Logo Image

Volg je eigen kompas

11.10.2021

We worden massaal (aan)gestuurd door een ‘systeem’ dat is gebaseerd op angst, twijfel en wantrouwen. Dat ‘systeem’ zegt jou dat het veiliger is om bij de massa te blijven en geen vragen te stellen. Het zegt dat je best niet vertrouwt op je innerlijke kompas om tegemoet te komen aan je financiële en emotionele behoeften. Het zegt je dat wanneer je naar je eigen waarheid durft te leven, je zal verdwalen en alleen zijn. Dat je zal worden vernederd, afgewezen of zelfs vernietigd.

Steeds meer mensen stellen zich wel vragen. Velen maken zich meer en meer los van dat opgedrongen systeem op basis van angst, manipulatie, indoctrinatie, schuld, schaamte, …

Steeds meer mensen zijn moedig en bewust genoeg om NEE te zeggen en buiten het algemeen aanvaarde kader te denken én handelen.

We gaan door een grote shift waarin het massabewustzijn steeds meer in vraag wordt gesteld. Op elk terrein. Gezondheid, economie, politiek, opvoeding, financieel, recht, … en alle hieraan gekoppelde systemen. Een shift in bewustzijn komt meestal voort uit een crisis. Een grote shift uit grote crisissen. Een massale shift uit massale crisissen. Crisissen op alle terreinen. We zitten er middenin en hebben er nog wat te gaan …

Weet dat crisis ook kans betekent. Tegelijk staan we ook steeds meer open voor andere, nieuwe mogelijkheden. Ook op elk terrein.

Dit vraagt moed. De weerstand is groot, weerstand als gevolg van angst. In de weerstand die iemand voelt, schuilt echter ook de oplossing waar iemand naar verlangt.

Denken en handelen dat niet beantwoordt aan het zogenaamd ‘normale’ massabewustzijn kan heel eng aanvoelen. Toch is het de enige weg die je uiteindelijk echt geluk zal brengen.

Blijf jezelf loskoppelen van wat het massabewustzijn je wilt laten geloven. Laag per laag. Zonder zelf in de weerstand te gaan. Zonder zelf te vechten. Zonder zelf te oordelen. Met respect voor hoe het pad van een ander loopt.

Leef en spreek je waarheid. Hecht je tegelijkertijd aan geen enkele ‘waarheid’. Blijf een open geest houden. Wees elk moment bereid om je visie te herzien of een andere richting te gaan.

Ga de weg en het proces van een ‘zo-hoort-het-mens’ naar het volgen van je eigen hart-s-tocht, van je eigen kompas …

Die weg is de schoonste en puurste weg die er is …

Onderweg groet

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (10)

 • Judig says:

  Lieve Barbele,

  Dank je wel voor deze tekst en inspiratie.

  Samen op weg – en tegelijk alleen op pad, met een kompas dat gericht is op ieders individuele doel of bron.

  Alle goeds en hartegroet,

 • Nathalie says:

  Dag Barbele

  Hoe (h)eerlijk en krachtig verwoord! Je woorden vlogen mijn hart binnen, met zachtheid, en maakten een gelukzalig gevoel in mij los. Ik werk sinds kort en voor het eerst als leerlingbegeleider-crisisopvang: een kans die mij aangereikt werd en die ik nieuwsgierig aangenomen heb. Voor het eerst in mijn leven word ik écht gezien als mens en ervaar ik dat er bij ons op school alles aan gedaan wordt om een crisis als kans te zien. Al elke dag heb ik het gevoel op een of andere manier beloond te worden: een dankwoordje van mijn directie over hoe ik een leerling aangepakt heb, een leerling die een knuffel komt geven uit dank omdat ik gezien had dat het niet zo goed met haar ging als ze zich voordeed, een leraar die vraagt wat ik met zijn leerlingen gedaan had, want hij had ze nog nooit zo rustig gezien… zo dankbaar dat ik kan ervaren dat het leven simpel kan zijn, ook in turbulente tijden (mijn oudste zoon heeft 3 weken geleden voor het eerst een psychose gedaan. Hij heeft een enorm bewustzijn en tegelijk ervaart hij een enorme angst waardoor hij zich probeert te conformeren: hij begint stilletjes aan te zien dat hij terug buiten de lijntjes zal moeten kleuren om zichzelf te kunnen ontplooien. Een hele uitdaging… soms voel ik de angst. Gelukkig heb ik een diep vertrouwen voorbij de angst dat alles goed komt. De natuur, ook mijn natuur, herstelt zich altijd🙏🏼🍀

  Hartelijke groeten
  Nathalie

 • Greet says:

  Dankjewel voor jouw bedenksels, Barbele.
  ‘t Is altijd fijn om mijn eigen buikgevoel bevestigd te zien door anderen…

 • Miek says:

  Dank om te delen Barbele!
  🙏💛

 • Toma says:

  Amaai seg…

  Ik heb het al enkele keren gedaan en doe het nu nog eens.

  Bedankt dat je er bent….!!!

 • Iele says:

  Schitterend geformuleerd… en zeer herkenbaar voor velen…
  Warme knuffel, iele

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer