Logo Image

Waar een kaartje toe leiden kan…

10.05.2017

Oktober 2016. Tijdens een bergwandeling in Kroatië leert Naomi  haar wandelstok haar dat het oke is om te steunen op iets of iemand als haar eigen benen haar even niet alleen kunnen dragen. Ze verwerkt haar ervaring in een ‘instantkaartje’ om mij voor mijn steun te bedanken. Naomi werkt op dat moment onder andere als mijn huisillustrator. Een zacht, frèle dubbel geplooid papiertje met een illustratie op de voorkant: bergen waar een pad over loopt, een wandelstok en de woorden ‘Compagnon de route’.

De illustratie, samen met de woorden van Naomi doen heel wat met mij. Plots werd er heel wat duidelijk. Ik worstelde namelijk al een tijdje met mijn ‘titel’. Wie en wat ben ik professioneel? Hoe kom ik naar buiten? Op mijn visitekaartjes heeft er dan ook al vanalles gestaan:  gezondheidsconsulent, coach, stress-lesscoach, stresscoach, trainer, spreker, lifecoach, burn-outcoach, coach,  in persoonlijke ontwikkeling, stress en energiemanagement, auteur….. Geen van deze termen dekte de lading. Ik ben dus maar geëindigd met het gewoon bij ‘Barbele Kindt’ te houden. Dat kaartje van Naomi bracht hier verandering in. ‘Compagnon de route’! maar dat is het helemaal, dat dekt de lading. Ik ben een compagnon de route. Het leven zie ik als een route, een reis. Ik ben ervan overtuigd dat over elke berg een pad leidt, ook al is die niet altijd zichtbaar vanuit het dal. Niet alle levensroutes zijn even vlak en dan wil ik in de eerste plaats een wegwijzer zijn.  En af en toe ben ik ook die wandelstok waarop gesteund mag worden.

Vanuit dit kaartje ontstond in een mum van tijd een volledig nieuwe website (levenissimpel.be), een nieuwe huisstijl, een nieuw visitekaartje, een nieuw logo en  een nieuw aanbod. Het ging zo snel, helemaal vanzelf. Het vloeide er allemaal zo natuurlijk en in de flow uit.  Een frèle kaartje, getekend en geschreven vanuit Naomi haar diepste kwetsbaarheid daar ergens in de bergen van Kroatië is het zaadje, de inspiratie, de spil en de kracht geworden van al dit nieuws. Samen met mijn boek ‘Leven is simpel, … maar niet altijd gemakkelijk’.

Sindsdien groeit er heel organisch een steeds nauwere en sterkere samenwerking waarbij we elkaar elk vanuit onze eigenheid en talenten versterken. Samen geven we betekenis aan het leven. Elk op onze manier komen we tot de kern, de essentie, en dragen dit uit. Ik met beeldspraak, Naomi met sprekende beelden. We inspireren en versterken elkaar en zo groeien we vanuit een therapeut-cliënt verhouding naar een coach-coachee relatie naar een opdrachtgever-opdrachtnemer relatie naar een samen co-creëren en ondernemen. De basis van onze samenwerking is er één van gevoel en vertrouwen waarbinnen we elk op onszelf staan en onze identiteit behouden.

Wat we in ruil voor dat vertrouwen krijgen, is een enorm krachtige productiviteit en een samenhangend geheel dat we op voorhand nooit hadden kunnen bedenken. De sterkste inzichten en realisaties komen op de meest onverwachte en vooral ongeplande momenten. Vandaag mogen we jullie dan ook officieel en met trots meedelen: Compagnon de route is geboren! Naomi en ik schrijven samen professioneel verder aan deze weg. Zowel Mens Sana als Leven is simpel en de routes maken nu deel uit van het overkoepelende Compagnon de route onder de # leven. Ook Crealis Design van Naomi en de uitwerking van haar doctoraat worden mee opgenomen in Compagnon de route onder de #beeldkracht en #ontmoeten.

Om hier verder een blijvend en sterk verhaal van te kunnen maken is het noodzakelijk te vertrekken vanuit een stevig fundament, of liever vanuit stevige wortels. De kracht van die wortels wordt hoofdzakelijk bepaald door de kracht van onze WAAROM. Waarom zetten we Compagnon de route in de wereld? Waarom doen we wat we doen? We werkten dan ook een hele dag aan de waarom van onze verschillende #’s. Bij elke # vroegen we ons af: Waar gaan we voor en waar staan we voor? Seppe, mijn zoon van 14, begreep er niets van…. ‘Zijn jullie hier nu al 2 uur bezig met twee zinnetjes!?’ Ja Seppe, omdat we beseffen hoe belangrijk een sterke waarom is! De kracht van een waarom geldt voor het  realiseren van álle doelen gaande van gewichtsverlies tot professionele doelen als het creëren van innerlijke rust of energie. Jouw waarom is jouw motor! Een sterke waarom maakt alle hoe’s mogelijk.

Het resultaat van onze waarom-dag vind je hier.

Naast de kracht van een sterke waarom ervaar ik ook de enorme kracht van durven dromen, van durven loslaten, van durven veranderen, ….

Veranderen,…. je hoort vaak zeggen dat mensen bang zijn voor verandering en het daarom graag bij het oude, vertrouwde houden. Mensen blijven denken en doen vanuit wat ze al kennen, ook al voelen ze zich daar niet (meer) goed bij. Is het de angst voor verandering die ons tegenhoudt stappen te zetten in ons leven? Nee, mensen zijn niet bang voor verandering. Onze hersenen houden trouwens enorm van uitdaging en zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen.

Wat houdt ons dan wel tegen om verandering in ons leven te brengen?

We zijn niet bang voor verandering, maar wel voor onzekerheid, en dat is iets helemaal anders. Onzekerheid is echter een essentieel ingrediënt van een creatieproces. De fase van het ‘niet weten’, m.a.w. onzekerheid, is essentieel om gelijk wat te realiseren. Onzekerheid is de vruchtbare grond van creativiteit en vrijheid. Ik ervaar dus ook de kracht van onzekerheid, en ja ik kan zelfs genieten van deze onzekerheid, want dit houdt in dat ik toegang heb tot een enorm veld van mogelijkheden!

Dromen, de kracht van je waarom, loslaten, veranderen, vertrouwen, onzekerheid, veld van mogelijkheden,… inspiratie genoeg voor de komende blogs.

Dromende, positief onzekere, veranderende, inspirerende, creërende en realiserende groet,

Barbele

 

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (4)

 • Isabelle says:

  Super! ‘t Zit en ‘t voelt goed! Proficiat!

 • Anneke says:

  Fantastisch, goe bezig, doe zo verder!

 • Francoise says:

  Dit klopt! Dat voel je. Supergrote proficiat. XXX

 • Carine Bossuyt says:

  Proficiat en veel succes

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer