zowaar mijn missie kernachtig weergeven. Vleermuis en Libelle Licht en donker Yin en yang Teen en tander We worden momenteel allemaal uitgenodigd, en dus vaak ook uitgedaagd, om licht en donker te verbinden, yin en yang te integreren door eerst en vooral het één en het ander te herkennen, erkennen en accepteren … in onszelf en in de wereld. De route self, die (wellicht niet toevallig 😊) doorgaat op 18 oktober staat helemaal in het teken hiervan. Het is de sleutelroute binnen compagnon de route. De route waar alle andere routes aan vast hangen. De route die ik ook het liefst van al geef. Elk jaar vanuit een nog diepere laag in mezelf. Als je ooit eens een route zou willen volgen, dan raad ik je deze aan 😉 Naast de route self staat in in 2021 ook nog de eerste editie van de herfstroute op de agenda. Ik geniet van de voorbereiding van de allereerste seizoensroutes. De natuurelementen aarde, water, lucht en vuur zijn hier ook een sterke inspiratiebron. Ik kwam laatst tot het heel heldere inzicht dat de aarde (staat voor het fysieke), het water (staat voor het emotionele) en de lucht (staat voor de mind) heel erg vervuild zijn. Zowel in de mens als op de aarde. Maar ik kwam ook tot het inzicht dat vuur, wat staat voor je ziel, niet vervuild kan worden. Vuur kan enkel gedoofd worden. Je pure essentie, jouw ziel, jouw vuur kan door niets of niemand vervuild worden. Het kan enkel gedoofd worden. Tijd om dat vuur in jou terug aan te wakkeren, zuurstof te geven? Ik ben hierbij graag jouw compagnon de route. En ik ben ook wel benieuwd of de niet toevallige toevalligheden ook zo zicht-, hoor- en voelbaar aanwezig zijn in jouw leven? Warme, vurige regenbooggroet 😉 Barbele Niet toevallige vooruitzichten Maandag 18 oktober |Route self | 9u30-18u Wie de route SELF reeds heeft gevolgd heeft en dit opnieuw wil volgen, kan hier een keer-e-keer-were-ticket boeken. 11-15 november | Herfstroute | Morvan (Frankrijk) | Lanceerprijs: 990 (663 euro via KMO Portefeuille) | Nog 2 plaatsen Meer info over de route Self vind je hier Meer info over de seizoensroutes vind je hier Benieuwd naar de nieuwe locatie En Route in de Morvan? Klik hier.

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (1)

 • iele steen says:

  Met Barbele als schitterende compagnon de route kan je de magie van het leven ontdekken, proeven, ruiken, horen, voelen, dromen… écht ervaren. Gun het jezelf, je zult jezelf dankbaar zijn.

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer