Logo Image

Verwachtingen

11.02.2015

Het gaat goed met Mens Sana. Na jaren van zaadjes planten, naar buiten komen, vallen en opstaan, groeien en ontwikkelen is er een soort basisvertrouwen opgebouwd. En dat loont. Mijn agenda zit volgepland. Consulten, behandelingen, totaaltrajecten, opleiding, voorbereidend werk,… zeer afwisselend en boeiend werk dat mij heel veel voldoening schenkt.

Wat ik echter ook ervaar is dat dit alles verwachtingen schept. De mond aan mond reclame is essentieel voor mij,… maar het schept ook verwachtingen. Mensen raken inderdaad van klachten af, zowel fysieke, emotionele als mentale. Spierpijn, hoofdpijn, angsten, depressieve gevoelens, aambeien, zweten, …. zelfs slaapwandelen.

Ik werk echter niet op symptomen, wel op de mens! Ik ben geen dokter en ik stel ook geen diagnoses.  Tussen een oorzaak en een symptoom staat de mens. De mens met zijn denken, voelen en handelen.  De mens heeft een grote invloed op het al dan niet tot uiting komen van een symptoom. Een ‘oorzaak’ leidt bij de ene mens tot een symptoom en bij de andere mens niet.  ‘Oorzaken’ zijn heel ruim en kunnen gaan van een griepvirus, tot een zware ‘werk-gezin’ combinatie, relationele problemen, files,…. Zo leidt een file bij de ene persoon tot frustratie en bij de andere niet. Zo leidt een korte nachtrust bij de ene mens tot vermoeidheid en bij de andere niet,….

Ik werk dus met de mens en niet op symptomen of diagnoses. Door te werken met de mens  kunnen symptomen veranderen of verdwijnen omdat de mens anders omgaat met de oorzaken.

Het échte werk gebeurt ook niet door mij. Het echte werk gebeurt door de mens|het lichaam zelf. Ik kan inzicht geven, inspireren, motiveren, raken, lichamelijke blokkades vrijmaken, het lichaam aanzetten tot,… een mens weer in zijn kracht zetten en het zelfgenezend vermogen zijn werk laten doen.

Sommige mensen die het totaaltraject ‘op weg naar rust’ ‘(vroeger: ‘van stress naar energie’) gevolgd hebben ‘stralen’ weer helemaal. Hun omgeving ziet dit en wekt hun interesse. Sommigen volgen van hieruit ook het traject, mét hoge verwachtingen. Verwachtingen zijn ‘gevaarlijk’, ze leiden heel vaak tot ontgoocheling. Hoewel ik dit tot hiertoe nog niet heb ervaren van klanten, wijs ik er toch graag op. Onze stress, onze ontgoocheling,… komt niet vanuit de gebeurtenissen op zich, maar vanuit de verwachtingen die je eraan gekoppeld hebt. Het leven heeft elk van ons heel wat te bieden. Het komt erop neer in het NU te leven en de ‘wetten van het leven’ te leren begrijpen en toepassen. Het gaat erom in jouw proces te staan, ‘op je pad’ te komen en dat wil daarvoor niet zeggen dat dat altijd de gemakkelijkste weg is. Sowieso wel de meest vervullende.

Het gaat om de reis, niet om de bestemming! Het gaat erom ook geluk en voldoening te ervaren in al de kronkels, bochten en omwegen van het leven. Het is slechts hierdoor dat je écht iets kan doorleven en leren. Het is slechts via deze kronkelende weg dat je écht vervulling kan ervaren. Ieders weg is uniek. Jezelf vergelijken met anderen is ziekmakend en wekt frustraties en ontgoocheling op. Jezelf laten inspireren door anderen werkt stimulerend en voedend.

Wil je iets delen rond ervaringen met verwachtingen? Ik hoor het graag via het commentaarveld hieronder.

19 maart start ik 2 nieuwe groepen ‘op weg naar rust’ op . Op vraag van klanten start ik voor het eerst ook met een ochtendgroep.

Zegt zo’n traject ook jou wel iets of ben je gewoon benieuwd? Wil je mij, Mens Sana, mijn aanpak en aanbod leren kennen? Je bent welkom op de thema-avond ‘van stress naar energie’ op donderdag 26 februari om 19u30. Meer info en inschrijven kan via deze link.

Van harte,

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer