Logo Image

Van stress naar rust en energie? Het kan!

27.08.2014

Binnenkort start school terug… Er zullen weer veel lessen gegeven en geleerd worden en weer veel testen volgen. Is het in het leven niet omgekeerd? Komen daar niet eerst de testen? Leren we hieruit ook de lessen, de échte lessen? Bestaat daar ook een opleiding voor? Ja! Mens Sana staat hiervoor en ook hier starten de thema-avonden terug in september en worden de totaaltrajecten vanaf oktober opgestart.

Isabel volgde het piloottraject ‘stressvrij worden, zijn en blijven’ en deelt haar ervaring.

Dank je wel Isabel voor deze getuigenis. Dank ook aan jou en de andere deelnemers voor het vertrouwen dat jullie in mij hadden. Jullie gaven me de kans om dit traject te ontwikkelen. Van hieruit blijf ik het steeds verder optimaliseren.

Triggert het ook jou? Is je interesse gewekt? Je bent geheel vrijblijvend welkom op de thema avond ‘geen stress, wel energie’ op donderdag 11 september om 19u30

https://www.menssanahealth.be/events/stressvrij-worden-zijn-en-blijven/

 

Hartelijke groet,

Barbele

 

Getuigenis Isabel

Begin dit jaar ben ik in een diepe burn-out verzeild geraakt. Tal van grote zorgen en problemen van allerlei aard, een (v)echtscheiding, 3 pubers alleen moeten opvoeden,… het heeft allemaal geleid tot extreme slapeloosheid en uiteindelijk was ik nergens meer tegen bestand, kortom: volledig ‘opgebrand’. Ik had ook zeer slechte bloedwaarden, een bijnieruitputting en problemen met de schildklier. De dokter verklaarde me volledig werkonbekwaam, verplichtte met voor een lange periode tot platte rust en schreef me meteen antidepressiva voor, want zonder zou ik het niet halen, meende hij.

Aangezien ik totaal geen depressief type ben, wou ik die pillen niet innemen en hoopte ik maar te kunnen genezen met veel rusten en een reeks voedingssupplementen.

Helaas, een maand later was ik er nog erger aan toe.

Toen heb ik Barbele leren kennen. En echt, zij is zonder overdrijven mijn grote ‘redding’ geweest. Na een intakegesprek heb ik de voordracht bijgewoond ‘Geen stress, wel energie’ en ik trok al grote ogen open. De stress had me als het ware volledig ‘kapot gevreten’ en ik was vastbesloten om daar nu eindelijk iets aan te doen. Barbele gaf uitleg over het totaaltraject ‘stressvrij worden en blijven’ en mijn vader, die eveneens op die voordracht aanwezig was, zei meteen: ‘Isabel, dit is nu echt iets voor jou, dit moét je volgen!’

Ik twijfelde eerst nog wat ivm de PRIJS die ik hiervoor moest betalen, maar ik ben ervoor gegaan. Ik beschouwde het als een waardevol ‘cadeau’ voor mezelf, een prachtige investering in mijn eigen gezondheid.

Ondertussen zijn we een 5-tal maand verder, ik heb de trainingssessies met veel succes gevolgd en ik kan met geen woorden beschrijven wat voor een positief en helend effect deze op mij hebben gehad. Barbele heeft mij en ons groepje op een zeer efficiënte manier begeleid en geholpen. Alles gebeurde zo spontaan, zo ongedwongen in een heel ontspannen sfeer.

Ik moet toegeven dat ik aanvankelijk niet zo ‘gebrand’ was om dit in groep te volgen, maar algauw bleek deze gedachte onterecht. Integendeel zelfs, want nu kan ik zelfs zeggen dat ik uit ons groepje heel veel ‘kracht’ heb geput, we waren allen een extra stimulans voor elkaar.

Niet iedereen was er even erg aan toe als ik, maar op een of andere manier waren we allen behoorlijk onderhevig aan stress. Ik zou dit totaaltraject aan iedereen willen aanbevelen, ook al ervaar je die stress niet meteen. Stress is vaak heel onbewust aanwezig!

Mijn dokter kon zijn ogen niet geloven: halverwege de trainingssessies – dit was pas 3 maand later- waren mijn bloedwaarden terug volledig in evenwicht, mijn bijnieruitputting was verdwenen, de schildklier en hormonen werkten terug volledig zoals het hoort. En dit alles zonder de opgelegde antidepressiva. Ik ben dan ook vrij snel terug aan het werk gegaan, maar met een compleet andere ingesteldheid, alles wat ik tijdens de voorbije traingingssessies heb geleerd, pas ik nog dagelijks toe en dit zal zo blijven. Het voelt aan als een innerlijke bagage die ik voor altijd bij me draag, ik kan niet meer zonder. De zorgen en problemen in mijn leven zijn er nog steeds, maar ik heb er leren mee omgaan en ondanks alles geniet ik terug op een rustige en ontspannen manier van de vele kleine dingen in het dagelijks leven.

Een welgemeende dank, Barbele!!

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer