Logo Image

Volg de goeroe in jezelf

05.09.2022

Ik ben terug thuis en in mezelf geland. Mijn prana retreat zit erop.

Einde van de retreat.

Start van mijn weg in van en naar leven van prana.

Ik nam net voor mijn vertrek naar huis nog onderstaand filmpje op en deelde dit reeds via mijn sociale media kanalen.

Naar aanleiding hiervan zag ik hier een daar conversaties ontstaan over de zogenaamde goeroe’s die (beweren) op prana (te) leven, maw nooit meer iets eten of drinken. Zo zouden sommigen ‘betrapt’ zijn op stiekem eten, leugens vertellen…

Er werd ook mij geadviseerd om de achtergrond van mijn ‘leraar’ eens na te gaan. Zeer goed bedoeld, dat voel ik. Maar weet je, dat doet er voor mij eigenlijk niet toe. En waarom niet? Omdat ik de ‘goeroe’ in mezelf volg. Verschillende signalen en synchroniciteiten nodigden me heel duidelijk uit naar deze retreat. In alles voel ik dat het klopt dat ik daar ben geweest en dit pad verder bewandel. Ik volg nooit iemand blindelings. Daarom associeer ik me ook niet met een leraar, een stroming of wie of wat dan ook. ‘Kijk je op naar hem?’ vroeg mijn zus nog de dag voor de retreat. Mijn spontane antwoord was ‘nee’. Eigenlijk heb ik nog nooit opgekeken naar iemand. Ook als jongere had ik geen ‘idolen’. Uiteraard zijn er wel vele mensen en dingen die mij inspireren en waardoor ik me laat inspireren.

En ja, ik ben ook wel al eens naïef* geweest in het verleden. Maar dan nog bleek achteraf dat die keuze uit naïviteit toch weer klopte voor wat ik er toen in te leren had. Intussen heb ik mijn ‘onderscheidingsvermogen’ steeds meer ontwikkeld. Ik haal er uit wat klopt voor mij en wat niet. Hierbinnen volg ik altijd mijn innerlijke kompas die voelt, onderscheidt en leidt… De ‘toevallige’ leraar, meester of goeroe doen er mij dus ook niet echt toe. De leraar is al los gelaten voor ik erin stap. Hem of haar ‘onderzoeken’ is voor mij dus niet relevant voor mij.  Mijn eigen ervaring, voelen en weten des te relevanter.

*misschien, wellicht (of hopelijk?) ben ik dat nog steeds… naïviteit heeft ook zoiets sterks en schoons. Ik ga daar later graag nog eens op in 

In deze tijden vallen steeds meer maskers af. Ook bepaalde (spirituele) goeroe’s sukkelen van hun podium. Ik merk dat dat sommige mensen hun fundament kan doen wankelen. Zeker als het gaat om iemand waar ze al heel veel aan hebben gehad. In de vorm van boeken, lezingen, opleidingen, video’s… Plots gaan mensen dan aan alles twijfelen. Zou al dat wat ik via deze persoon heb geleerd dan ook niet kloppen? Ik vind het belangrijk om dit dan in zijn context te laten. Als jij veel hebt gehad aan iets of iemand, dan klopt dat. Daar hoef je nadien niet aan te twijfelen. Jouw ervaring liegt niet. Daar gaat het om. Blijf daar ook bij. En het kan ook zijn dat je op een bepaald moment afscheid neemt van een ‘leraar’ omdat het niet meer resoneert, geloofwaardig is… In deze tijden waarin je nauwelijks nog weet wat klopt of niet klopt, waar of niet waar is, kom ik zo vaak tot de conclusie: ‘uiteindelijk kunnen we alleen maar op ons eigen voelen en denken terugvallen‘. Ik geloof ook dat dit de ‘grote uitnodiging’ is in deze grote transformatie.

Ik heb wel vaker eens een opleiding gevolgd waarvan mensen verrast waren dat ik bij die of die iets volgde. Ook al voel ik van in het begin dat ik soms helemaal niet resoneer met een bepaalde trainer of coach, dan nog voel ik soms dat ik er toch een opleiding bij heb te volgen. En dat doe ik dan. Soms zijn de wegen van onze innerlijke meester ondoorgrondelijk geniaal ;). Zo heb ik al veel geleerd van bepaalde personen waar ik als persoon totaal niet mee resoneer… Uiteraard hangt het ook af van het thema en doel van de opleiding. Zo kan ik me niet voorstellen dat mensen iets bij mij zouden volgen als ze niet met me resoneren. Ik denk dat het niet veel zou ‘opbrengen’. Of misschien net wel… wie weet… 😉

Ik ga dus verder mijn prana-weg. Wat ik hierover al dan niet, op welk moment, op welke manier, via welke weg zal delen, zal de leraar in mezelf me wel tonen. Binnen deze weg wil en ga ik ook helemaal niets aantonen of bewijzen. Ik voel oprecht geen verwachtingen, geen gehechtheid aan gelijk wel resultaat. Het heeft voor mij ook niets te maken met wilskracht. Het gaat mij enkel om een ‘uitnodiging’ die ik zeer helder voel en die ik aanga. Het gat mij om mijn proces hier en wat het me geeft. Het gaf mij nu al heel wat onder de vorm van me heel goed voelen, energie voelen stromen, een heel helder bewustzijn en diepgaande in-zich-ten vanuit diepgaande ervaring/belichaming. Mijn  weg van het loslaten van eten en drinken is niet mijn focus, noch een doel; enkel een middel.

Het is een thema die bij velen vele vragen naar boven brengt. Openstaan voor de mogelijkheid van leven op prana (en dus volledig onafhankelijk worden van eten en drinken) is zo diepgaand dat het ook aan heel wat andere (onbewuste) illusies raakt. Er worden mij veel vragen gesteld. Openbaar en persoonlijk. Ik merk dat ik op de meeste vragen wel een antwoord heb/voel, maar bepaalde (nog) niet wil delen op een platform zoals bijvoorbeeld facebook. Voelt op een manier nog te kwetsbaar, te fragiel.

Tijdens mijn lezing volgende week maandag 12 september, deel ik zeker mijn inzichten op deze pas ingeslagen weg en laat ik alle ruimte om vragen te stellen. Ik zal mezelf dan niet ‘censureren’ in mijn antwoorden. Mijn plek is dan ook een veilige plek 😊

Het is mijn intentie dat het delen van mijn verhaal en de cruciale inzichten hierop inspirerend mogen werken om de goeroe in jou te volgen

Wil je er graag nog bij zijn?

Via deze link kan je inschrijven om er live bij te zijn (bijdrage: 25 euro, inclusief hapje en drankje nadien).

En via deze link kan je inschrijven om de live lezing online mee te volgen (bijdrage: 18 euro). Ook in dit geval is er de kans/ruimte om vragen te stellen.

 

Verder op de volg-de-goeroe-in-jezelf-kalender


Luchtroute 2023 | Wie inschrijft vóór 15 september 2022 ontvangt een extra pakket ter waarde van 1432 euro zodat jouw luchtrouteproces alvast kan beginnen. Alle info vind je via deze link

12 september 2022 | Lezing mijn weg, mijn verhaal, mijn in-zich-ten | 19u-21u30 | 25 euro, incl hapje en drankje nadien |Marke 
Online meevolgen kan via deze link | bijdrage 18 euro​

 27 september 2022 | Intro oil class | Aline De Pelsemaecker | gratis | inschrijven via mail naar barbele@compagnonderoute.be

1-8 oktober 2022 | Vaarroute (Frankrijk) laatste editie op de boot waarbij je individueel kan inschrijven (in toekomst bied ik deze formule enkel nog aan op aanvraag voor 4 tot 6 personen). Contacteer me gerust bij vragen, twijfels…1-8 oktober 2022 Keer-e-keer-were-vaarroute. Nam je reeds eerder deel aan de vaarroute en wil je nog een laag dieper, dan kan je opnieuw deelnemen aan 50% korting.10 oktober 2022 | ont-wikkel jezelf in de route Self | MarkeHeb je de route self al eens gevolgd, maar voel je dat het tijd is voor een verdiepende herhaling? Boek dan hier je keer-e-keer-were-ticket aan 70% korting

 19 oktober 2022 (datum werd aangepast!) | Workshop mijn levende weg | met barbele en iele | Marke | 9u30-16u

21 oktober 2022 | masterclass voor The Human Academy : vrij zijn in een onvrije wereld|19u-22u |Merelbeke| 30 euro

11-15 november 2022 | Herfstroute | loslaten, rouwen, de dood | Morvan (Frankrijk)

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (6)

 • Hilde says:

  Gezien alles energie is, geloof ik dat je kan leven van prana . Wellicht is het best dat je eigen trillingsniveau dan hoog genoeg is om deze levensenergie direct te kunnen verwerken. Voor veel mensen is dit (nog) niet mogelijk.
  Zelf hou ik het op ‘normale’ voeding en drank, waarbij ik wel probeer om zoveel mogelijk toevoegingen te vermijden door voornamelijk eigen geteelde biologische groenten uit de tuin te eten.
  Sinds enige tijd vraag ik aan het voedsel op mijn bord om ‘goed ‘ te zijn voor mijn lichaam en mijn lichaam de nodige elementen te bezorgen die op dat moment nodig zijn.
  Ik probeer om zoveel mogelijk aanwezig in het ‘NU’ te zijn en positieve aandacht te geven aan wat zich nu aandient. Dat helpt me om minder stressvol in het leven te staan.
  En wat het volgen van een goeroe betreft, als je je intuïtie volgt, dan kom je ‘vanzelf’ tegen wat er op dat moment nodig is. Er komen dan mensen of boeken of … op je pad die je de juiste info of doorverwijzen bieden.
  Dat mocht ik ook al ervaren.

  Van harte het allerbeste gewenst met wat je ook onderneemt.

  Groeten,

  Hilde

  • Barbele says:

   Mijn eerste zaadjes in geloven dit dit kan, komen ook voort vanuit het weten dat alles energie is en de ene energievorm in een andere energievorm getransformeerd kan worden. De quantumfysica is jaren geleden een grote eye opener geweest voor mij.
   En inderdaad, zo belangrijk dat ieder zijn/haar eigen weg goed aan-voelt en hiernaar handelt. Iemand blindelings nadoen of volgen lijkt me nooit een goed idee.

 • Rony says:

  Ik volg jouw ervaringen in jouw pranaverhaal graag en met veel belangstelling. Ergens voel ik ook de uitnodiging om in deze richting te gaan maar ‘iets’ in me houd me (blijkbaar) nog tegen.
  Mss ben ik er nog niet (helemaal) klaar voor maar wat niet is, kan nog komen 😉
  We zullen wel zien wat de toekomst brengt.

  • Barbele says:

   Blijven luisteren naar je gevoel-lichaam Ronny. Het tijdstip en de drijfveer moeten in mijn gevoel heel erg kloppen om dit ‘kans op slagen’ te geven (hoewel het niet over slagen of niet slagen gaat ;))

 • Rut says:

  Had er al eens van gehoord, een paar maanden geleden. Benieuwd naar jouw verdere ervaringen.

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer