Logo Image

Vakantie maken van werk

18.06.2023

Vorige week kwam er een examenperiode-reflectie in me op…

Ik vond het als jongere heel moeilijk om vele inhouden uit mijn humaniora-loopbaan ‘vast te houden’. Examenperiodes waren voor mij dan ook heel stresserend.

Nu denk ik het te begrijpen… Ik kon heel veel dingen niet ‘vasthouden’ omdat mijn onderbewuste wist dat dat wat aan-geleerd werd ofwel niet klopte ofwel niet relevant was voor waarom ik hier ben. Mijn ‘systeem’ gaf me toen al aan dat het niet zomaar alles aanneemt en al zeker geen dingen die niet kloppen en dat dingen proberen ‘vasthouden’ die niet bij mijn natuur passen heel lastig en stresserend is.

Wie heeft het trouwens ooit in zijn of haar hoofd gehaald dat we onze kinderen dingen moeten aan-leren? Of dat we onszelf dingen zouden moeten aan-leren? Klinkt heel onnatuurlijk. Wie heeft er al eens geprobeerd om een boom of water of … iets aan te leren? Ik denk niet dat het zou ‘pakken’ en en zeker niet zou blijven plakken 😉

Fascinerend hoe de natuur bij zijn natuur blijft en hoe makkelijk de mens van zijn natuur afwijkt, of er ‘uit getrokken wordt’….

Intussen ben ik dus maar een ‘professional’ geworden in onjuiste en onnodige dingen afleren. Afleer-examens zitten echter nog niet in mijn aanbod 😉

Afgelopen week vertoefde ik in de Morvan en heb er heel ontspannende en tegelijk heel productieve dagen gehad. ‘Vakantie maken van werk noem ik dat 🙂

Ik werkte er vaak tot na middernacht. Zat ik een sterke flow en zo was ik ook wat ‘solidair’ met mijn kinderen die thuis in de examens zitten. Niet dat ze dat voelden of verwachtten 🙂 . En wees gerust, mijn man was voltijds bij hen ;-). Onze kinderen aarden op een manier beter in het onderwijs(systeem) dan ik het deed, of ze kunnen veel beter met de druk om dan ik toen. Het is hier best wel gezellig in zo’n periodes, zo allemaal samen studeren. Het werkt goed zo voor hen. Niemand die op zijn of haar eigen kamer studeert.

Maar intussen zijn ze, wellicht samen met heel velen, aan het uitkijken naar de vakantie. Het wordt veel en lang, zeker voor de oudste twee die al wekenlang in de blok- en examenperiode zitten.

En het is warm…

Mama, is dat voor jou eigenlijk veel verschil werken of vakantie?’ vroeg onze jongste dochter Annabel me daarnet .

Nee, eigenlijk niet’ zeg ik haar. Het is wel wat anders, maar ik heb inderdaad vakantie gemaakt van mijn werk. En dat ziet ze.

Vakantie maken van werk. En werk maken van vakantie.

In de examens dan nog 😉

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer

08.02.2024

De boeken neergelegd

Ik zit in een periode waarin ik heel veel aan het afronden, afsluiten en loslaten ben. Van hieruit

Lees meer

Lees meer