Logo Image

Vrij zijn in een onvrije wereld

27.11.2021

‘Je kan nooit verbinden vanuit je eigen gelijk. Je kan niet verbinden door je eigen gelijk te willen bewijzen of anderen van hun ongelijk te bewijzen.’

‘Als je iemand raakt in het hart, kan er ruimte ontstaan in het hoofd.’

Woorden van Angelo Meijers tijdens de lezingen afgelopen woensdag. Dit is wat hij gedaan en teweeg gebracht heeft voor een divers publiek. Ja mensen die niet, maar ook mensen die wel gekozen hebben voor ‘je weet wel wat’ waren deel van zijn publiek. Ik vind het nu al lastig dat ik aan het ‘opsplitsen’ ben in dit schrijven, want wat doet het ertoe? We zijn allemaal bezorgd, alleen hebben we vaak een ander perspectief. Zo zei Angelo ook.

Laat ons dus in verbinding gaan met elkaar en met een open hart spreken en luisteren. Waarom zie jij wat jij ziet en waarom zie ik wat ik zie? We moeten niet uitsluiten, maar insluiten. We moeten verbinden. En hoe hou je je hart open? ‘Door het niet te sluiten’ antwoordde Angelo 😉

 

En misschien is het ook oke om even niet oke met elkaar te zijn.

Het deed deugd de verbinding te voelen. Zelfs online werd die gevoeld tot in Portugal 😊

En waar ligt dan die innerlijke vrijheid waar de lezing toch ging over gaan? Er is één gevecht dat je nooit gaat winnen, zei Angelo. Dat is het gevecht met het NU want het NU is er al. De enige die je vergiftigt met je weerstand tegen het nu, dat ben je zelf.

En in dat nu zijn er dingen die MET je gebeuren. Daar heb je niet altijd impact op. Het gaat over wat er IN je gebeurt. Daar heb je zelf 100% impact op en daar ligt innerlijke vrijheid. Daar worden we ook uitgenodigd om de donkerte in onszelf te zien want wie de donkerte in zichzelf niet wilt zien, kan ook de donkerte in de wereld niet aanschouwen. Angst is daar deel van. Maar angst heeft jouw voedsel nodig om in jouw systeem te blijven.

Ook deze neem ik mee: ‘Je kan naar of door de hel gaan met je lichtje aan’ 😉

In de kern gaat het over bewustzijn. Jouw individuele bewustzijn en het collectieve bewustzijn. Bewustzijn doordringt alles. Wees je er ook van bewust dat wanneer je op een ‘deel’-knop duwt je niet alleen het bericht, maar ook je emotie deelt … Als je in lagere frequenties zit, wordt je geïnspireerd door lagere energie. Als je in hogere frequenties zit, wordt je geïnspireerd door hogere energie.

We zijn allemaal energetische lichtwezens. We zijn al verlicht. De mate waarin je je daar bewust van bent, bepaalt hoe krachtig je bent.  En, zo zei Angelo ook: We hebben geen hoger zelf, maar een dieper zelf en hoe dieper je zakt hoe hoger je vliegt.

Dankjewel Angelo voor deze ‘diepe hoge vlucht’ 😉

Ik voelde woensdag duidelijk de uitnodiging om zelf ook weer wat meer in te zetten om verbinding in de fysieke vorm binnen Compagnon de route. Omdat er zo’n nood aan is. Omdat het mensen zo goed doet. Omdat het maakt dat mensen van hieruit weer verder kunnen. Ik voelde ook een soort nood en honger naar meer. Hoe kan je in vertrouwen blijven? Hoe kan je zaken die je echt niet wilt, toch accepteren? Hoe kan je ‘hoog blijven vibreren’ als je constant naar beneden gehaald wordt? Door feiten, door oordeel, door angst, door schuld, …

Ik krijg ook vele vragen naar individuele begeleidingen hierin, maar voel tegelijk dat op al deze vragen ingaan te veel ruimte zou innemen. Ik voel dat ik de ruimte vooral wil blijven gebruiken om te schrijven, video’s te maken, te creëren, te inspireren, te connecteren … Ik ben altijd met heel wat bezig ‘achter de schermen’, ik heb nog zovele mooie projecten in het vooruitzicht. Toch wil ik de vraag/uitnodiging niet negeren. Ik voeg de daad dan ook onmiddellijk bij het woord om een eerste interactieve lezing/workshop te organiseren. Ik geef deze ook de naam ‘vrij zijn in een onvrije wereld’ omdat deze titel voor mij het meest de lading dekt. Even meegeven dat ik deze titel voor de lezing van Angelo zelf had gekozen op basis van een post van hem. Normaal heet de lezing ‘Is het licht sterker dan het onlicht?’, maar ik dacht dat de titel rond vrijheid ‘mijn publiek’ meer zou aanspreken 😉

In de lezing zal ik mijn ervaringen delen van hoe ik concreet kom tot vrijheid in die onvrije wereld. Hoe het komt dat ik zoveel vertrouwen kan blijven voelen en hoe ik tot acceptatie van en overgave aan het nu kom. Ik ook in op de concrete vragen die jullie hebben binnen jullie ervaringen. Verder ga ik er gewoon van uit dat dat wat nodig is, in het moment zelf zal ontstaan/komen en dat wie aanwezig is, ondersteunend is voor elkaar. Mijn doel is dat je naar huis gaat met concrete handvatten waar je weer mee verder kan en met een grote dosis helderheid, vertrouwen, licht en energie.

Ik kies er in eerste instantie voor om dit enkel live te laten doorgaan. We zien wel hoe dit mogelijks later evolueert.

Ik zal deze lezing voor het eerst laten doorgaan op woensdag 8 december 2021. Een sessie in de namiddag van 13u30-16u30 en een avondsessie van 18u30 tot 21u30.

Bijdrage voor de interactieve lezing bedraagt 40 euro.

Inschrijven kan via deze link.

Ik vind op dit moment niet direct hoe ik de keuzemogelijkheid voor namiddag of avond kan toevoegen in de webshop ;). Laat me na inschrijving dus even weten of je ‘s middags of ‘s avonds wenst te komen.

Barbele

 

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer